17 Ekim 2009 Cumartesi

KIZIMIN ELİNDEN SOSİSLİ MİLFÖY



bu hepimizin bildiği sosisli milföy.
benim için önemi bunu kızımın yapmış olması.küçüçük elleriyle onları kesip tepsiye yerleştirdi.
üzerine yumurta saısını sürdü. fırına verme bana aitti..
herkese afiyet olsun.. Allah herkese bir kız versin inşallah...

İNCİ TANELİ BEYAZ ÇİKOLATA SOSLU PASTA


Bu sofra yine neden karşımızda demeyin lütfen.. özene bezene yaptığım pastamın fotarafını çekmeyi unutunca onu bulduğum tek yer olan bu resmi tekrar karşınıza çıkardım kusura bakmayın canlarım..

pasta sol tarafta kurabiye ve makarna salatası arasında duruyor bilginize efendim!!!


malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 4 kahve fincanı şeker
  • 2 yemek kaşığı kaynar su
  • 4 kahve fincanı un
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya

ara krema:

  • 3 su bardağı süt
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 vanilya
  • 2 yumurta sarısı

üstü için:

  • dr oetker beyaz çikolata sosu
  • 2,5 bardak süt
  • şamfıstığı
  • inci taneleri

yapılışı:

  • şeker ve yumurta 10 dakika çırpılır.
  • diğer malzemeler eklenip kalıba dökülür.
  • 160 derecede pişirilir.
  • soğuyan kek ikiye bölünür.
  • tüm malzemeler süte eklenip çırpılır ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
  • iyice soğutulur.
  • ikiye bölünen kekin bir katına tüm muhallebi konur.muz dilimleri dizilir.diğer kat üstüne konur.
  • hazırlanan beyaz çikolata sosu pastanın üzerine dökülür.
  • şamfıstığı ve inci taneleri ile süslenerek servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun

MİSKET KÖFTE

Babaane köftesini bu sefer küçük küçük yapıp bol yağda kızarttık. afiyet olsun ..

HARDALLI PATATES SALATASI

Malzemeler:
  • 4-5 tane patates
  • yarım demet maydonoz
  • yarım demet yeşil soğan
  • 5-6 tane kornişon turşu
  • 1 çay bardağı mısır
  • limonsuyu,tuz,zeytinyağı

sos için:

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2-3 kaşık mayonez
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • tuz

yapılışı:

  • patetesler soyulup tuzlu ve sirkeli suda haşlanır.
  • süzülüp yağ ve limon eklenip ılımaya bırakılır.
  • yeşil soğan,dereotu ve maydanoz incecik kıyılır.patatesle karıştırılır.
  • süzme yoğurt,mayonez, sarımsak tozu ve tuz,hardal iyice çırpılıp patates salatası ile karıştırılıp servis yapılır.
  • şimdiden afiyetolsun.

DENİZ KABUĞU MAKARNA SALATASI

değişik makarna şekilleriyle salata yapmaya bayılıyorum buda barillanın deniz kabugu modeli...
malzemeler:
  • 1 su bardağı deniz kabugu makarna
  • yarım demet yeşil soğan
  • bir avuç dereotu
  • 5-6 tane kornişon turşu
  • 1-2 tane dilimlenmiş sosis
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 2-3 kaşık mayonez
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • tuz

yapışılı:

  • makarna bol tuzlu ve yağlı suda haşlanır.
  • süzülüp soğumaya bırakılır.
  • soğanın yeşil kısımları,dereotu,turşu ve sosis küçük küçük doğranır.
  • soğuyan makarnaya doğranan malzemeler ve bezelyeeklenip karıştırılır.
  • sos için mayonez,yoğurt ve satımsak iyice çırpılır. tuzla tadlandırılıp servisten hemen önce makarnalı karışıma eklenip servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun.

16 Ekim 2009 Cuma

ANTEP FISTIK EZMELİ UN KURABİYESİ



markette bulduğum şamfıstık ezmesine ne yapsam diye düşünürken ortaya bu kurabiye çıkıverdi.
kurabiyenin tarifi benim ünlü un kurabiyem..
hamuru yoğurup içine bir tatlı kaşığı şamfıstığı ezmesi koydum. pişincede kendilerini bol şamfıstığı,tarçın ve pudra şekeri karışımına iyce bulayınca muhteşem oldu benden söylemesi....

LORLU PASTA

Kına gecesinin en favorisi olan taddı kendileri..kimse içindekinin lor olduğuna ve kremasını pişirmediğime inanmadı mutlaka ama mutlaka deneyin bayılacaksınız ama benden size küçük bir tavsiye kremayı hazırlık aşamasında asla tadmayın pastayı yapmayı bırakabilirsiniz benden söylemesi...
( selin mutlaka dene annecim ama bir gece dolapta kalsın sevgiler)
malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 500gr tatlı lor
  • 1 su bardağı pudraşekeri
  • 2 paket kare bisküvi
  • bisküvileri ıslatmak için süt
  • 1 vanilya
  • 125 gr eritilmiş soğutulmuş teremyağ
  • 2 muz
  • çikolata sosu
  • 2 su bardağı süt
  • inci şekerlemeler

yapılışı:

  • yumurtalar çırpılır.lor ,yağ şeker vanilya iyice çırpılır.
  • alimünyum folyo serilir.üzerine streç yayılır.
  • süte batılılnış bisküviler enine 3 boyuna 5 sıra olarak dizilir.üzerine krema sürülür.
  • ikinci sıra bisküvi dizilir yine krema sürülür.
  • üçüncü sıra bisküvi dizilp krema sürülür ve ortasına muzlar yerleştirilp yanlardan yukarıya doğru toplanarak piramit şekli verilir.
  • kalan krema üzerine yayılıp buzdolabında bir gece mutlaka bekletilir.
  • ertesi gün 2 su bardağı sütle hazırlanan çikolata sosu üzerine dökülüp servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun.

YEŞİLKİVİ POĞACA (MERCİMEKLİ POĞACA)

Bu tarifi sevgili yeşilkividen aldım. teşekkürler...

malzemeler:


  • 1teremyağ (yumuşamış)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • yarım çaybardağı sirke
  • yarım çay bardağı şeker (ben 1 çorba kaşığı koydum)
  • 2 yumurta (birinin sarısını ayırın)
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kabartma tozu
  • un

iç malzeme:

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 2-3 kaşık sıvıyağ
  • 1 soğan
  • tuz karabiber nane

yapılışı:

  • yeşil mercimeğin kara suyu için kaynatılıp suyu dökülür ve iyice haşlanır.
  • sıvıyağda yemeklik doğranmış soğan kavrulur haşlanmış yeşil mercimek eklenip kavurmaya devam edilir.baharatlar eklenip altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
  • hamur için bütün malzemeler karıştırılıp kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır.
  • ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp içine mercimekli harç konup kapatılır.
  • üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilir.
  • 180 derecede pişirilir.
  • şimdiden afiyet olsun

DUYGULU BİR RÜYA

Bu resimlere baktığımda kendi evlendiğim günlere gittim biz evleneli on yıl oldu duygu ozamanlar 11-12 yaşındaydı bizim düğünde mavi elbisesi bukleli topuzu ile hep aklımda.. şimdi büyüdü ve biz onu gelin ettik.
şimdi onun önünde bizim nedimeler vardı yıllar su gibi akıp gidecek .bir gün onlarıda bu şekilde göreceğiz inşallah..




duygum ve cihan..



benim biricik prensesim..



yüzün hep böyle gülsün meleğim..




ben ve canım dünyam..yemekte bir oynadı sormayın....





kız tarafı erkekleri...






bütün kızlar toplandık...






pastamız bence bir mucize başardım sizce....


hayat evlilikle çok şekil değiştiriyor. bir anda büyüyüveriyorsun sorumluklar ,mutluluklar kavgalar hepsi evliliğin bir parçası..
birbirinize başta saygıyı kaybetmeyin
yüzünüz hep gülsün
hep birbirinize bakarken içiniz titresin..
50 yıl sonra bile ilk günkü sevgiyi hissedebilin.
asla geri dönüşü olmayan sözler sarfetmeyin..
farklı yerlerde birer kişi beraberken tek insan olmayı becerebilin.
hayatta herşey geçici tek gerçekse sevgi...
sizleri seviyorum canlarım.. ömür boyu mutluluklar... bir yastıkta kocayın.....

14 Ekim 2009 Çarşamba

KIRMIZI GECE

Zaman ne kadar çabuk geçiyor daha sözlenmeleri dün gibi duyguyla cihanın... söz ,nişan derken şimdi sırada kına gecemize geldi sıra..kına gecesi için kaç kere eminönüne indik bilmiyorum bizim evde yemek işi benimdir organizasyonda küçük görümceme aitttir. ayrıntılar dahil herşeyle ilgilenir ablam. hepte ortaya harika şeyler çıkar..ellerine sağlık canım..

kınada verilecek ikramlar için cuma gecesi başladım herşeye... işim bittiğinde saat 3 tü.kızımın yardımları olmasa asla yetiştiremezdim!!!!!!
resimler için üzgünüm hiç istediğim gibi olmadı resimler hazırlıklarla uğraşırken makinayı sarj etmeyi unutunca eşimin makinasına kaldım makinayı kullanmayı beceremeyince bu resimler ortaya çıktı..neyse hayırlısı artık...
menüdekiler:
  • lorlu pasta
  • mercimekli ve peynirli poğaca
  • mercimekli ve peynirli börek
  • kısır
  • sosisli milföy
  • antep ezmeli un kurabiyesi
  • sigara böreği
  • misket köftesi
  • dolma
  • makarna salatası
  • patates salatası
  • beyaz çikolata soslu pasta(resmini çekmeyi unutmuşum)
  • tahinli kek
  • fındıklı sultan lokumu
  • pasta(çikolata ve şamfıstıklı)



benim biricik dünyam..








kına pastamız



baklava hamuru ile peynirli börek


baklava hamuru ile mercimekli börek






antepfıstığı ezmeli un kurabiyesi

denizmidyesi makarna salatası (hardal sosolu)

patates salatası



lorlu pasta


tahinli kek ve kısır




sosisli milföy


mercimekli poğaca

sigara böreği


misket köfte

zeytinyağlı dolma


peynirli poğaca


kına keselerimiz



kına sepetimiz mine ablamın eline sağlık





yine mine abladan bir estantene

ve müstekbal gelin hanım... mutluluklar meleğim...




















4 Ekim 2009 Pazar

TAHİNLİ KEK *** TUZ BİBER ETKİNLİĞİ***




işte muhteşem bir lezzet. tahini seviyorsanız kesinlikle tarif defterleriniz başköşesinde yerini alacaktır benden söylemesi...bu tarifi sevgili FERAH ın düzenlediğituz biber 1.yemek etkinliğine yolluyorum sevgiler

malzeme:


  • 2 yumurta

  • 1 su bardağından biraz fazla şeker

  • 1 su bardağından 2 parmak eksik yoğurt

  • yarım subardağı sıvıyağ

  • 4 yemek kaşığı tahin

  • 1 kabartma tozu

  • 2 vanilya

  • 2 su bardağı un

üstü için:



  • 3 yemek kaşığı şeker

  • 3 yemek kaşığı tahin

yapılışı:(24 cmlik kalıp)



  • şeker ve yumurta çırpılır.

  • diğer malzemeler eklenip kalıba dökülür.

  • şeker ve tahin karıştırılıp kekin üzerine şekilli olarak dökülür.

  • 180 derecede pişirilir.

  • şimdiden afiyet olsun

ZEYTİNLİ HAŞAŞLI GÜZEL


malzemeler:

  • 2 yumurta (birinin beyazını ayırın)
  • 150 gr teremyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 kabartma tozu
  • un
  • zeytin
  • haşaş

yapılışı:

  • yumurta,sıvıyağ,teremyağ tuz şeker karıştırılr.
  • un ve kabartma tozu eklenerek hamur yapılır.
  • ceviz kadar parçalar koparılıp yuvarlanır. ortası çukur yapılır.zeytin konur.önce yumurta akına sonra haşaş batırılıp tepsiye dizilir.
  • 180 derecede pişirilir.
  • şimdiden afiyet olsun

LAZANYA

benim en sevdiğim makarna hem kıymalı sos,hem beşamel sos hemde kaşar yemede yanında yat vallahi.
ben bu sefer BARİLLANIN lazanyasını denedim hep lazanyayı haşlayarak yaptığım için haşlamadan yapma konusunda kararsızlıklarım olsada iyiki denemişim diyorum yeniliklere açık olmak gerek değil mi......
malzemeler:
  • 1 kutu barilla lazanya
  • yarım kilo kıyma
  • 2 soğan
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı salça
  • 2 çay bardağı kaynar su
  • tuz,karabiber kırmızıbiber

beşemal sos:

  • 4 kaşık tereyağ
  • 4 kaşık un (tepeleme)
  • 1 litre süt
  • tuz
  • 2 su bardağı kaşar

yapılışı:

  • önce kıymalı sosu hazırlayalım. sıvıyağa yemeklik doğranan soğan eklenip kavrulur.
  • kıyma eklenip suyunu salıp çekmesi beklenir. salça ve baharatlar eklenip sıcak su konur ve suyu çekene kadar pişirilir.
  • beşemel sos için yağ eritilip un konur ve unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • süt eklenip normaldan daha sıvı bir beşamel sos hazırlanır.
  • kare borcam alınıp altına biraz beşamel sos sürülüp lazanyalar bir sıra dizilir. kıymalı harç üzerine beşamel sos üzerine kaşar konur.
  • ikinci sıra lazanya dizilip kıyma sosu,beşamel sos ve kaşar konur.
  • en üste lazanya beşamel sos ve kaşar konup 180 derecede pişirilir.
  • şimdiden afiyet olsun

YILDIZ ŞEHLİYE SALATASI


malzemeler:
  • 2 su bardağı yıldızşehriye
  • 10 tane kornişon turşu
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3-4 kaşık sarımsak
  • 1 küçük kavanoz garnitür
  • yarım demet yeşil soğan
  • bir avuç dereotu
  • 1 çay bardağı mısır
  • tuz,sarımsak tozu

yapılışı:

  • yıldızşehriyeler kaynayan tuzlu suya eklenip haşlanıp süzülür.
  • hafif soğuyunca ince doğranmış yeşil soğan,dereotu garnitür kornişon turşu ve mısır karıştırılır.
  • servis yapmadan hemen önce yoğurt,sarımsak tuz ve mayonez karıştırılıp yıldızşehriyeli karışıma eklenir.
  • şimdiden afiyet olsun.

KOL BÖREĞİ



malzemeler:
  • 4 yufka
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • patatesli harç
  • 1 yumurta sarısı
  • çörek otu (ben koymadım)

yapılışı:

  • yağ süt,yumurta çırpılır.
  • yufka yayılır.yarısına kadar sıvı harç sürülür.
  • diğer yarısını yufkanın üstüne (dörtte üçünü kaplayacak şekilde) katlanır.
  • yine sıvıharç sürülür.
  • patatesli harç yayılır.
  • yanları içe kıvrılıp rulo şeklinde sarılır.
  • ortadan ikiye kesilip tepsiye dizilir.
  • kalan sıvı harçın içine yumurta sarısı eklenerek üstlerine sürülür.
  • 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

patatesli harç:

  • 7-8 patates
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • tuz,karabiber
  • 1 çay bardağı süt

yapılışı:

  • patatesler soyulup doğranır ve tencereye konup haşlanır.
  • süzülüp ezilir.
  • sıvıyağda yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak kavrulur.ezilmiş patates eklenip kavrulur.
  • tuz ve karabiberle tadlandırıldıktan sonra süt eklenip sütü çekene karıştırılır.
  • şimdiden afiyet olsun

EYPİ KURABİYESİ


siz siz olun kalabalık bir misafir grubuna ilkkez bir tarif denemeyin. tarifin orjinali lezzet dergisinin eski bir sayısına ait.orada tariften 25 tane çıkacağı yazıyor.bu tarifteki amaç şeftali kurabiye yapmak..benimde 25 tane kurabiyem oldu ama gel görki tek parça olarak..

ikili olarak sayınca sayı bir anda 13 iniverdi.

o zaman hemen düşünmeye başladım ne yapabilirim diye.. insan çaresiz kalınca neler geliyor aklına sormayın.bende kurabiyelerin içlerini oydum çıkan parçaları fındık kreması ile karıştırıp kurabiyeleri tekrar doldurdum kendim yaptım diye demiyorum ama MUHTEŞEM OLDU VALLAHİ...
malzemeler:
  • 125 gr teremyağ
  • 3/4 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • limon kabugu rendesi
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • un

üstü için:

  • yarım su bardağı şeker
  • yarım su bardağı su
  • 1 çay kaşığı yeşil gıda boyası
  • şamfıstığı

yapılışı:

  • tereyağ,şeker ve yumurta iyice karıştırılır.
  • limon kabugu,vanilya,kabartma tozu ,un eklenip hamur haline getirilir.
  • ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır. 180 derecede hafif pembeleşene kadar pişirilir.
  • iyce soğutulur.
  • kurabiyelerin içleri oyulur. çıkan parçalar 4-5 kaşık fındık kreması ile karıştılıp takrar kurabiyelerin içlerine konur.
  • suyun içine gıda boyası ekleir.
  • kurabiyeler önce yeşil suya sonra şekere batırılır tabağa konur üzerine bol şamfıstığı dökülür.
  • ben iki tanesinide fındık kreması ile yapıştırıp aslında olması gibi yaptım ama laf aramızda dolgu kurabiye pardon eypi kurabiye (kızımın isminin kısaltması) çoook daha lezzetli oldu .
  • şimdiden afiyet olsun.

HAVUÇLU CEVİZLİ KEREVİZ SALATASI


malzemeler:
  • 1 havuç
  • 1 kereviz
  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt
  • yarım çay bardağı su
  • yarım demet dereotu
  • yarım su bardağı irice dövülmüş ceviz
  • tuz,sarımsak tozu
  • 3 çorbakaşığı mayonez

yapılışı:

  • süzme yoğurtun içine yarımçay bardağı su eklenip iyice karıştırılır.
  • mayonez ,tuz ve bir çay kaşığı sarımsak tozuda ilave edilip karıştırılır.
  • kereviz ve havuç soyulup sosun içine rendelenir.
  • en son ceviz ve dereotu eklenip servis tabağına alınır.
  • cevizle süslenerek servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun

BİTTER GANAŞLI KEDİDİLİ PASTASI

Benim canım arkadaşlarım çikolata delidi olduğu için ben pek sevmesemde menüde çikolatalı en az birşey olmalıydı olduda sadece bir tane::.
malzemeler:
  • 200 gr kedidili
  • 400 gr krema
  • 400 gr bitter çikolata
  • 2 paket şamfıstığı ezmesi
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket kremşanti
  • hindistan cevizi

yapılışı:

  • krema (2 kutu tikveşli krema) tencereye konup ısıtılır.(kesinlikle kaynatmayın)
  • altı kapatılıp çikolata parçaları içine konup eritilir.buzdolabında biraz dinlendirilir.
  • 1 su bardağı sütle bir paket kremşanti çırpılıp ganaşla karıştılır.
  • dikdörtgen borcama bir sıra süte batırılmış kedi dili dizilip üzerine ganaşlı karışım dökülür.
  • birsıra daha kedi dili dizilip ganaşlı karışım döküldükten sonra şamfıstığı ezmesi parçalara ayrılıp serpiştirilir.üzerine tekrar sütlü kedidili konup sosun geri kalanı üzerine dökülür.
  • hindistan cevizi dökülerek servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun

ÇİLEKLİ TART


Çocukluğumdan beri tartlara bayılırım özellikle küçük olanlara... bir pastaneye girdiğimde ilk baktığım ve aldığım tadlardandır...bu seferki biraz aceleye geldiği için kremasını hazır krema kullandım bir dahaki sefere krema tarifinide yeririm artık nede olsa hayat hız zamanı yemekte bile olsa teknolojinin hizmetlerinden yararlanmak gerek!!!!!
malzemeler:
alt taban:
  • 2 yumurta
  • 2 kahvefincanı pudra şekeri
  • 2 kahva fincanı yoğurt
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 kabartma tozu
  • 4 kahve fincanı un

ara krema:

  • dr oetker vanilyalı dolgu krema
  • süt

üstü için:

  • çilek
  • birpaket tart jölesi
  • şamfıstığı

yapılışı:

  • tüm malzemeler karıştırılarak hamur hazırlanır.
  • 26 cm çapındaki tart kalıbına konur.
  • 180 derecede pişirilir.
  • soğuyunca kalıptan çıkarılır.
  • arkasındaki tarife göre dolgu krema hazırlanıp tartın içi doldurulur.
  • üzerine suyu süzülmüş çilekler yerleştirip hazırlanan tart jölesi dökülür.
  • şamfısıtığı eklenip servis yapılır.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails