29 Haziran 2010 Salı

BENİM UĞURBÖCEĞİM KIZIM

SERPİN BİZİM İKİNCİ KIZIMIZ.. ECRİNİN KUZEN KARDEŞİ...
BU SENEKİ YAŞGÜNÜNDE UĞUR BÖCEĞİ OLMAK İSTEDİ..BİZDE HAZIRLIKLARI ONA GÖRE YAPTIK ..BAKALIM BEĞENECEK MİSİNİZ.

SERPİNİN ARKADAŞLARINA VERMEK ÜZERE HAZIRLADIĞIM UĞUR BÖCEĞİ KURABİYELERİMİZ.SERPİNİN İSTEĞİ ÜZERİNE BOL ÇİKOLATALI VE ZENCEFİLLİ...


BUNLARDA SERPİN KURABİYELERİ...ONLAR İSE VANİLYALI HAZIRLANDI..

BUDA SEVGİLİ UĞUR BÖCEĞİ PASTAMIZ 2 SENE ÖNCE KIZIM İÇİN YAPMIŞTIM BÖYLE BİR PASTA.AMA BU SEFERKİ DAHA ÇOK İÇİME SİNDİ. PASTAYI HAZIRLAMAKTAN ÇOK SÜSLEME VE KAPLAMA FASLI OLDUKÇA UZUNDU AMA SONUNDA DEĞDİ İŞTE KARŞINIZDA SERPİN UĞURBÖCEĞİ...
KÜÇÜK KIZIM İYİKİ DOĞMUŞSUN. SEN BİRGÜN DEĞİL HERGÜN BİZİM UĞUR BÖCEĞİMİZSİN..SENİ SEVİYORUZ.NİCE MUTLU YILLAR...

SOĞANLI YUMURTA

Sabah kahvaltıları için bir alternatif.benim gibi kızarmış soğan sevenler hemen deneyin derim bayılacaksınız...
malzemeler:
1 kurusoğan
2 dal yeşil soğan
2 yumurta
2 kaşık tereyağ
tuz
karabiber
yapılışı:
tereyağ tavada erilip içine yemeklik doğranan kurusoğan ve bir tutam tuz eklenip hafifce kavrulur.
yeşil soğan incecik doğranıp tavaya eklenip kavrulur.
yumurta kırılıp tuz ve karabiber eklenip karıştırılır.
şimdiden afiyet olsun

28 Haziran 2010 Pazartesi

TÜM KEPLER HAVAYA...TEŞEKKÜRLER KARTAL DOĞA VE ÇOOOOOOOK TEŞEKKÜRLER DİLARA ÖĞRETMENİM

Bazen kelimeler yetersiz olduğu anlar olur insan hayatında.kızımın mezuniyetide bizim için öyleydi.
2 yıl önce eciyi dilaraya emanet ettiğim günler dün gibi.
şimdi karşımda kocaman bir kızım var.kendine güvenen huzurlu akıllı mutlu bir insan oldu dilaranın sayesinde...
o gün bol bol ağladım kızım hiçbir şeyin farkında değildi onun için sadece eğlenmek önemliydi.bense yıllar sonra bu yazıları okurken yada kamera çekimlerini izlerken neler hissedeceğini şimdiden biliyorum.
dilara hanıma sonsuz teşekkürler..ecrinimi hayata hazırlayan o özel insan hayatımızda her zaman en önemli yerlerden birine sahip olacak..
eminim ecinin daha bir çok öğretmeni olacak ama dilara hanım bizim için ilk ve tek aşkımız!!!
daha fazla birşey söylemeden sizi resimlerle başbaşa bırakıyorum....

tören öncesi halimiz...
sıramızı beklerken...

kızımın melekleri hepsine çooooooook teşekkür ediyorum
kızım diplomasını aldıktan sonra...

serpin ve ecrin
ecrin ve dilara hanım

babamız ve eci
ecrinin 2 yıldır en yakın arkadaşlarından biri olan anıl kaleci

kepler havaya

törenin ertesi günüde anılın sünnet düğününde bir aradaydık..anılımızı sevgiyle kucaklıyoruz....
SİZLERİ ÇOK SEVİYORUZ.....

HEMŞİRELER GÜNÜ

ASLINDA GEÇMİŞ BİR TOPLANTI SAĞLIK OCAĞIMDA....
HEMŞİRELER GÜNÜ İÇİN YENİLEN YEMEK SONRASI KESİLEN PASTANIN GÖRÜNTÜLERİ..
EKİBİMİN HEMŞİRELER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM HERŞEY İÇİN TEŞEKKÜRLER...

KESTANELİ PASTA

duygunun yaşgünü için hazırladığım pasta.kısa sürede lezzetli pasta için tavsiye olunur.
yapılışı:
1 paket kakaolu pasta tabanı
1 paket fındıklı dr oetker cremole
1 paket krema
200 gr bitter çikolata
1 kase kestane şekeri
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı nescafe
yapılışı:
pasta tabanın biri sevis tabağına yerleştirip süt şeker ve nescafe karışımı ile ıslatılır.
1 paket fındıklı krem ole 1,5 su bardağı sütle hazırlanıp pastatabanının üstüne konur.
kestane şekerlerinden bir tanesi ayrılıp geri kalanlar kremanın üstüne dizilir.
diğer pasta tabanıda hafif ıslatılıp pastanın üzerine kapatılır.
buzdolabında dinlenmeye alınır.,
bu arada krema bir tencereye alınıp eritilir
ASLA KAYNATILMAZ.
altı kapatılıp çikolata eklenip eritilir.
hafif ılınınca pastanın üzerine dökülüpr.
süsleme şekerleri ve kestane şekeri ile süslenip servis yapılır.

27 Haziran 2010 Pazar

İKİ TARİF BİRDEN...ŞEKERLİ KURABİYE VE YABAN MERSİNLİ BİSKÜVİ

duygunun yaşgünü için hazırladığım kurabiyeler.genelde aynı hamuru kullanıp birini kızımın zevkine diğeri ise misafirlerime göre yapıyorum.
bu aralar yaban mersini hayranlığı  var bizde.evde herşeye katar oldum hatta eci çerez gibi yemeye bayılıyor.kurabiyemede harika yakıştı.
malzemeler:
1 paket teremyağ
2 yumurta
 1,5 su bardağı pudra şekeri
4 kaşık nişasta
1 vanilya
1 kabartma tozu
2 çorba kaşığı toz şeker
yarım su bardağı iri kırılmış fındık
1 çay bardağı yaban mersini
un yapılışı:
teremyağ,pudra şekeri,1 yumurtanın tamamı diğerinin sarısı eklenerek karıştırılır.
nişasta ve vanilya eklenir.
un ve kabartma tozu eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
hamur ikiye ayrılıp bir parçasına yaban mersini ve fındık içi karıştırılır.
sade parça yuvarlanıp yumurta akına ve şekere batırılıp tepsiye dizilir.
diğer parça parmak şeklinde yuvarlanıp yumura akına batırılır.
175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
şimdiden afiyet olsun.

26 Haziran 2010 Cumartesi

GALETA UNLU UN KAVURMALI POĞACA

benim en sevdiğim tariflerden biridir galeta unlu poğaca..özellikle zeytinlisi...
bu sefer hem zeytinli hemde kavrulmuş unlu yaptım.zeytinlinin tarifi burada.http://elmaninkabugu.blogspot.com/2008/08/galeta-unlu-poaca.html
unlunun tarifi ise....
hamurunun malzemesi zeytinliyle aynı.
içmalzeme:
3 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı  un
tuz
yapılışı:
tereyağ eritilip un eklenir.
kokusu çıkana kadar iyice kavrulur.
tuz eklenip altı kapatılır.
ılınınca ceviz kadar koparılan hamurun içine 1 tatlı kaşığı konup yuvarlanır.
önce yumurta akına sonrada galeta ununa bulanır.
şimdiden afiyet olsun

24 Haziran 2010 Perşembe

İNCİRLİ ELMALI YABAN MERSİNLİ KEK

ünlü tepsi kekimin farklı bir modeli....
malzemeler:
4 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
2 vanilya
1 kabartma tozu
2,5 bardak un
3-4 tane incir
1 avuç yaban mersini
1 avuç
fındık içi
1 elma dilimlenmiş
1 çay kaşığı tarçın
yapılışı:
yumurta ve şeker iyice çırpılır.
sıvıyağ,yoğurt eklenip çırpılır.
vanilya,kabartma tozu ve un eklenip tepsiye dökülür.
kuru incir 3-4 dakika sıcak suda bekletilip süzülür.
ufak ufak doğranır.
elma soyulup dilimlenir.
elma ,incir fındık içi yaban mersini ve tarçın karıştırılıp tepsinin yarısına dökülür.
fırına verilip 180 derecede pişirilir.
şimdiden afiyet olsun

23 Haziran 2010 Çarşamba

KELEBEK PAtATES OMLETİ

sabah kahvaltıları için ama özellikle çocuklar için harika bir seçim.
aşırı tavsiye olunur....
malzemeler:
3 patates
1 soğan
1 yumurta
tuz,karabiber
yapılışı:
patatesler rendelenip iyice suyu sıkılır.
soğanda rendelenip  patatese eklenir.
yumurta ,tuz,karabiber eklenip karıştırılır.
tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ konup karışım konur.
bir tarafı pişirilip diğer tarafı çevrilerek pişirilir.
tabağa alınıp ortadan ikiye bölünür.
ters çevrilerek kelebek şekline getirilir.
salatalıkla benekleri ve antenleri yapılır.
şimdiden afiyet olsun

21 Haziran 2010 Pazartesi

YENİ GELİNDE KAHVALTI

biz evlendiğimizde duygum 12 yaşındaydı. şimdi kocaman bir kız siteyi takip edenler bilirler birkaç ay önce evledi kızımız.
yaşgünü nedeniyle bizleri evine davet etti. oldukça kalabalık bir grubu harika bir şekilde ağırlamasını bildi.
bazen inanamıyor insan kızım büyüdü hemde misafir ağırlıyor.....

bahçeye hazırlanan masamız...


içeriye hazırlanan masamız..


fikir olması açısından annesinin yani görümcemin yaptığı peçetelikler...

soslu sosis



peynirli kol böreği ve  patatesli börek
zeytin ezmeli galeta unlu poğaca ve yalancı kete

BABACIĞIM SEN BENİM KAHRAMANIMSIN.SENİ ÇOK SEVİYORUM ECRİN PERİ

CANIM BABAM VE DAYILARIM  BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM BABALARIN BABALAR GÜNÜ KUTLU OLSUN..
İYİKİ VARSINIZ.

20 Haziran 2010 Pazar

NERİMANIN TARİFİYLE KADAYIFLI MUHALLEBİ

çoooooooooooooooooook güzel nir lezzet.neriman harika yapılyor.bizim günlerde kendisinden istenen tek tarif neredeyse ..tarif kendisine ait.mutlaka deneyin.bu tarif gerçekten hiç bir yerde yok.
MALZEMELER:
  • 300 gr kadayıf
  • 3-4 kaşık tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ceviziçi
muhallebi:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 4 kaşık nişaşta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket krem şanti
yapılışı:
  • kadayıf buzluğa konup yarım saat beklenir.buzluktan çıkarılıp elle kırılır.
  • tavada tereyağ eritilip kadayıflar konup kavrulur.
  • indirmeye yakın şeker ve ceviz eklenip 1-2 dakika daha kavrulur.
  • altı kapatılıp tarçın eklenip karıştırılır.
  • ılımaya bırakılır.
  • muhallebi için vanilya ve kremşanti hariç tüm malzemeler karıştırılıp pişirilir.
  • altı kapatılıp sıcakken kremşanti ve vanilya eklenerek 10 dakika çırpılır.
  • borcamın tabanı kadayıflı karışımla kaplanır.
  • muhallebi dökülüp üstünede kadayıflı karışım dökülür.
  • 1 gece dolapta beklerse çok daha lezzetli oluyor.ama işiniz acilse 1-2 ssat dinlendirip servis yapabilirsiniz şimdiden afiyet olsun

17 Haziran 2010 Perşembe

TAZE OTLARLA HAVUÇ MÜCVERİ

mücver yaz aylarında en sevdiğim lezzetlerden biri özellikle sarımsaklı yoğurtla her öğünde yenebilecek bir lezzet bence.
yaz aylarında sebzelerin bollaşması bende değişik lezzetlere gitme isteği uyandırıyor bede.bu lezzete onlardan biri. birçok tadı karıştırarak farklı lezzetler yakalamayı seviyorum
biz bu lezzeti çok beğendik umarım sizinde hoşunuza gider.
malzemeler:
1 kabak
2 havuç
1 patates
1 demet yaşil soğan
taze nane
 dereotu
2 yumurta
2 kaşık un
1 çay kaşığı kabartma tozu
tuz,karabiber sarımsak tozu
yapılışı:
kabak,havuç ve patates soyulup rendelenir.
iyice suları sıkılarak kaba alınır.
yeşillikler incecik doğranıp eklenir.
diğer tüm malzemeler karıştırılıp sıvı bir hamur elde edilir.
gerekirse un veya yumurta eklenebilir.
ister sıvıyağ isterseniz yağsız tavada 1,5 kaşık karışım dökülerek önlü arkalı kızartılır.
ılık yada soğuk servis yapılır.
şimdiden afiyet olsun.

15 Haziran 2010 Salı

YENİ PEÇETELİKLER SİPARİŞTE.....

ARKADAŞLAR NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZ..GÖRÜMCEMİN YAPTIĞI PEÇETELİKLERE İLGİ ÇOK YOĞUN....KIZCAĞIZ GECE GÜNDÜZ UĞRAŞIYOR.
YENİ MODELLER AŞAĞIDA....
HAYDİ SİZDE SIRAYA GİRİN..MASALARINIZ RENKLENSİN....
görümcemin yaptığı peçetelikler




gelin sofralarına layık bir peçetelik
ÖRÜMCEK MODELİ YAPIMI OLDUKÇA MEŞAKATLİ AMA SONUÇ MÜKEMMEL..
EĞER PEÇETELİKLERDEN YAPTIRMAK İSTERSENİZ  ALKİMAKYALCİN@HOTMAİL.COM DAN MSJ ATABİLİRSİNZ

14 Haziran 2010 Pazartesi

PİYAZ

bayılırım piyaza hele ciğerin yanında harika olur. eski bir tarif aslında .kayıtlarımda var sanıyordum ama baktım ki yok e yapmalı tabiki tarifi hemen yazmalı....
malzemeler:
1 su bardağı fasulye
1 iri soğan
1 domates
sirke tuz limon
yapılışı:
akşamdan ıslatılan fasulye ertesi gün haşlanır.
süzülüp içine tuz ve sirke konur.bu işlemi sıcakken yaparsanız sosu içine çeker fasulye yoksa çok yavan oluyor bende hiç hoşlanmıyorum.
soğan piyazlık yani yarımay şekinde doğranıp tuzla ovulur.fasulyeye eklenir.
domates te doğranıp fasulye ile karıştırılır
servis yapılır.
şimdiden afiyet olsun

13 Haziran 2010 Pazar

KARA LAHANA SARMASI

tarif portakal ağacına ait...blog dünyasını ilk keşfettiğimde bana ilham kaynağı olan sitedir portakal ağacı..
hatice hanımın muhteşem tarifleri beni hiç yarı yolda bırakmadı tekrar teşekkür etmek istedim kendisine bu tarifle...
malzemeler:
1,5 su bardağı pirinç
4 soğan
250 gr kıyma
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şalça
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı maydanoz ( ben koymadım)
2 demet karalahana
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı sıvıyağ
kaynamış su
yapılışı:
büyük bir tencerenin yarısına kadar su akonup 1 tatlı kaşığı tuz konup kaynatılır.
yapraklar tek tek yıkanıp kaynayan suya konur.
hemen ters düz edilir.
2 dakika sonra süzülüp soğumaya bırakılır.
iç malzeme için tüm malzemeler karıştılır.
soğuyan karalahana alınıp 1 kaşık malzeme konup sarılır.
dolmaların kısa ve tombik olması gerekiyormuş.
dolmalar lahana yaprağı serilmiş tencereye konup üzerine yarım çay bardağı sıvıyağ dökülür.
üzerine geniş bir tabak kapatılıp üzerine çıkacak kadar sıcak su eklenir.
kısık ateşte yarım saat pişirilir.
şimdiden afiyet olsun.

ESKİLERDEN POTPORİLER...