30 Mart 2009 Pazartesi

BİR NİŞAN MASALI VE NİŞAN MENÜSÜ

Yukarıdaki resimdekiler kim diye sorarsanız aylardır başınızı şişirdiğim nişanlılar!!
neyseki uzun çabalar sonunda bu cumartesi nişanımızı yaptık sonunda.
aylardır devam eden son 15 gündür ise yoğunlaşan işlerden sonra yüzümüzün akıyla hallettik bu işide.
nişanı evde yaptık.50 kişi davet etmiştik. ev olarak küçük görümcemin evi hazırlandı. laf aramızda düzenleme konusunda çok zevklidir kendileri.iki sefer eminönüne inip gerekli malzemeleri aldık.ablamın evi tamamen boşaltılıp bir odaya toplandı.bizim,kavınvaldemlerin evindeki tüm sandalyeler sehpalar bu eve taşındı. eşim ve eniştem oldukça yoruldular ama olsun herşey kızımız için.
ablam günlerce düzenlemelerle uğraştı. aşağıdaki resimlerde göreceğiniz gibi çokda güzel oldu.
bu kapımız gelen konukları ağırlamak için hazırlandı.


burasıda yeni nişanlılar için hazırlanan bir bölüm.


nişan defteri bölümü.defteri ben hazırladım. duygu yeşil ve dore diydiği için bütün ortam ona göre hazırlandı. o renklerde defter bulmak zor olunca hatta imkansız (çünkü araamadığım yer kalmadı)iş başa düştü.eşiminde yardımlarıyla çok hoş bir defter hazırladık onlara.canlarım benim ya hep mutlu olursunuz inşallah.




bunlarda sandalyeler.hepsinin kenarında tüller ve dore çiçekler mevcut






misafirler gelmeden önceki salonun girişi ve düzeni.bizim kız şimdiden yorulmuş durumda.


herkes bütün gün birşey yemeyi akıl etmeyince sofra hepimize acayip cazip göründü. hatta duygunun aşırmalarına engel olamayıp bunu belgelemek istedim.






bu da soframız..benim eserim. hazırlıklar ,planlamalar,alışveriş tam iki haftamı aldı.sofralardaki sayı takıntım buradada kendini gösterdi.sofrada pasta dahil 24 çeşit mevcut.nedenmi? 28.03.2009 toplanınca 24 ediyorda ondan.sofrada profiterol ve pasta eksik. onlar dolapta.diğerlerini sığdırmakta çok zorlandık zaten.
ilk defa 40 saate yakın aralıksız yemek yaptım. gerçi kayınvaldem ve meloş halam olmasıydı kesinlikle yetişmezdi.işler bittiğinde bizlerde bitmiştik zaten.ama gece herkesten övgü dolu sözler duymak harikaydı. artık nişan,söz kına gecesi yemekleri düzenlemeyi bile düşünüyorum. tekliflere açığım arkadaşlar'''


sofrada sadece şimdilik menüyü vereceğim aslında sofranın oluşumunda hepinizden bir parça var. hepinize çok teşekkür ederim.blog dünyasını çoook seviyorum




menüdekiler:

25 Mart 2009 Çarşamba

İŞTE BİZ

KARŞINIZDA BENİM SEVGİLİ DOSTLARIM HEPSİ HARİKADIR. ONLARLA ÇALIŞMAK BİR AYRICALIK.HEP BİRLİKTE OLMAK DİLEĞİYLE.






































SEFACIĞIMIN MASASI

Bu görmüş olduğunuz sofra sevgili arkadaşım sefanur tarafından hazırlandı. canım benim o yoğun temposunda bir araya gelmemiz için bu güzel sofrayı hazırlamış bize.
biz sefa ile birçok yönden çok benzeriz. bazen onda kendimi gördüğümü bile söyleyebilirim.
yemek konusundada zevkine çok güvendiğim biridir. o yüzden o gün akşama kadar hiç birşey yemedim. çokta iyi etmişim canım arkadaşım harika bir sofra hazırlamıştı. herşeyden o kadar çok tüketince gerçi ona göre hiç birşey yemedim ama ertesi gün bile birşey yiyecek halim kalmamıştı.herşey için tekrar teşekkürler canım...
işte soframız:
ünlü halis kayseri mantısı

kavrulmuş kıymalı çemen ben ilk kez yedim inanın muhteşem bir lezzet



harika peynirli çörekler



ıspanak salatası





sebzeli makarna salatası



tatlı olarakta sitemde tarifi olan sefa tatlısı
ayrıca resimleri olmayan kuru dolmamız,çiğ köftemiz ve kurabiyelerimiz vardı.
herşey için kendisine ,eşine ve sevgili efemize çoook teşekkürler.






17 Mart 2009 Salı

BLOGTAKİLER

merhabalar bu hafta sonu nişanımız olduğundan blogumundan bir süre ayrı kalacağım.sizleri çok özleyeceğim. kendinize iyi bakın.

buda diğer yaptığım iki lezzet tarifleri blogta olduğu için sadece resimlerini yayınlıyorum.



benim en büyük favorim mercimek köftesi


eşimin tercihi tahinli kurabiye

AFİYETLER OLSUN


KAYMAKLI BÖREK P.D.Ç.S.E.39


Çalıştığım çevrede halkın çogunu boşnaklar oluşturuyor.yemek konusunda ne kadar becerekli olduklarını aralarına girene kadar bilmiyordum aslında. kendilerine has çok özel lezzetleri var.
onlardan biride boşnak böreği .biz neredeyse her hafta bir tepsi boşnak böreği yeriz. sağolsun hastalarımız bize sık sık börek yaparak teşekkür ederler.
boşnak böreğinin özelliği elle açılması ve kaymakla yapılmasıdır.benim hamur açma yeteneğim olmadığından boşnak böreğini afiyetle yemekle yetiniyorum.
boğca günü börek yaparken bir değişiklik yapmak istedim ve ortaya kaymaklı börek yada diğer adıyla yalancı boşnak böreği çıktı.
malzemeler:
  • 6 yufka
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • yarımsu bardağı sıvıyağ
  • bir kase kaymak
  • 1 su bardağı peynir kırıntısı
yapılışı:
  • 1 yumurta,süt ,sıvıyağ iyice çırpılır.
  • 1 yufka yağlanmış tepsiye dışarı sarkacak şekilde yayılır.sostan konur
  • 2 yufka daha parçalanarak arasına sos dökülerek dizilir.ve 2 çorba kaşığı kaymak,1 yumurta akı peynirle karıştırılarak konur.
  • diğer 3 yufka yine aralarına sos dökülerek peynirlerin üzerine dizilir.
  • dışarı taşmış parçalarda sosla ıslatılarak kapanır.
  • üstü için 1 yumurta sarısı ve 3-4 kaşık kaymak elle iyice ezilip sürülür.
  • 180 dereceki fırında pişirilir.
  • harika süt tadında kıyır kıyır bir börek yenir.
  • şimdiden afiyet olsun.

SOSİSLİ MAKARNA SALATASI


Makarna salatasının başka bir sunumu.salam ve sosisi sağlık nedeniyle çiğ yenmesi taraftarı olmadığımdan bu şekilde yapmaya karar verdim.
malzemeler:
  • yarım paket boncuk makarna
  • 3 sosis
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı mayonez
  • 3 çorba kaşığı tazesoğan
  • 1 kaşık sıvıyağ
  • tuz
  • 1 küçük kavanoz garnitür

yapılışı:

  • makarna bol suda tuz eklenerek hafif diri kalacak şekilde haşlanıp süzülür.
  • sosisler ufak ufak doğranıp yağda pişirilir.soğuduktan sonra makarnaya katılır.
  • garnitür ve yeşil soğanda eklendikten sonra mayonezli yoğurtla karıştırılıp servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun.

İNCİRLİ TATLI


böyle bir lezzet var mıdır acaba bunu kesinlikle iddia ediyorum bir çok tadın bu kadar uyumlu çalıştığı lezetler enderdir benim için bu tarifi nerden aldığımı hatırlamıyorum sanırım blog dünyasını ilk kez keşfettiğim zamanlardan bu tarif.
esas müdavimi kız kardeşim neredeyse her hafta yapıyor.kendisinin bu konulardaki üstün yeteneğini bildiğimden!!!!! yapımı kolay ve tadının lezzetli olduğu belli zaten
bu kadar övgüden sonra sıra tarifte:
malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı ceviz
  • 6 tane suda bekletilmiş ve doğranmış incir
  • 1 paket kabartma tozu

ıslatma sosu:

  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı nescafe
  • yarım su bardağı şeker

kreması:

  • 1 litre süt
  • 2 çorba kaşığı nisasta
  • 2 çorba kaşığı un
  • 5 çorba kaşığı şeker
  • vanilya
  • 1 paket krem şanti(piştikten sonra)
  • 1 çorba kaşığı teremyağ (inmesine yakın)

yapılışı:

  • kek malzemeleri çırpılıp en son incirler eklenir.dikdörtgen borcam yağlanıp içine dökülür.
  • 150 derecede pişirilir.
  • krem şanti hariç tüm malzemeler karıştırılıp muhallebi yapılır.altı kapatıldıktan 5 dakika sonra toz krem şanti eklenip mikserle iyice çırpılır.
  • kek pişince 5 dakika havalandırılır.nescafeli sos dökülür.en sonda muhallebi dökülüp şam fıstığı ile süslenir.
  • şimdiden afiyet olsun

MISIR UNLU POĞACA p.d.ç.s.e.38

Buda kendime göre denediğim bir poğaca.ağızda dağılan harika bir lezzet oldu.
ben içini peynirli yaptım.ama bir dahaki sefere mutlaka zeytinli düşünüyorum .çok yakışacaktır eminim.bu tarifi arzumhobiye gönderiyorum sevgiler canım
malzemeler:
  • 1 teremyağ
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 kabartma tozu
  • 2 su bardağı mısır unu
  • aldığı kadar un
iç malzeme:
  • 1 su bardağı ufalanmış sert peynir
üstü için:
  • susam
yapılışı:
  • sıvı malzemeler karıştırılır.
  • mısır unu ,kabartma tozu eklenir.
  • kulak memesi kıvamına gelene kadar un konur.
  • ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp içine peynir konup yuvarlanır.
  • yumurta sarısına batırılıp tepsiye dizilir.
  • üzerine susam eklenip 180 derece pişirilir.
  • şimdiden afiyet olsun.

ŞAMFISTIKLI NİŞASTALI KURABİYE


misafirlerimize hazırlık yaparken değişik bir şeyler denemek istedim.

aslında amacım şamfıstıklı un kurabiyesi yapmaktı ama saf tereyağ almayı unuttuğum için nişastalıya geçiş yapmak zorunda kaldım.

kesinlikle şamfıstığı her şeye çok ama çok yakışıyor.

yapılışı:


  • 1 teremyağ

  • 2 yumurta

  • 1,5 su bardağı pudra şekeri

  • 1 su bardağı şamfıstığı

  • vanilya

  • kabartma tozu

  • 1 su bardağı un

  • aldığı kadar nisasta

yapılışı:



  • teremyağ,yumurta ve pudra şekeri iyice ezilir.şamfıstığı vanilya eklenir.

  • un ve kabartma tozu eklenir.

  • kulak memesi kıvamına gelene kadar mısır nisaştası eklenir.

  • ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanıp tepsiye dizilir.

  • 150 derecede üstü beyaz kalacak şekilde pişirilir.

  • şimdiden afiyet olsun.

SARIMSAKLI TUZLU KEK P.D.Ç.S.E.38


Ne zamandır denemediğim bir tarif. 20 yıllık defterimi karıştırırken karşıma çıkıverdi.biraz değişiklikle çokta hoş bir tad oldu.
hem tatlı olacak değil ya bu da tuzlusu ve baharatlısı.
yapılışı:
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı peynir parçaları
1 çay bardağı dilimlenmiş zeytin
dereotu
1 çay kaşığı sarımsak tozu,kırmızı biber ve tuz
3 su bardağı un
1 kabartma tozu
susam
yapılışı:
yumurta,yoğurt,sıvıyağ iyice çıpılır.
peynir parçaları baharatlar,zeytin dilimleri ve dereotu eklenip karıştırılır.
un ve kabartma tozu eklenip yağlanmış kek kalıbına dökülür.
üzerine bol susam eklenip 175 derecede pişirilir.
şimdiden afiyet olsun

15 Mart 2009 Pazar

BOĞCA TELAŞI


Sitemi ziyaret edenler bilirler martın sonunda yeğenimin nişanı var.

Bu günde erkek tarafı bize boğca getirdi. dün gece 2 e kadar hazırlık yaptım. Aslında cumartesi için planladığım bazı çalışmaları 2-3 saat erteleyince hazırlıklarda gece yarısını buldu tabiiki.


Cumartesi sabahtan tıp bayramı içingrup başkanlığımızca düzenlenen kahvaltıya katıldım.Arkadaşlarımla keyifli bir kahvaltı yaptık. Arkasından görümcemle eminönüne geçtik. Yağmurda bir ıslandık sormayın .Ama bizi hiç bir şey durduramaz e sonuçta kızımızın nişanı var.


Mısır çarşısına ve eminönüne bayılıyorum.orası benim için bir cennet.gerçi ne zaman gitsem yağmurdan kurtulamıyorum ama olsun ıslanmakta güzel ne yapayım.

Eve göndüğümde saat 21 e geliyordu. mutfağa girip hazırlıklara başladım. neyseki işlerim hep yolunda gitti hiç bir hamur beni üzmedi.sadece fırın hızıma yetişemedi.

yaptıklarım içime sindi. inşallah misafirlerimizde beğenmiştir.

masadakiler:

BİR TIP BAYRAMI ARKASINDAN

Dün tıp bayramıydı.Öncelikle tüm doktorların tıp bayramını kutluyorum. tıp bayramı cumartesiye geldiği için çalışma arkadaşlarımız bize süpriz bir öğle yemeği hazırlamışlar.kendilerine çok teşekkür ediyoruz.onlar gibi bir ekibe sahip olmak gerçekten zor. onları gerçekten çoook seviyorum.arkadaşlarım oldukları için çoook sanslı sayıyorum kendimi. hepsine tekrar tekrar çok teşekkürler.iyiki varsınız canlarım.

karşınızda sevgili arkadaşlarım.
buda bizim için hazırladıkları sofra..muhteşem değil mi?

bu haşaşlı lokumu nuran hemşiremin kavınvaldesi yaptı. gerçekten tadı muhteşem. en yakın zamanda tarifini alıp yayınlayacağım.teyzeme tekrar teşekkür ediyorum.



bu muhteşem tremusu fundadan.



sarmalar ise emineden.





kümbet pasta eliften.




börekler ise yaseminden.






yalancı tavuk gögsü ise sinemden.







salamlı milföy börekleride nevinden.








patates salatasıda hanifeden. birde resmini çekemediğim kısırımız varki oda tülayımdan.









9 Mart 2009 Pazartesi

ÖZEL BİR YAŞGÜNÜ

Aşagıda resim ve sofra benim sevgili eczacım nuray hanımın yaşgünüyle ilgili. uzun zamandır bir arada çalıştığımız için bir aile gibiyiz.nuray hanıma süpriz doğum gününü duyunca kolları sıvadık.bir blog sahibi olarak pastayı kimseye bırakmaya hiç niyetim yoktu tabiki. ama en büyük sorun nuray hanımı eczaneden çıkarmaktı.bu konuda iş başa düştü.neyseki eczanedeki kızlarımız çok hamarat oldukları için herşeyi kısa sürede hallettik.



pastamızın adı kalbimizdesin.üzerindeki kalpler nuray hanımın kızlarını ve eşini temsil ediyor.tarifini daha sonra vereceğim. nuray hanımcım beğendiğini söyledi.buda beni çook mutlu etti.







pınarcık bizim kızımız.çok hamarat ve bizim bütün nazımızı çeken biri. seni çok seviyorum.





bu patates salatası aysele ait. ellerine sağlık canım







kısır ise nermin tarafından yapılmış . tadı hala damağımda.







patatesli böreklerde aybenden.








mayalı çörekte pınarımızdan. dediğim gibi kızlarımız çok marifetli.
nuray hanımcım doğum gününüz tekrar kutlu olsun.tüm sevgimle.








ÇİKOLATALI KALPLİ KEK

Eve bir sürü küçük kek kalıbı almışım. sizde öylemisiniz bilmeme ama gittiğim heryerde mutlaka vaktimin çoğu mutfak reyonlarında geçer.
kitapçılardada yemek kitaplarının bulunduğu bölümde.
o yüzden evde bir çok yemek kitabı ve malzeme vardır. çoğu zaman onları unutabiliyorum bile!!!!bu kalıplarda öyle .dolabın arkasına sıkışmışlar görünce çocuklar gibi sevindim.
kalp var,midye var,çiçek şeklinde var ayıcık ve yıldız şeklinde olanlarıda mevcut.
hepsini deniyebilmem mümkün değildi.
o yüzden 2-3 tanesini denemek için ayırdım.e hep aynı hamuru kullanmakta olmaz biraz değişiklikle 1 kalp 1 istiridye şeklinde bol portakal aromalı ve çikolatalı kekim oluverdi işte.

malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı portakal suyu ve sıvıyağ karışımı
  • 1 vanilya
  • 1 portakal kabugu rendesi
  • 1 kabartma tozu
  • 2,5 -3 bardak un
  • üzerine bol damla çikolata
yapılışı:
  • yumurta ve şekeri iyice çırpalım.
  • portakal suyu ve yağ karışımı,portakal kabuğu vanilya eklenip çırpılır.
  • kabartma tozu ve un eklenip yağlamış kalıba dökülür.
  • üzerine bol çikolata damlaları dökülüp 175 derecede pişirilir.
  • şimdiden afiyet olsun.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails