babacığımın en sevdiği tatlıdır kendileri. hem yapımı kolay hem tadı muhteşem. mutlaka ama mutlaka deneyin...
malzemeler:
- 15-20 tane kuru incir
- yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
- 1 avuç şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1-2 su bardağı süt
- şamfıstığı
- kuru incirler yıkanıp az suda 5 dakika haşlanır.
- incirler soğurken ceviz içi,şeker ve yağ bir kapa konup kısık ateşte hafifçe pişirilir.
- soğuyan incirlerin sapları kesilerek içleri açılır.
- cevizli harçla içleri iyice doldurulup tepsiye dizilir.
- tüm incirler bittikten sonra üzerine süt dökülüp harlı ateşte sütün çekmesi sağlanır.süt kaynayıp kabarınca incirlerin üstünü örter böylece.
- sütünü çekince altı kapatılıp soğumaya bırakılır.
- şamfıstığı ile süslenerek servis yapılır.
- benim incirler çok küçüktü o yüzden fazla yapmak zorunda kaldım. siz daha iri incirle deneyin bence...
- şimdiden afiyet olsun