30 Aralık 2009 Çarşamba

HOŞ GELDİN 2010

İŞTE KOCAMAN BİR YILI DAHA BİTİRİYORUZ. HAYATIMDA BİR ÇOK ŞEY OLDU
BU YIL BİR ÇOOOOK ŞEY GETİRİRKEN BİR ÇOK ŞEYDE GÖTÜRDÜ.BAKALIM BU YIL NELER OLACAK. HERŞEYİN HAYIRLISI OLUR İNŞALLAH.TÜM DOSTLARIMIN YENİ YILINI KUTLUYORUM. SIKINTILARIN BU YILDA KALIP YENİ YILIN HERKESE MUTLULUK VE HUZUR GETİRMESİNİ DİLİYORUM. SİZLERİ ÇOK SEVİYORUM. HERKESE MUTLULUKLAR.....



25 Aralık 2009 Cuma

KIRMIZI BEŞAMEL SOSLU PASTIRMALI FIRIN MAKARNA BÖREĞİ


pastırma sevenler için harika bir lezzet...deneyin derim
malzemeler:
  • 1 su bardağı haşlanmış makarna
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • tuz
  • 5-6 dilim cemensiz pastırma
  • yarım su bardağı kaşar peynir rendesi

yapılışı:

  • teryağ tava eritilip un eklenir hafifce kavrulup salça konur.
  • 1 dakika daha kavrulduktan sonra süt eklenip muhallebiden biraz daha sıvı olacak şekilde pişirilir.tuzla tadlandırılır.
  • sosa makarna eklenip karıştırılır.
  • borcama makarnanın yarısı konur. üzerine pastırmalar yerleştirilip kalan makarna üzerine dökülür.
  • kaşar peyniri ile üzeri kaplanır.
  • 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
  • şimdiden afiyet olsun.

24 Aralık 2009 Perşembe

MUHTEŞEM BİR EĞİTİM VE ÇOK RENKLİ İNSANLARLA AİLE HEKİMLİĞİ KURSU

bir insanın gidebileceği en güzel en eğlenceli en harika eğitime katıldım. Sanırım isteseydik böyle bir ekibi bir araya getiremezdik. onları tanıdığım için çok mutluyum harikaydılar hemde hepsi...




çalışma ekibim tenzile hanım demet hanım ve ben



en büyük beşiktaş değil mi türkancığım..



bence eğitimin en eğlenceli kişisiydi doktor bey..keneyi asla unutamıyacağım...





eğitim koçlarımız..




grup çaylaklar kaliteyi anlatan en muhteşem ekip...


eğitim sonnunda sertifikalarımızı alışımız...



cengiz hocam...


osman hocam..




sevgili türkan hocam..






hayalciğim ve ben herşey için tekrar tekrar teşekkürler....

23 Aralık 2009 Çarşamba

YOĞURTLU YEŞİL FASULYE SALATASI



oldukça farklı bir lezzet.yılbaşı sofralarınıza çok yakışacaktır bence..
malzemeler:
  • 1 su bardağı haşlanmış taze fasulye
  • 3-4 tane kornişon turşu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 kaşık mayonez
  • yarım su bardağı ceviz içi

yapılışı:

  • haşlanmış taze fasulyeler in suyu iyice süzülür.
  • yoğurt,mayonez,ceviz,ve küçüçük doğranan kornişon turşular karıştırılıp fasulyelere eklenir. tuz la tadlandırılıp servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun.

22 Aralık 2009 Salı

ÇITIR ŞEKERLİ PORTAKALLI ve NESCAFELİ KURABİYE P.D.Ç.S.E.50



mis kokulu üstü çıtır çıtıri çi yumuşacık kurabiyelerim..... BU KURABİYELERİ SEVGİLİ NURSENE GÖNDERİYORUM KOLAYLIKLAR. BU ARADA UNUTMADAN BU FOTOGRAFI BENİM 5 YAŞINDAKİ KUZUKULAĞIM ÇEKTİ BİLGİNİZE...
  • 125gr teremyağ
  • 1 yemek kaşığı nescafe
  • 6 kaşık pudra şekeri
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 4-5 yemek kaşığı şamfıstığı( ben kullanmadım)
  • un
  • 1 portakal kabugu rendesi
  • kabartma tozu
  • 3-4 kaşık tozşekeri

yapılışı:

  • nescafeyi sütte erit.
  • yumurta sarısı,margarin,pudra şekeri,iyice karıştır.nescafeli sütüekle.
  • kabartma tozu,un ve portakal kabugu eklenerek yumuşak bir hamur yapılır.
  • ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp önce yumurta akına sonra toz şekere(yada şamfıstığına) batırılıp tepsiye dizilir.
  • 180 derecede pişirilir.
  • şimdiden afiyet olsun.

19 Aralık 2009 Cumartesi

SOĞUK MANTI SALATASI



mantıya bayılırım ister soğuk ister sıcak olsun ama soğuk halini daha çok seviyor gibiyim...

malzemeler:


  • 2 su bardağı aslı börek mantısı

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 3 kaşık sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
  • nane

yapılışı:

  • tencerede bol su kaynatılıp tuz eklenir ve mantılar içine atılarak 7-10 dakika pişirilir.
  • süzülür.ılımaya bırakılır.
  • sarımak dövülüp yoğurtla karıştırılır.
  • sıvıyağ iyice kızdırılıp altı kapatılır ve kırmızı biiber eklenip karıştırılır.
  • mantı yoğurtla karıştırılıp servis tabagına alınır. kırmızı biberli yağla ve naneyle süslenerek servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun.

18 Aralık 2009 Cuma

KIYMALI SİGARA BÖREĞİ


böreklerin şahı sigara böreğinin farklı bir tadı...ben eskiden içi çiğden koyardım .bazen süprizle karşılaşa biliyordum şimdi kıymayı kavuruyorum çooook daha lezzetli oluyor..
malzemeler:
  • 3 yufka
  • 250 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 biber
  • 1 domates
  • tuz ,karabiber
  • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
  • kızartmak için yağ

yapılışı:

  • sıvıyağ tavaya konup yemeklik doğranan soğan ve biber eklenip hafifce sotelenir.kıyma eklenip suyunu salıp çekmesi beklenir.
  • domates rendelenip eklenir. baharatla lezzetlendirilip iyice suyu çektirilir.
  • altı kapatılıp soğumaya bırakılır.
  • yufkalar 8 e bölünür.
  • herbir üçgene bir tatlı kaşığı iç konup sarılır.
  • bol yağda kızartılır.
  • şimdiden afiyet olsun.

17 Aralık 2009 Perşembe

KAŞAR PEYNİRLİ DOMATES SOSLU MAKARNA

kızımın sevgili makarnası bol tereyağlı bol peynirli ve tabiiki domates soslu...
malzemeler:
  • yarım paket boncuk makarna
  • 3-4 domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

yapılışı:

  • makarna bol tuzlu suda haşlanır.
  • sos için domatesler rendelenir.
  • tereyağ eritilip sarımsak içine konur. 2 dakika kavrulup yağın içinden alınır.domates rendesi salça ve su eklenip suyunu çekip yağa binene kadar pişirilir.
  • makarna süzülüp soğuk sudan geçirilip sosa eklenip karıştırılır.
  • tabağa alınıp kaşar peyniri rendesiyle sevis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun.

PEYNİRLİ VE ETİMEKLİ HAYDARİ


tarif herzamanki haydarimden biraz farklı bence bu halide hoş oldu...
malzemeler:
  • 1 su bardağı sütaş süzme yoğurt
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • yarım su bardağı iyice ufalanmış peynir
  • 2-3 tane iyice ufalanmış etimek
  • yarım demet dereotu
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ

yapılışı:

  • peynir ,etimek ,sarımsak tozu karıştırılıp süzme yoğurta eklenerek iyice karıştırılır.
  • dereotu iyice kıyılır.sosa karıştırılıp sıvıyağ eklenerek servis yapılır. şimdiden afiyet olsun.

15 Aralık 2009 Salı

MİNİCİK KUMPİR


bu kumpiri hep unutuyorum ama çok lezztli olduğu için yazmadan geçemedim. küçük kaplarda tek kişilik olunca hem yemesi hemde görüntüsü çok güzel oluyor...
malzemeler:
  • 3-4 patates
  • 3 kaşık süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • tuz,karabiber
  • küçük kavanoz garnitür
  • 4-5 tane kornişon turşu
  • 1 sosis
  • ketçap mayonez

yapılışı:

  • patetesler haşlanıp iyice ezilir.sıcakken süt tereyağ ve baharatlar eklenip karıştırılır.
  • ılınınca küçük kek kağıtlarına bir yemek kaşığı konularak iyice bastırılır.
  • garnitür,küçük doğranmış salatalık turşusu, sosis ve mayonez karıştırılır.
  • patetesin üzerine konur.
  • servisten önce ketçap sıkılarak servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun.

KARTOPU TANECİKLERİ



tarif portakal ağacından....

malzemeler:

  • 3-4 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı süt tozu
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 1 kutu 200ml krema

yapılışı:

  • hepsi karıştırılıp yuvarlanır.servise kadar dolapta bekletilir. şimdiden afiyet olsun.

11 Aralık 2009 Cuma

CACIK



aslında herkesin bidiği bir şey neden yodum derseniz biliyorsunuz bu kızımın yemek kitabı..içinde herşey olmalı değil mi..o yüzden lütfen beni bağışlayın...
malzemeler:
  • 1 su bardağı sütaş süzme yoğurt
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 salatalık(doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

yapılışı:

  • süzme yoğurt su ile açılarak hafif akışkan hale getilir.
  • diğer tüm malzemeler eklenerek servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun.

ARPA ŞEHRİYE PİLAVI


malzemeler:
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2,5 su bardağı su
  • tuz ve bir kesma şeker

yapılışı:

  • tereyağ ve sıvıyağ tencereye konup şehriyeler içine atılır.
  • şehriyeler renk değiştirene kadar kavrulur.salça eklenir.
  • suyu konup tuz ve şeker ilave edilir.
  • suyunu çekene kadar pişirilip 10 dakika dinlendirildikten sonra servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun.

10 Aralık 2009 Perşembe

DOMATESLİ PİLAV EŞLİĞİNDE YAĞSIZ TEFLON TENCERE TAVUĞU


bu yemeği adaletten öğrenmiştim. acayip hayat kurtarır....
malzemeler:
  • 3 tane tavuk budu
  • yarım çay bardağı su
  • tuz

pilav için:

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 domates
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • tuz,1 kesme şeker
  • su

yapılışı:

  • tavukların derisi soyulup ikiye ayrılır.
  • teflon tencereye dizilir.
  • su ve tuz eklenerek önce 5 dakika kadar harlı ateşte daha sonrada kısık ateşte suyunu salıp çekene ve kendi yağıyla kızarana kadar pişirilir.
  • pirinç yıkanıp tuzlu ve kaynar suda yarım sat bekletilir.
  • süzülürve tereyağında kavrulur.
  • rendelenmiş domates eklenipbir iki çevrilir.1,5 su bardağı su eklenip tuz ve şeker konur.
  • suyunu çekince altı kapatılır ve 10 dakika dinlendirilip servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun

9 Aralık 2009 Çarşamba

BAHARATLI PÜRE


buda pürenin farklı bir versiyonu...artan püreyi ısıtmaya çalışırken içine karıştırdığım baharatlar sayesinde çok daha lexxetli bir püre elde ettim.
özellikle biftekle harika oluyor...
malzemeler:
  • püre
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane

yapılışı:

  • tüm malzemeler karıştırılıp servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun.

6 Aralık 2009 Pazar

MAGGİ İLE TAVUK



maggi yeni bir lezzet çıkarmış bir poşet içinde tavuk sosu ve torbası özellikle paget tavuk ideal oluyor .
ben tavuğun derisini soyup magginin paprika sosunu döküp karıştırdım.poşetine koyup fırına attım bir baktım ki harcadığım süre 10 dakika (tavugun derilerini soymasan sanırım 5 dakika bile sürmezdi laf aramızda)....
fırında 50 dakika pişince karşınızdaki tabloyla karşılaştık. biz tadına bayıldık bakalım sizde bağenecekmisiniz...
şimdiden afiyet olsun...

TAHİN SOSLU PROFİTEROL


bundan yıllar önce çapada katıldığım bir toplantıda muhteşem bir lezzet olarak tahinli profiterol yemiştim. tadını uzun süre unutamadım. aşcıya sorduğumda sır demişti gülerek..
uzun süre bu sosu nasıl yaparım diye düşümdüm..birkaç hüzünden sonra en yakın tadı yakaladım sanırım bir dahakine biraz daha koyu yapmayı düşünüyorum. benim gibi yoğun çikolata tadlarıyla aranız yoksa bence oldukça iyi bir seçim..
profilin yapımı orjinaliyle aynı..
sosa gelince:
  • yarım su bardağı tahin
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • vanilya

yapılışı:

  • öncelikle su ve şekeri karıştırıp 5 dakika kaynatalım.
  • ılımaya başlayında vanilyayı ekleyip karıştıralım.
  • hazırlanan şerbeti tahine yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştıralım.bozadan biraz daha sıvı bir karışım elde edene kadar şerbeti ekleyelim.
  • sonrası basit zaten profiterolün üzerine bolca sos döküp cevizle servis yapalım.(ben şam fıstığı koydum ama ceviz çok daha yakışır gibi geliyor bana..)
  • şimdiden afiyet olsun..

ÇILBIR


bazen sizede olurmu bilmem evde ne yemek olursa olsun canınız farklı bir şey ister o gün benim canımda çılbır istedi.sevdiğim tüm lezzetlerin birleştiği bir şölen bence kendileri.
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • bol tuz
  • bol su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • nane

yapılışı:

  • derin bir tencereye bol su konup 1 yemek kaşığı sirke ve 1 çorba kaşığı tuz konup kaynatılır.
  • yumurtalar içine kırılıp yukarıya çıkana kadar pişirilir.
  • yoğurt+sarımsak tozu ve 1 çay kaşığı tuz çırpılır.
  • sıvıyağ tavada kızdırılıp altı kapatılır. kırmızı pul biber eklenip karıştırılır.
  • iyice süzülerek alınan yumurtalar tabağa konup üzerine bol yoğurt ve yağlı sos eklenerek nane eşliğinde servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun



ÖZEL SOSUMLA KARNIBAHAR SALATASI


öğlenleri iş yerimde yemek yapmak için fazla zamanımız olmuyor.gerçi yardımcı personelim bizi aç bırakmamak için çabalasada bazen salatalara kalıyoruz.
bu sos tamamen doğaçlama kullanmadan önce 1-2 saat bekletirseniz lezzeti kat kat artıyor.ayrıca bu sosu sadece bu salatada değil her salatayada kullanılıyor gerçi tarifi görünce belkide bu muydu diyecekseniz ama biz çok beğendik.
malzemeler:
  • 1 karnıbahar
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı acı kırmızıbiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çaykaşığı beyaz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 limon suyu
  • 1 çay kaşığı köri

yapılışı:

  • karnıbahar haşlanıp süzülür.
  • sos malzemeleri bir kavanoza konup 2-3 dakika hızlıca çırpılır.1-2 saat dinlendirildikten sonra karnıbaharın üzerine dökülerek servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun

ETLİ ALİ NAZİK

eşim beşamel sos sevmediği için hünkar beğendiyi bu şekilde yapıyorum yiyen herkes lezzetini çok beğendi kısa sürede çok lezzetli bir yemek oluyor..
malzemeler:
  • yarım kilo dana kuşbaşı
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • tuz,karabiber sarımsak tozu
  • su
  • 3-4 kaşık sıvıyağ

patlıcan için:

  • 1 kavanoz patlıcan püresi
  • 1 kaşık sıvıyağ

sos:

  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • tuz
  • yarım çay bardağı su

yapılışı:

  • etin yapılışı hünkar beğendiyle aynı.
  • patlıcan için bir tavaya sıvıyağ konup patlıcan püresi eklenip suyunu salıp çekmesi beklenir.sarımsak tozu eklenerek altı kapatılır.
  • sarımsaklı yoğurt hazırlanır.
  • en alta patlıcanlı sos
  • üstüne sarımsaklı yoğurt en üstede et konularak hemen servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun

3 Aralık 2009 Perşembe

FUNDALARDA ALTIN GÜNÜ

ekibimle yeni bir altın günündeyiz. onları çok özlüyorum iyiki bu altın gününü yapıyoruz.bu sefer fundadaydık..ellerinize sağlık canlarım..








muhallebili kadayıf...




çikolatalı etimek tatlısı selinden..




makarna salatası





un kurabiyesi



susamlı çubuklar





patatesli börek

ayrıca mercimek köftesi

sarma

peynirli börek

tavuklu lazanya

ELMALI TURTA


bayılıyorum bu turtaya...kullandığım hamuru ister turtada kullanın ister kurabiyede hem yumuşek hemde çok lezzetli bir hamurdur kendileri...
malzemeler:
  • 1 teremyağ
  • 1 yumurta
  • 6 kaşık toz şeker
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • un

iç malzeme:

  • 5-6 tane elma
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 2 kaşık tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı terem yağ
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

üstü için:

  • bol pudra şekeri

yapılışı:

  • hamur için tüm malzemeler karıştırılıp iyice yoğrulur.1 portakal büyüklüğünde parça ayrılıp buzluğa konur.
  • elmalar soyulup rendelenir tencereye konur.şeker,teremyağ eklenip elmaların suyunu çekmesi sağlanır.
  • elmalar suyunu çekince altı kapatılıp ceviz ve tarçın eklenerek karıştırılıp iyice soğutulur.
  • tart kabı yağlanıp hamur yayılır.
  • soğuyan iç malzeme tart hamurunun üzerine yayılır.
  • buzlukta doldurulan parça tartın üzerine rendelenir.
  • 180 derecede pişirilir.
  • soğuyunca pudra şekeri eklenerek servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun.

2 Aralık 2009 Çarşamba

YASSI KADAYIF


Benim en sevdiğim tatlılardan biridir. özellikle ramazanda çok tercih ederim.ilk duyduğumda yumurtanın tadı nasıl etkileyeceğini bilemediğimden biraz kuşkuyla yaklaşmıştım ama sonraları en can kurtaran tatlılardan biri oldu.
malzemeler:
  • yarım kilo yassı kadayıf
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt

şerbeti:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu
  • 1 paket vanilya

üstü için:

  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

yapılışı:

  • önce şerbeti kaynatalım.kaynadıktan sonra limon suyu eklenip 5 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır.vanilya eklenip karıştırılır ve ılımaya bırakılır.
  • yumurtalar iyice çırpılır. süt eklenip çırpmaya devam edilir.
  • yassı kadayıflar önce sütlü yumurtaya bulanır ve bol kızgın yağda her iki tarafıda altın sarısı renk alana kadar kızartılır.
  • tavadan alınır alınmaz ılık şerbeti konup 5 dakika bekletilir.
  • şerbetten alınıp servis tabağına konur bol ceviz eklenip kalan şerbet üzerine dökülerek servis yapılır. şimdiden afiyet olsun.

ESKİLERDEN POTPORİLER...