11 Haziran 2008 Çarşamba

MERCİMEKLİ AFYON LOKUMU

Bu tarif benim için özel bir anlam taşıyor.Çünkü ilk kez bir etkinliğe katılacağım.O yüzden coook heyecanlıyım.Lafı fazla uzatmadan tarife geçeyim:
malzemeler:
  1. 1 kilo un
  2. 1 tatlı kaşığı sirke
  3. 1 yemek kaşığı tuz
  4. aldığı kadar un
  5. 1 su bardağı çekilmiş hahaş
  6. 1 su bardağı haşlanmış mercimek
  7. 1 soğan
  8. karabiber,tuz
  9. yarım bardak sıvıyağ
  10. yarım bardak erimiş katıyağ
yapılışı:
unun ortası açılıp içine sirke ve tuz konur,yavaş yavaş su eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir.Hamur yarım saat dinlendirilir. Bu arada soğan yemeklik olarak doğranır ve 2 kaşık yağda kavrulur.İçine haşlanmış mercimek eklenir,tuz ve karabiberle tatlandırılır.,soğumaya bırakılır.Bir kapta sıvıyağ ve katı yağ karıştırılır.Hamurun yarısı alınır masada merdane ile açılır.Bolca yağ sürülür üstüne haşhaş eklenir.Rulo yapılır,2 parmak kalınlığında kesilir.İçine mercimekli harç konup karşılıklı olarak kapatılır.Yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerine yağlı karışım+ yoğurt sürülür, 180 derecede pişirilir.
şimdiden afiyet olsun....

1 yorum:

HÜLYA dedi ki...

merhaba canım ziyaretine teşekkürler. Google reklamlarıyla ilgili soru sormuşsun ya google da reklamının çıkması için google hizmetlerinden AdSense ye başvurman lazım. Kebdi bloğunun kontrol panelinde sağ köşede yazısı var orayı tıklayıp google başvurman lazım senin siten uygun görülürse hem sen google reklamlarını yayınlayabileceksin hemde senin reklamın google da çıkack canım... diğer türlü çıkmaz canım.. neyse çok uzattım galiba eğer yine bir sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım tatlım kolay gelsin

Tarifin yayında canım.. Ellerine sağlık. Etkinlik 15 gün sürüyor bu süre zarfında istediğin kadar tarif gönderebilirsin. Sevgilerimi ve teşekkürlerimi bırakıyorum.Kabul buyur olurmu. Sevgiyle kal.

Ayrıca sende; sunumuna özen göstererek hazırladığın, leziz ikramlarının PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ dergisinde yer almasını istiyorsan porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderbilirsin.
Bunun için yapman gereken tekşey; adını, sitenin adresini, dergide yer almasını istediğin tarifinin adını ve link adresini yazarak göndermen yeterli olacaktır.
Örnek
isim: SEVİL SAHİN
site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com
Tarif : SALATA YARIŞMASI
Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/2008/05/ite-salata-yarimamizin-birincisi.html

ÇİKOLATALI TURTA....