27 Temmuz 2008 Pazar

KIZILCIK MARMELATI


Dün pazarda kızılcık görünce hemen aldım. Bildiğiniz gibi en fazla 1-2 hafta bulunur pazarlarda. Kızılcık marmelatı benim en cok sevdiğim marmelat.Ekşimsi tadıyla özellikle ramazanda oldukça iyi gidiyor bence.Biz marmelatı bazende sulandırıp içiyoruz oldukça lezzetli ve serinletici bir içecek oluyor.

malzemeler:


  • 2kilo kızılcık

  • 2 kilo şeker

  • 1 su bardağı su

  • yarım çay bardağı su

  • yarım limonsuyu

yapılışı:

Kızılcıklar güzelce yıkanıp tencereye konur.1 su bardağı su konup 20-25 dakika kısık ateşte pişirilir.Altı kapatılıp iyice soğutulur. Süzgeçten süzüp iyice ovularak cekirdekleri ayrılır.Kızılcıklar yeniden tencereye alınır üzerine 2 kilo şeker eklenir. Kaynadıktan sonra 20 dakika pişirilir.Limon eklenir 5 dakika daha kaynatılır.Altı kapatılıp iyice soğutulur.Kavanozlara doldurulur.Şimdiden afiyet olsun.

NOT:


  • Kızılcığı mutlaka kısık ateşte pişirin yoksa dipi tutuyor.Bizzat yaşadığım için söylüyorum,tüm emeğiniz boşa gidiyor.

  • Verdiğim süre yeterli geliyor sıvı olmasından endişelenmeyin soğuyunca kıvamını alıyor.

CANIM SIKILINCA




Diette olmanın en zoru yemek yapamamak. O yüzden kendime başka eğlenceler buluyorum.Onlardan biride çiçek dekore etmek. Hafta sonu carrefourda gezerken bir sepet ve demetler halinderenkli dallar aldım. Eve dönerkende nazar boncukları ,kurdela ve sim alınca her şey tamam oldu. Sonuçta bu sepet oluştu. Gerçi ilk denemem ama fena olmadı sanırım. Nazar boncukları dallarda oldukça hoş durdu. Sizde beğenecekmisiniz bakalım.

SERPİNİMİN YAŞGÜNÜ




Serpinimizin yaşgünü aslında 3 temmuzdaydı. Tatiller nedeniyle biraz geç kutlamamız gerektiSerpin bizim ikinci kızımız. Benim dünyamdan 4 ay büyük. Bizim küçük halamızın kızı.Tabii bizim kızımızında ablası!! Halamız cok güzel süprizler hazırlamıştı o gün. Önce sünger bob' lu sonrada mariposalı yaşgünümüz oldu.Halamız organizasyon konusunda harikadır.Her türlü ayrıntıyı düşünür. Kızlara mariposa taçlarına kadar yapmıştı.Elbiseleri kanatlarıyla ikiside birer mariposa olmuşlardı.
Serpinime mutlu yıllar diliyorum, O bizim biricik meleğimiz. Seni cOOOk seviyoruz serpoşum.İyiki doğmuşsun İyiki varsın yengesinin balkabağı...

21 Temmuz 2008 Pazartesi

SOSLU KÖFTELİ KIZARTMA


malzemeler:


  • 3-4 patates

  • 1 kabak

  • 1 patlıcan

  • 3-4 sivribiber

  • kızartmak için 1 su bardağı sıvıyağ
köftesi için:


  • 250 gr kıyma

  • 1 soğan

  • 1 dilim ekmek

  • tuz

  • 1 çaykaşığı kimyon,kekik,karabiber
sos için:


  • 5-6 domates

  • 1 kesmeşeker

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 2-3 diş sarımsak
yapılışı:
Tüm malzemeler soyulur ve sırayla kızartılıp bir kaba alınır.Köfte için kıymaya soğan rendelenir sütle ıslatılmış ekmek içi konup baharatlar eklenir.İyice yoğrulup minik köfteler yapılır.Yağda kızartılıp sebzelerin üstüne konur.. Sos için domateslerin kabukları soyulur,küçük küçük doğranır 1 yemek kaşığı sıvıyağda sarımsaklar öldürülür,sarımsaklar yağın içinden alınıp domatesler eklenir.Tuz ve şeker eklenerek pişirilir.sebzelerin üzerine dökülür. Şimdiden afiyet olsun

17 Temmuz 2008 Perşembe

İZMİR SOFRASI


Diette olupta birşeyler yapamamak cok zor.Ama size izmirden bir sofra gönderiyorum. Sofrayı hazırlayan benim biricik yengem. Yenge diyorum ama teyzem olsa bu kadar severdim herhalde Kendimi bildim bileli yengem bizimle .Her zaman yanımda olan biri. Kendisi aynı zamanda nikah şahidim.Varlığından her zaman zevk aldığım biridir. Gerçekten harika yemek yapar ve sofra hazırlar. Hatırlıyorumda küçükken onlara gitmek için can atardım benim yemek yapmaktaki ilgim onun sayesinde oldu.Farklı bircok lezzeti onunla denedimYengemden size iki güzel lezzet sunuyorum biri patlıcan kebabı diğeri soslu ve köfteli kızatma bu arada seni seviyorum yengeciğim.
PATLICAN KEBABI:


  • malzemeler:

  • 5-6 patlıcan

  • 750 gr dana kuşbaşı

  • 6-7 domates

  • 1 su bardağı sıvı yağ

  • bol karabiber

  • 1 çay bardağı et suyu

  • tuz
yapılışı:
Patlıcanlar alaca soyulur. Tuzlu ve limonlu suda 15 dakika bekletilir.Bol yağda kızartılır.Borcama alınır.Haşlanan dana kuşbaşı 2 kaşık yağda hafifçe cevrilir.Tuz eklenir.Patlıcanların üzerine yayılır. Domatesler soyulur. Çekirdekleri çıkarılır.Küçük küçük doğranır.Etlerin üzerine dökülür.Bol karabiber eklenir.1 çay bardağı et suyu eklenir.ya fırınlanır yada ocakta pişirilir. Şimdiden afiyet olsun

16 Temmuz 2008 Çarşamba

DİET

Selamlar,
Yaz tatilini ve tatilde yemek yemeği çok seven biri olarak bu tatilin bana dönüşü 6 kilo oldu. Selvi boyluda olmadığımdan bu benim için korkunç birşey. O yüzden sıkı bir diete girmiş durumdayım.Pastalar gözümün önünde ucuşurken ben inatla dietime devam ediyorum. Eğer düşündüğüm gibi kilo vermeye devam edersem pazar günü kendime ödül günü ilan edip bir şeyler yapıp yemeyi planlıyorum.Ne yapayım ben buyum.Yemek yapmak ve tatmak en büyük zevkim. Bana sanş dileyin. sevgiler

10 Temmuz 2008 Perşembe

KAYGANA


Bu patatesli karışım küçüklüğümün hatırasıdır.oOyüzden ne zaman annemle bir araya gelsek anneme bunu mutlaka yaptırırım.Nedense annem gibi yapamıyorum.Sanırım onun sevgiside işin içine girince bu kadar lezzetli oluyor.

Bu arada arkadaşlar cok ilginç yorumlar alıyorum.Sizede oluyormu bu .Ben bu siteyi kimseyi memnun etmek için açmadım hoşlanmak zorunda değil kimse.Yapıcı önerilere her zaman açığım ama işi hakarete dönüştürmek saçmalık bence. O kişiye kendi blogunda başarılar diliyorum birde anlamadığım yabancı dille neden yazıyorlar blogu inceliyorsa türkçe anlaması lazım lütfen mesajları türkçe atalım.

malzemeler:


  • 5-6 patates

  • 3 yumurta

  • tuz, karabiber

  • tereyağ
yapılışı:
Patatesler haşlanıp iyice ezilir.İçine tuz ve karabiber eklenir,yumurtalar kırılır.Tavaya yağ konur karışım boşaltılır. Kaşığın tersiyle düzeltilir.Hafif ateşte kızartılır, bir düz tabak yardımıyla ters çevrilip diğer tarafıda kızartılır. Tabağa alınıp küçük kareler halinde kesilir sevis yapılır.Şimdiden afiyet olsun

9 Temmuz 2008 Çarşamba

SOSLU SUCUK




Merhabalar bu ve bundan sonraki birkaç tarif resimsiz olacak nedeni tarifleri iş yerinde yazıyor olmam.Akşam eve gidince resimleride mutlaka ekliyeceğim.
Soslu sucuk benim reklamlarda görüp kendime göre uydurduğum bir çeşit..Ailede sevilerek yenen bir kahvaltılık hatta sosdan biraz alıp içine yumurta kırarsanız oda muhteşem oluyor...
malzemeler:




  • yarım kangal sucuk(özellikle pınar acılı)


  • 2 sivribiber(küçük küçük doğranmış)


  • 2 domates(rendelenmiş)


  • 1 tatlı kaşığı salça


  • yarımçaybardağı sıcak su


  • 1 kesme şeker


  • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
yapılışı:
Sucuk yarım ay şeklinde doğranır,sivribiber ,sıvıyağ ile rengi değişene kadar kavrulur.Domates ,sıcaksu,şeker,salça eklenip karıştırılır.Bir iki tıkladıktan sonra alınıp servis yapılır. Şimdiden afiyet olsun.

6 Temmuz 2008 Pazar

BİSKOÇA


PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 26

Çok farklı bir lezzet.Günlerce dayanan bir kurabiye...Mutlaka denemeniz tavsiye olunur.

Malzemeler:


  • 125 gr teremyağ

  • 1 kahve fincanı sıvıyağ

  • 1,5 kahve fincanı şeker

  • 1 kahve fincanı süt

  • 1 paket vanilya

  • 1 dolu dolu tatlı kaşığı tarçın

  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

  • aldığı kadar un

  • üstü için yumurta sarısı ve susam

yapılışı:

Tüm malzemeler karıştırılır.Kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır. Hamur 10 dakika dinlendirilir.Simit şekli verilip önce yumurta sarısına sonra susama batırılıp tepsiye dizilir.175 derecede hafifce kızarana kadar pişirilir.Şimdiden afiyet olsun.

5 Temmuz 2008 Cumartesi

SADE KEK


Çok basit ama cok hoş bir kek. benim ufaklığın en favori keki.

Malzemeler:


  • 3 yumurta

  • 2 su bardağı şeker

  • 1 su bardağı süt

  • 1 paket iyice yumuşamış teremyağ

  • 3 su bardağı un

  • 2 paket vanilya

  • 1 kabartma tozu

  • 1 limonun suyu

yapılışı:

yumurta ve şeker iyice çırpılır.Süt,yağ eklenip çırpılmaya devam edilir.Un,vanilya ve kabartma tozu eklenir.En son limon suyu eklenir.Oldukca katı bir hamur oluyor,telaşlanmayın.Fırında çözünüyor.175 derecede pişirilir. şimdiden afiyet olsun.

KREMALI PATATES


PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 26

Etkinliğe beni davet eden huriye hanıma teşekkürler.

Malzemeler:


  • 4-5 tane patates

  • 1 su bardağı su

  • 1 su bardağı süt

  • yarım paket krema (istenirse)

  • 1tatlı kaşığı tuz

  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ

  • 1 tatlı kaşığı tereyağ

  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu

  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber

yapılışı:

Teflon tencereye soyulmuş patetesler yarım ay şeklinde doğranır.1 subardağı su ,sıvıyağ ve tuz eklenip pişilir.Suyunu çekince süt ve tereyağ eklenir.Sütü çekip hafif kızarana kadar beklenir.Altı kapatılıp krema eklenip kapağı kapatılır.5 dakika beklenir.Servis tabağına alınır.Üzerine sarımsak tozu ve kırmızıbiber eklenir.Şimdiden afiyet olsun.

not:


  • mutlaka teflon tencere kullanın yoksa yapışıyor

  • krema yoksa sorun değil süt miktarını biraz artırıp sonuna doğru ocağın altını açıp sütü kapartısanız aynı lezzet yakalanıyor.

KUZEN SOFRASI


Tatile çıkmadan bir kaç gün önce kuzenlerim bendeydi. Aramızdaki yaş farkı ve benim ısrarlarım yüzünden bana teyze diyen oğullarımı ağırlamak bir zevkti.İki basketbol sevdalısı kuzenim tatili fırsat bilip basketbol yaz okuluna geldiler. Bizde bu sayede onlarla birazcıkta olsa vakit geçirmek için fırsatımız oldu.Sabahtan geldikleri ve öğlen kampta olmaları gerektiği için yine bir kahvaltı sofrası karşınızda.

sofradakiler:


  • biskoça

  • kıymalı börek

  • sade kek

  • kremalı patates

  • soslu sucuk

  • çingene salatası

  • bisküi pastası

  • kahvaltılıklar

YENİDEN MERHABA

Kısa süreli tatilimden sonra yeniden buradayım.Oldukca güzel ve hoş bir tatil geçirdim.Yeniden blogta olmak güzel.Yorumları okumaya devam ediyorum. gelen yorumların şekilden cok denenip içerikte eksiklik varsa benimle paylaşılmasını isterim.böyle olursa bu blogun paylaşımı adına bir faydası sağlayacağını düşünüyorum.Saygılar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails