31 Mayıs 2011 Salı

KREM KARAMEL

krem karamel benim gibi bir karemel canavarının tabiiki favori tatlısı.. ama yapımı beni her zaman korkutmuştur çoğu zamanda bu nedenle dışarıda yemeyi tercih ederim...
1-2 başarısız denemeden sonra mutfak sırlarının tarifini denedim..gerçekten harika oldu. ben defterimde olması için buraya yazacağım ama siz isterseniz mutfak sırlarını ziyaret edin....
malzemeler:
  • 6 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 litre süt
  • 1 vanilya
  • karamel için
  • 1 su bardağı şeker
  • 6-7 kaşık su
yapılışı:
  • önce karameli yapmak için şeker ve su teflon tencereye konup ateşin harlı kısmına yerleştirilir.
  • suyunu çekip rengi dönünce alınıp karamel kaplarına paylaştırılır.
  • yumurta ve şeker iyice çırpılır
  • vanilya eklenip 2 dakika daha çırpılır.
  •  süt eklenip çırpılmaya devam edilir.
  • üzerinde oluşan köpük kepçeyle son damlasına kadar temizlenir.
  • karamel kaplara paylaştırılıp borcama dizilir.
  • kapların yarısına gelecek kadar kaynar su eklenip 175 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • ortalama 1 saat...
  • en az 12 saat eniyisi bir gece dolapta dinlendirilip servis yapılır.
  • ben krem karamele fındığı çok yakıştırıyorum deneyin bence..
  • şimdiden afiyet olsun..
  • teşekkürler MUTFAK SIRLARI

30 Mayıs 2011 Pazartesi

PUDİNGLİ MERMER KEK


malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1paket fındık aromalı kakaolu puding
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı dövülmüş karanfil
  • 2,5 bardak un
üstüne
  • dr oetker siyah-beyaz ganaş
yapılışı:
  • yumurta ve şeker iyice çırpılıp diğer malzemeler eklenir.
  • yağlanmış borcama dökülüp 175 derecede kürdan testinden geçene kadar pişirilir.
  • soğuyunca kaynar suda eritilmiş ganaş üzerine dökülür.
  • kürdan yardımıyla mermer görüntüsü verilir.
  • şimdiden afiyet olsun...

28 Mayıs 2011 Cumartesi

KUŞBURNU MARMELATI


aslında bunu yayınlama nedenim.Rahmetli anneannemi anmak için..onun sayesinde kuşburnu marmelatını yıllarca onun elinden yedik.bir çok şeyin tarifini ondan öğrenmeme rağmen bu işin yapımı çok zor olduğu için hiç öğrenmeye heveslenmemiştim.
şimdi ise hazır kuşburnu marmelatlarıyla yetiniyoruz. ama hiç biri peri annemin yaptığı gibi olmuyor...
YATTIĞIN YER NUR OLSUN ANNEANNECİĞİM...SENİ ÇOK ÖZLÜYORUM...

SOSLU ZEYTİN


sabah kahvaltısı için bizde olmazsa olmaz zeytindir hele eşim akşam yemeklerinde bile yer hatta bir seferde yediği zeytin sayısı ile rekor kırma çabasında....şimdilik bir seferde 52 tane yedi yemeğin yanında...daha fazlası içinde umutluyuz sonuçta....
malzemeler:
  • bir kap sevdiğiniz bir zeytin
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 talı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 3-4 diken biberiye
  • 1 tatlı kaşığı dağ kekiği
  • 2-3 kaşık nar ekşisi
yapılışı:
  • tüm malzemeler bir kavonozun içine konup iyice çalkalanır.
  • mümkünse bir gece dolapta bekletilip servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun....

23 Mayıs 2011 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI KABAK DOLMASI

aslında dolmayı dolma yapan harcıdır. o yüzden dolmayı ister etli ister zeytinyağlı yapayın harcını hazırlamak en sevdiğim bölümdür...
zeytinyağlılarda artık kolaya kaçıyorum aslında.knorr un zeytinyağlı harıcı bence muhteşem bir lezzet... baharatları tam düşlediğim lezzeti yakalamamı sağlıyor benimde küçük dokunuşlarımla harika lezzetler çıkıyor ortaya...
malzemeler:
  • 3 bardak pirinç
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • yarım çay bardağı kuşüzümü
  • 1 paket knorr zeytinyağlı harcı
  • 2 bardak kaynar su
  • 3-4 kaşık nar ekşisi
  • 1 kilo iri kabak
yapılışı:
  • kabaklar soyulup içleri oyulur.
  • tencereye yağ konup küçüçük doğranmış soğan eklenip kavrulur.
  • yıkanmış pirinçler eklenip kavrulmaya devam edilir.
  • suda bekletilip süzülmüş kuşüzümleri eklenir.
  • knoor zeytinyağlı harç eklenip 1-2 dakika daha kavrulduktan sonra kaynar su ve 2 kesme şeker eklenip ağzı kapatılır.
  • kısık ateşte suyunu çekindce altı kapatılıp ılımaya bırakılır.
  • ılınan harçın içine nar ekşisi eklenip iyice karıştırılır.
  • kabakların içinr konup tencereye dizilir.
  • üzerine 2-3 kaşık sıvıyağ ve 2-3 kaşık nar ekşisi gezdirilip kabakların yarısına gelecek kadar su eklenir.
  • kapak kapatılarak kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirilir.
  • altı kapatılıp tencerenin içinde soğutulur.
  • mümkünse bir gün sonra dilimlenerek servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun.
not:
  • bu harçı tüm zeytinyağlı dolmalarda kullanabilirsiniz.
  • nar ekşisi isterseniz koymayın ama denemenizi tavsiye ederin çok farklı bir lezzet oluyor.

20 Mayıs 2011 Cuma

ELMALI DÖRT MEVSİM KEKİ


 
malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 1su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 vanilya
  • çay kaşığının ucuyla zencefil
  • 2 elma
  • kabartma tozu
  • 2,5-3 bardak un
yapılışı:
  • şekerden 1 kaşık alınıp geri kalan yumurta ile iyice çırpılır.
  • sıvıyağ ve yoğurt eklenip tarçın zencefil vanilya konup karıştırılır.
  • un ve kabartma tozu eklenipkarıştırılır.
  • en son damla çikolatalar eklenip altına yağlı kağıt kesilmiş kalıba dökülür.
  • elmalar iri küpler şeklinde doğranıp şekerle karıştırılır.
  • kekin üzerine yerleştirilip 175 derecede pişirilir.
  • kek soğuyunca istenirce pudra şekeri ile servis edilir.
  • şimdiden afiyet olsun...

19 Mayıs 2011 Perşembe

POŞETTE BAHARATLI TAVUK

aslında hem çok kolay hemde lezzetli oluyor  fırın torbasında yapılan yemekler  yağının az olmasıda çabası tabiiki..
sizde benim gibi eve girer girmez yemek yapmak zorundaysanız deneyin derim ev ahalisi gelene kadar bir kahve içmeye bile zaman kalıyor....
malzemeler:
  • 1 paket tavuk drumstick
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tavuk harcı
  • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
  • 1tatlı kaşığı un
  • fırın torbası
yapılışı:
  • fırın torbası nın içine un konup iyice sallanır fazla un dökülür.
  • tavuklar yıkanıp tavuk harcı salça ve yağla iyice harmanlanır.
  • torbaya konup ağzı sıkıca kapatılıp üzerine birkaç delik açılıp doğru 200 derecelik fırına verilir.
  • 200 derecede 45 dakikada pişiyor
  • şimdiden afiyetler olsun..

8 Mayıs 2011 Pazar

FINDIKLI KREM ŞOKOLO


kızımın eleriyle süslediği tatlımız ...buyrun lütfen...
malzemeler:
5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı pirinç unu
7 yemek kaşığı şeker
2 kaşık bitter kakao
1 paket bitter çikolata
yarım paket krema
1 vanilya
fındık içi
yapılışı:
pirinç unu ,şeker ve kakao karıştılıp süte eklenir.
sürekli karıştırılır.
kaynamasına yakın çikolata ve krema eklenip pişirilir.
altı kapatılıp vanilya eklenir.
kaselere boşaltılıp soğutulur.
şimdiden afiyet olsun..
fındık ekilerek servis yapılır.
şimdiden afiyet olsun..

5 Mayıs 2011 Perşembe

TAVUK PANE ÖZEL MARİNESİ İLE....

değişik bir marine tarifi beklediğimden çok daha lezzetli oldu....
malzemeler:
  • 2 adet tavuk göğsü
marine için:
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı tavuk harcı
pane  için
  • 1 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
  •  kızartmak için sıvıyağ
yapılışı:
tavuk göğsü iri parçalara bölünüp süt ,baharatlar ve soya sosu içinde 4-5 saat bekletilir.
daha sonra süzülüp önce una sonra yumurtaya en sonda galeta ununa bulanarak bol yağda kızartılır.
kağıt havlu üzerine alınıp fazla yağı süzüldükten sonra servis yapılır.
şimdiden afiyet olsun

3 Mayıs 2011 Salı

MANTARSOSLU MAKARNA

mantara bayılıyorum kremayla uyumuda bir harika bu makarna benim için favorilerimdendir...
malzemeler:
yarım paket makarna
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı tuz
karabiber
2 paket krema
1 kavanoz dilimlenmiş mantar
yapılışı:
makarna bol tuzlu suda haşlanır
tereyağ eritilip içine mantarlar atılır.
kuruyana kadar kavrulur.
baharatlar eklenip krema eklenir.
krema yoğunlaşana kadar pişirilir.
makarnaya eklenip servis yapılır.
şimdiden afiyetler olsun...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails