- 1 litre süt
- 9 kaşık irmik
- 15 kaşık şeker
- 1 tatlı kaşığı katı yağ
- 1 vanilya
- arası için:
- ceviz/fındık/bisküvi/şamfıstığı
- şamfıstığı,hindistan cevizi
malzemeler:
1 kilo çilek
1 kilo şeker
yarım limon suyu
yapılışı:
çilekler temizlenip yıkanır ve bir kaba konur(bu kap bizim ölçümüz olacak)oradan tencereye eklenir. ölçümüz olan kabın içi şekerle doldurulur (kabın neresine kadar çilek dolduysa oraya kadar şeker konur yani bire bir olacak)oda tencereye eklenirateşe konur kaynamaya başladıktan sonra altı kısılır 20 DAKİKA kaynatılır üzerine toplanan köpükler alınıp atılır. 20 dakikanın sonunda limon suyu sıkılır 10 DAKİKA daha kaynatılıp altı kapatılır.tencere ocaktan alınıp tezgahın üstünde oda sıcaklığına gelene kadar bekletilir. kavanozlara doldurulup ağzı açık bir şekilde iyice soğutulur. soğuduktan sonra ağzı kapatılıp kaldırılır.şimdiden afiyet olsun.
not:başlangıçta reçel sıvı gibi gelebilir telaşlanmayın soğuyunca kıvamını buluyor.
üzerine:
yapılışı:
ceviz ve havuç hariç tüm malzemeleri rondada karıştırın.Ceviz ve havuç eklenip servis yapılır.Diğer resimde patlıcan salatasına ait.Şimdiden afiyet olsun.