23 Aralık 2010 Perşembe

TEREYAĞINDA SÜTLÜ TAVUK KIZARTMA

kızımın en çok sevdiği tavuk çeşiti bu sanırım.ne zaman yapsam bayılabayıla yiyor.kalorisi biraz fazla teryağ yüzünden ama birkez yediğinizde vazgeçmek biraz zor oluyor inanın..
malzemeler:
  • 4-5 tane tavuk şinitzel
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
yapılışı:
  • şinitzeller yıkanıp bardağın kenarıyla inceltilir.
  • süte konup yarım saat beklenir.
  • galeta ununun içine tuz,köri ve sarımsak tozu eklenerek karıştırılır.
  • şinitzeller sütten çıkarılıp biraz süzülür.
  • galeta ununa bulanarak tereyağında kızartılır.
  • şimdiden afiyet olsun

1 yorum:

karamel mutfak dedi ki...

sut terbiyesini yapmazdim ama bundan sonraki yapisimda bende bu sekilde deneyecegim ellerine saglik canim.

ÇİKOLATALI TURTA....