29 Eylül 2010 Çarşamba

ŞAMFISTIKLI PUDİNGLİ KEK

KENTON yeni pudingler çıkarmış tane şamfıstıklı ve frenk üzümlü..Bizim evde puding olarak tüketilmeleri zor o yüzden kek için idealler bence. frenk üzümlüsü ilede kurabiye düşünüyorum . eminim oda çok lezzetli olacaktır. buyrun bakalım sizde beğenecekmisiniz...
malzemeler:

  • 4 yumurta

  • 1 su bardağı tozşeker

  • 1 su bardağı süt

  • 1 su bardağı sıvıyağ

  • 2 su bardağı un

  • 1 kabartma tozu

  • 1 paket kenton tane şamfıstıklı puding
yapılışı:

  • yumurta ve şeker iyice çırpılır.

  • süt

  • eklenip çıpılır.

  • sıvıyağ eklenip çırpılır.

  • puding eklenip çırpılır.

  • un ve kabartma tozu birlikte elerek eklenip azıcık karıştırılıp kalıba dökülür.

  • 180 derecede pişirilir.

  • şimdiden afiyet olsun

27 Eylül 2010 Pazartesi

BADANA SOFRASI


ecrinin odasında yapılacak değişiklikler nedeniyle kavınvaldemler bizdeydi. küçük hanımın odasını boyadılar.
bizde onlara teşekkür etmek için bir sofra hazırladık acilinden...afiyetler olsun efendim..

ayçekirdekli peynirli rulo poğaca

şamfıstıklı pudingli kek
pamuk kurabiye
zeytinyağlı biber dolması

26 Eylül 2010 Pazar

ÜÇÜ BİR YERDE...HAVUÇ OGRATEN...

ne tabak ama değilmi tam karbonhidrat deposu.bu tabağı yiyin gelsin kilolar ..aslında bu tabaktakiler tam benim zevkimi anlatıyor. sevdiğm 3 yemek bir arada.
baharatlı patates
bana hep çocukluğumu hatırlatan maydanozlu peynirli makarna
ve havuç ograten
malzemeler:
  • 5-6 havuç
  • 2 kaşık tereyağ
  • 2 kaşık un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
yapılışı:
  • havuçlar soyulup hafifce haşlanır.
  • süzülüp verev şeklinde doğranarak borcama dizilir.
  • tereyağ eritilip un eklenir. hafifce kavrulduktan sonra süt eklenip muhallebi kıvamına gelene kadar beklenir.
  • havuçların üzerine dökülüp kaşar eklenir.
  • 200 derecede kaşarlar eriyeneve kızarana kadar bekletilip sıcak servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun

25 Eylül 2010 Cumartesi

İRMİKLİ VE SÜTLÜ LOKMA

bu tatlımda diğer lokmalardan biraz daha farklı oluyor. hem hamurunda irmik olması hemde SOĞUK YAĞA konması en büyük farkı bence. her ızırdığınızda ağzınıza süt tadı gelmeside bence ayrı bir keyif...
malzemeler:

  • 1 su bardağı süt

  • yarım su bardağı irmik

  • 1 yumurta

  • 1-2 damla sıvıyağ

  • 2 su bardağı şeker

  • 1 su bardağı su

  • 1-2 damla limon suyu

  • yapılışı:

  • önce 2su bardağı  şeker ile 1 su bardağı su kaynatılıp içine 1-2 damla limon suyu konup 5 dakika daha kaynatılıp ateşten alınır.ılımaya bırakılır.

  • süt kaynatılıp irmik eklenir.ve pişirilir.1-2 damla sıvıyağ eklenir.

  • ocaktan alınıp biraz ılıması beklenir.

  • yumurta eklenip blendırla iyice karıştırılır.

  • elimizi sıvıyağla ıslatıp küçük toplar yapılır.

  • soğuk yağa konup kısık ateşte pişirilir.

  • pişen lokmalar tavadan alınıp şerbete konur. 10-15 dakika bekletilip servis yapılır.

  • şimdiden afiyet olsun

23 Eylül 2010 Perşembe

GÜL BAHÇESİ PASTASI

bu pastada duygunun kayınvaldasi için hazırladığım bir pasta.
pandispanya olarak yoğurtlu pandispanyayı kullandım. arasına bol çilek.
en üste biraz krem şanti ve şeker hamuru ile süslenmesi var.
gül bahçesi gibi bir pasta oluverdi.
teyzem nice mutlu yıllara....

PİZZA MUFFİN

pazartesi günü belimi incittikten sonra bana verilen rapor nedeniyle evdeyim.iş yapmam yasak. doğrusu istesemde yapacak haldede değilim. bende siteme birşeyler ekliyeyim dedim arşivde birikmiş birçok tarif var sırayla başlayalım artık.
bu tarif duygunun kavınvaldesi için yaptığım bir tarif. tuzlu kek yerine muffin şeklinde yaptım .hem yemesi kolay oldu hemde sunumu şık...
malzemeler:

  • 3 yumurta

  • 1 su bardağı yoğurt

  • 1 su bardağı sıvıyağ

  • yarım su bardağı peynir ezmesi

  • 2 sosis

  • yarım çay bardağı içi çıkarılmış zeytin

  • 1 avuç dereotu

  • tuz.

  • 3 su bardağı un

  • 1 kabartma tozu

  • 2 kaşık çörekotu
yapılışı:

  • sosisler küçük küpler halinde doğranır.

  • dereotu kıyılır.

  • diğer tüm malzemeler karıştırılıp hamur yapılır.

  • muffinlerin yarısının biraz üstüne çıkacak kadar hamur konup  üzerine çörekotu serpilir.

  • 180 derecede pişirilir.

  • şimdiden afiyet olsun.

21 Eylül 2010 Salı

SERPİN YEDİ YAŞINDA...

Sevgili serpinimizin 7 yaşgünü sofrasıyla karşınızdayım.
bu yaşgününde istekleri denizkızı olmak olunca masa tamamen deniz ağırlıklı oldu.
görümcem bir gecede iki kızada deniz kızı kostümü dikti. bu konuda kendisine hayranım doğrusu.ellerine sağlık canım.
rus salatası
çoban salata
yoğurtlu patlıcan kızartması


sosisli milföylerim kürdanla servis edilince görüntüsü çok hoş oldu bence. tabii kürdanlarımızda korsan kılıçı şeklindeydi nede olsa günün anlamına uymalı değilmi

zeytinyağlı sarma
haydari
yoğurtlu kırmızıbiber
arıca anayemek olarak şehriyeli pilav
tavuk sote
ve
köfte vardı.şimdiden afiyet olsun.
CANIM KIZIM İYİKİ DOĞMUŞSUN.SEBİ SEVİYORUZ HEMDE ÇOK...YENGEN-KARDEŞİN VE DAYIN

19 Eylül 2010 Pazar

ÖZLEDİĞİM YEMEKLER İZMİR SOFRASI

canım yengemin bizim için hazırladığı bir sofra.. bir kuş sütü eksikti.ellerine sağlık canım yengem benim..
yukarıdada görüldüğü üzere
rus salatası
domates soslu karışık kızartma
eci için ızgara köfte
tavada yoğurt
barbunya pilaki

yoğurtlu kabak salatası


patlıcan salatası
zeytinyağlı sarma ve biber dolması
nohutlu pilav ve tereyağında kızarmış tavuk fileto..
şimdiden afiyet ve CANIM İZMİRİME SELAM OLSUN.

17 Eylül 2010 Cuma

PUDRA ŞEKERLİ BÖREKLER

çocukluğumda en sık yaptığım tariflerden biriydi.ben 8 yaşından beri yemek yapıyorum.anne ve baba çalışınca evdeki kardeşlerime birşeyler hazırlamakla başlayan bu macera hep devam etti. bu tatlıda o günlere ait. deneyin derim gerçekten çokk hoş bir lezzettir kendileri..
malzemeler:

  • 1 yumurta

  • 2 kaşık sıvıyağ

  • 1 kaşık sirke

  • 1 fincan su

  • un

  • yarım su bardağı sıvıyağ

  • 1 su bardağı pudra şekeri
yapılışı:

  • pudra şekeri ve kızarmak için olan yarım su bardağı sıvıyağ hariç tüm malzemeler karıştırılıp kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır.

  • ister bir tabak büyüklüğünde isterseniz birer lokmalık şekilde açılarak kızgın yağda kızartılıp sıcakken üzerine bol pudra şekeri dökülür.

  • şimdiden afiyet olun.

15 Eylül 2010 Çarşamba

TAVUK KOKEREÇ

Hani derler boynuz kulağı geçer diye. bu söz birkez daha kanıtlanmış oldu böylece.
bizim ailede isimler genelde çifttir.mesela 2 alkım,2 güçlü 2 duygu vardır. eşimin yiyenini tanıyorsunuz zaten.bu duygu ise benim kuzenim. gerçi aramızdaki 18 yaş farkı doğduğu günden beri benim favorim olması nedeniyle 2 kuzenden çok kendisi kızım gibidir. zaten banada teyze diyor.
bu tarif duyguma ait.
ondan birde muhteşem bir makarna sosu tarifi aldım. gerçi ben yaptım ve fotografınıda çektim ama şimdi o fotoyu bulamıyorum..( en yakın zamanda yapıp tekrar resimleyip sizlere sunacağım inşallah.
tarif için teşekkürler teyzecim..yeni tariflerine her zaman açığım...
malzemeler:

  • 1 paket tavuk ızgara kalçalık

  • 2 soğan

  • tuz,karabiber

  • kimyon,köri,acı kırmızıbiber

  • kekik

  • 3-4 kaşık sıvıyağ
yapılışı:

  • tavuk kalçaları 2-3 saat buzlukta bekletilir.

  • çıkarılıp incecik kesilir.(unutmayın tüm hüner burada)

  • sıvıyağ tencereye konup tavla zarı büyüklüğünde doğranmış soğanlar eklenip hafifce kavrulur.

  • dilimlenmiş tavuklar eklenir.

  • suyunu salıp çekene kadar iyice kavrulur.

  • indirmeden önce tüm baharatlar eklenip bir iki kez daha çevrilip sıcak olarak dürüm içinede yada tabakta  soğuk bir ayran eşliğinde servis edilir.

  • şimdiden afiyet olsun.

14 Eylül 2010 Salı

DONDURMALI ARMUT TATLISI

Selamlar bayramın yavaş yavaş sonuna geliyoruz artık. dilerim hepiniz güzel bir bayram geçirmişsinizdir.
bayramda yediğimiz tatlılardan sonra hafif bir tatlı iyi gelir sanırım.
malzemeler:
  • 4 tane armut
  • 8 kaşık şeker
  • 1çay bardağı ceviziçi
  • 1 talı kaşığı tarçın
  • 1 limon suyu
  • yarım su bardağı su
yapılışı:
  • armutlar soyulup kararmaması için limon suyu ile ovulur.
  • ortaları elma oyucu ile çıkartılıp bir tencereye konur.
  • herbir armutun üzerine 2 kaşık şeker konup su eklenir.
  • kısık ateşte armutlar hafifce yumuşayana kadar pişirilir.
  • diğer tarafta ceviz ve tarçın karıştırılır.
  • tencereden alınan armutlar borcama dizilir.
  • ortadaki boşluğa cevizli tarçın doldurulur.
  • tenceredeki sos üzerine dökülüp 200 derece fırında 10 dakika tutulur.
  • ılınınca dondurma ile servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun

12 Eylül 2010 Pazar

ÇİKOLATALI TURTA

malzemeler:
125 gr margarin
4yumurta
1 su bardağı tozşeker
2 kaşık kakao
1 kahve fincanı süt
1,5 su bardağı un
1 kabartma tozu
SOS
2 su bardağı süt
1 tepeleme yemek kaşığı nisasta
1 kaşık kakao
5 kaşık şker
80 gr bitter çikolata
üzerine 1 paket bitter çikolata ve pudra şekeri
yapılışı:
sos için süt,kakao ,nişaşta şeker iyice karıştırılıp pişirilir.(2-3 dakika)
altı kapatılıp 80 gr bitter çikolata içinde eritilir.
arasıra karıştırılarak soğutulur.
yumurta şeker çırpılıp diğer malzemeler eklenip hamur elde edilir.
karışımın yarısı kelepçeli kalıba dökülür. üzerine yaptığımız sos yayılır.
kalan karışım kaşıkla üzerine dökülür.
180 deredece 25-30 dakika pişirilir.
fırından çıkarılıp ters çevrilip istenirse eritilmiş çikolata dökülüp dolapta 10 dakika dinlendirilip pudra şekeriyle servis yapılabilir.
yada benim yaptığım gibi çilek eşliğinde servis yapılır.
şimdiden afiyet olsun..

10 Eylül 2010 Cuma

YALANCI PERDE PİLAVI VE ŞAM FISTIKLI PİLAV

pilavı birde böyle deneyin derim hem çok hoş bir görüntüsü oluyor hemde muhteşem lezzetli.
aslında pilavı iç pilav gibi yada tavuklu olarak yapabilirsiniz ama bizim evde iç pilav pek sevilmediği ve ana yemeğin bir kısmınıda ben tavuk pane yaptığım için ben sadece şam fıstıklı yaptım. yeşil beyaz sarı ve kahverengi uyumu çok hoştu doğrusu...
malzemeler:

  • 2 su bardağı pirinç

  • 3 çorba kaşığı tereyağ

  • 1 çay bardağı şamfıstığı

  • 3 su bardağı su

  • 1 çay bardağı badem

  • 1 yufka

  • 1 tatlı kaşığı tereyağ

  • tuz,1 kesme şeker

  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
yapılışı:

  • yıkanan pirinç tuzlu kaynar suya konup yarım saat beklenir.

  • süzülüp 2-3 su yıkanır.

  • bu sırada şam fıstıkları ve bademler sıcak suya konup kabukları soyulur.

  • tereyağ tencereye konup eritilir.

  • şamfıstıkları eklenip hafifce kavrulur.

  • pirinçler eklenip kavrulmaya devam edilir.

  • 3 su bardğı su ,tuz ve limon suyu eklenip karıştırlır.kesme şeker eklenip kabağı kapatılır.

  • suyunu çekene kadar pişirilir.

  • altı kapatılıp dinlenmeye bırakılır.

  • yuvarlak bir borcam alınıp tereyağ ile yağlanır.

  • bademler yerleştilir.

  • yufka yayılır.

  • pilav içine dökülüp kenarlerdaki yufkalar ile üzeri kapatılır.

  • 180 derecede yufka kızarana kadar pişirilir.

  • servisten önce ters çecrilerek servis yapılır.

  • şimdiden afiyet olsun.

8 Eylül 2010 Çarşamba

ŞAMBALİ ve İYİ BAYRAMLAR

bayram içinde çok rahat yapabileceğiniz bir tatlı canlarım.
herkese iyi bayramlar diliyorum. evinizin bereketi ve huzuru daim olsun.
bayramınız kutlu ve mutlu olsun..
malzemeler:
  • 3 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • 1 su bardağı yuzsuz yer fıstığı (ben ceviz kullandım)
şerbeti:
  • 3,5 bardak şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu
yapılışı:
  • tüm malzemeler karıştırılıp büyük bir borcama eşit olarak yayılır.
  • üzerine cevizler sıra sıra dizilir.
  • her dilime 2 ceviz düşecek şekilde..
  • 180 derecede iyice kızarana kadar pişirilir.
  • diğer tarafta şerbet kaynatılır.
  • limon suyu eklenip 5 dakika daha kaynatılır.
  • fırından çıkan sıcak tatlıya sıcak şerbet dökülür.
  • üzeri kabatılıp bir gece beklenir.
  • ertesi gün dilimlenerek servis yapılır.
  • ben pişme sırasında tatlının üstü hafif kızarmaya başlayınca tatlıyı boyuna dilimledim.
  • şerbet böylece içine iyice girdi.
  • afiyet bal şeker olsun canlarım..

7 Eylül 2010 Salı

KABAK LEZZETİ

muhteşem ötesi bir lezzet. kabak yemeyen herkese kabağı yedirirsiniz inanın .bu lezzeti mutlaka ama mutlaka deneyin.tarifi aldığım arkadaşın sitesini kaydetmemişim inanın okadar pişmanımki harika bir siteydi.lütfen kendisi bende yemeğini okursa mutlaka bana mesaj atsın. o siteyi kaybetmek istemem çünkü...
malzemeler:
  • 2 kabak
  • 1 patates
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • tuz,karabiber
yapılışı:
  • kabak ve patates soyulup doğranır.
  • üzerine çıkacak kadar su konup iyice haşlanır.
  • süzülür.(su hiç kalmayacak)
  • iyice ezilir.
  • tencereye sıvıyağ konup un eklenir.
  • hafifce çevrilir kokusu çıksın diye aman kavurmayın oldumu...)
  • sebzeler eklenip sürekli karıştırılarak2-3 dakika pişirilir.
  • altı kapatılıp tuz ve karabiber eklenir.
  • soğumaya bırakılır.
  • yoğurt,mayonez ve ezilmiş sarımsak iyice karıştırılır.
  • soğuyan sebzelere 2 kaşık yoğurtlu sos eklenip karıştırılır.
  • servis tabağına alınıp kalan yoğurtla üzeri iyice kapatılır.
  • maydanozla süslenip servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun.

4 Eylül 2010 Cumartesi

HAVUÇ PATATESLERİM

muhteşemler değil mi gördüğüm günden beri denemek için can atıyordum gerçekten harika oldular. kızım bayıldı.uzun bir süre patatese neden havuç şeklini verdiğimi anlamaya çalıştı sonunda ona şaka yaptığıma karar verdi. bayılırım çocukların beyinlerine akılları çok başka çalışıyor.keşke büyüdükçe bu yeteneğimizi kaybetmesek ne güzel olurdu değil mi..
malzemeler:

  • 1 kilo patates

  • 2-3 kaşık sıvıyağ

  • 2-3 kaşık salça

  • 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

  • 1 tatlı kaşığı kimyon

  • 1/2 tatlı kaşığı köri

  • 1 tatlı kaşığı tuz ben biraz daha fazla koydum

  • 3-4 diş ezilmiş sarımsak

  • maydanoz
yapılışı:

  • patatesler haşlanıp iyice ezilir.

  • maydanoz hariç tüm malzemeler eklenip iyice yoğrulur.

  • havuç şekli verilir.

  • maydonozla sap bıçağın ters tarafıylada kesikler yapılarak harika bir havuç elde edilir.

  • şimdiden afiyet olsun

2 Eylül 2010 Perşembe

GÜVEÇ ü.i.m 2

iftar yemeğimindeki ana yemeklerden biriydi güveç..aslında güveçle aram pek yoktur benim. daha doğrusu klasik olanıyla. herşeyi karıştırınca ben pek lezzet alamıyorum aslında. bu nedenle ben biraz değişiklikler yaptım bazılarını çıkardım bazılarını ekledim.böylece hem benim istediğim hemde eşimin istediği oldu..
ben yemekte 12 güveç hazırladım o yüzden malzemeler o sayıya göre siz azaltıp çoğalta bilirsiniz.
malzemeler:
  • 1,5 kilo dana kuşbaşı
  • yarım kilo arpaçık soğanı
  • 5-6 tane patlıcan
  • 6-7 tane patates
  • 2 kilo domates
  • 1 baş sarımsak
  • 2 su bardağı kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • tuz.karabiber,kekik
 yapılışı:
  • etler yıkanıp karasuyu çıkana kadar haşlanır. süzülüp tereyağında hafice sotelenir.
  • arpacık soğanı ve sarımsak soyulup sarımsaklar ikiye bölünür.
  • patlıcan ve patates soyulup iri küpler halinde doğranır.
  • domatesler rendelenir.
  • etin içine patlıcan ,patates,arpacık soğanı,sarımsak,tuz karabiber kekik 2 kaşık sıvıyağ eklenip harmanlanır.
  • güveçler bir peçete aracılığıyla hafifce yağlanır.
  • hazırlanan karışım güveçlere dağıtılır.
  • üzerine domates sosu dökülüp ağızları alimunyum folyo ile kapatılıp 180 derece fırında 40-45 dakika pişirilir.
  • servisten hemen önce folyolar çıkarılıp kaşar rendesi eklenir.
  • fırında 5 dakika daha bekletilip servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun.

1 Eylül 2010 Çarşamba

SİRKELİ PATLICAN Ü.İ.M 1

bu yemeği mügenin sitesinde görünce tamam dedim mutlaka denenmeli .gerçekten çok lezzetli ve hafif bir yemek oldu siz patlıcanları hazırlayıp koyun ve unutun uzun sürede pişiyor annemin deyimiyle lokum gibi oluyor .afiyetler olsun efendim... bu arada bu tarifi nazik davetinden dolayı  MİNTİNİN MUTFAĞINA yolluyorum teşekkürler
malzemeler:
4-5 patlıcan
2 su bardağı domater rendesi
2 çay bardağı limon suyu
8-10 tane sarımsak
4-5 kaşık zeytinyağı
5-6 kaşık elma sirkesi (ben üzüm koydum)
2 kesme şeker
tuz
yapılışı:
patlıcanlar tamamen soyulur.
üst kısmına 1 cm kalana kadar 3-4 parça kesilir AMA BİRBİRİNDEN AYRILMADAN..
kararmaması için heryeri güzelce limonlanıp karnıyarık tenceresine yerleştirilir.
üzerine domates rendesi,şeker,tuz ve karabiber karışımı paylaştırılır.
en üste zeytinyağı dökülüp ağzı kapatılır.
kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra en küçük gözün kısığında 45-50 dakika pişirilir.
şu anda domatesler sulu olduğundan suya ihtiyacım olmadı eğer gerekirse 1-2 çorba kaşığı su eklenebilir.
patlıcanlar pişince sirke ve ezilmiş sarımsaklar karıştırılıp patlıcanların üzerine dökülür.
5 dakikada böyle pişirilip altı kapatılır.
1 gece dolapta dinlendirilip maydonozla süslenip servis yapılır.
şimdiden afiyet olsun.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails