31 Temmuz 2011 Pazar

UYDURMA MUHTEŞEM DONDURMALI ŞEFTALİ TATLISI

Evdeki şeftaliler bozulmasın diye yaptığım başta eşim olmak üzere herkesin bayıldığı yeni tatlım...
yapımı kolay ötesi..hazırlanması 5-10 dakika sürüyor.yenmesi için 1 saat yeterde artar bile...
övgüleri almak ise sonsuz..
malzemeler:
4-5 tane şeftali
1 çay bardağı toz şeker
1 çubuk tarçın
1/4 çay bardağı su
yapılışı:
şeftalileri soyup iri parçalar halinde doğranıp tencereye yerleştirilir.
üzerine şeker su ve tarçın çubuğu eklenip kısık ateşte pişirilir.
(suyunu çekene kadar)
altı kapatılıp kaselere konup oda sıcaklığına gelene kadar dışarıda daha sonrada buzdolabının en soğuk yerinde 1 saat bekletilip dondurmayla,fındıkla,şamfıstığıyla servis yapılır.
şimdiden afiyetler olsun efendim..

28 Temmuz 2011 Perşembe

KREMALI BROKOLİLİ MAKARNA

Kasım ayı hayatımdaki dönüm noktalarında biri..öyleki çok sevdiğim blog dünyasından bile uzak kalmak zorunda kalıyorum.
ne zaman fırsat bulsam hemen birşeyler yazmaya çalışıyorum.bu yüzden sizlerle fazla sohbet etme imkanım olmuyor..bunu bilmenizi istedim..
malzemeler:
yarım paket makarna
su
bol tuz
bir çiçek brokoli
1 diş sarımsak
1 çay bardağı krema
1 çay bardağı kaşar rendesi
1 tatlı kaşığı tereyağ
yapılışı:
yarım paket makarna bol tuzlu suda haşlanır.
brokoli az suda haşlanıp süzülür.
ezilir.
tereyağ tavaya koyup bir diş soyulmuş sarımsak eklenipkavrulur.
sarımsak çıkarılıp ezilmiş brokoli eklenerek hafifce kavrulur.
içine krema eklenip tuz ve karabiberle tadlandırılır.
süzülmüş makarna eklenip karıştırılır.
servis yapmadan hemen önce kaşar rendesi ekilir.
şimdiden afiyet olsun.

DOSTLARIM SOFRASI 2 AYRINTILAR



KREM ŞANTİ KURABİYESİ


 
hayatımda yediğim en güzel un kurabiyelerinden biri....kim denemişde bulmuşsa çok teşekürler...
malzemeler:
  • 1 paket dr oetker krem şanti
  • 1 su bardağı fındık yağı
  • 1 su bardağı ince dövülmüş fındık içi
  • 3 su bardağı un
  • üzerine pudra şekeri
yapılışı.
  • kremşanti yağ ve fındık içi iyice karıştırılır.
  • yavaş yavaş un eklenerek kulak memesi kıvamında hamur elde edilir
  • yuvarlanıp tepsiye dizilir.
  • 170 derece hafif pembeleşene kadar pişirilir.
  • soğuyunca üzerine pudra şekeri ekilir.
  • şimdiden afiyet olsun.

19 Temmuz 2011 Salı

ARPAŞEHRİYE SALATASI

o gece beğenilen lezzetlerden biriydi bu salata.ama esraya göre yoğurtlu daha iyi oluyormuş.serpinin yaşgününede onu yapacağım.karar size kalacak o zaman...
malzemeler:
1 su bardağı arpa şehriye
3 kaşık zeytinyağı
tuz
1 tane kırmızıbiber turşusu
1 çay bardağı haşlanmış mısır
1 avuç dereotu
2-3 tane acur turşusu
1-2 kaşık nar ekşisi
yapılışı:
tencereye sıvıyağ konup arpa şehriye eklenip kavrulur.
2 bardak kaynar su ve tuz eklenerek pilav gibi pişirilir.
pilav pişince altı kapatılıp iyice soğutulur.
bu arada kırmızıbiber ,dereotu incecik kıyılır.
acur turşusu doğranır.
soğuyan arpa şehriyelerin içine tüm malzemeler eklenip iyice karıştırılır.
1-2 saat buzdolabında dinlendirilip servis yapılır.
şimdiden afiyetler olsun.


15 Temmuz 2011 Cuma

TAŞLIK SOTE


Eşimin çok hoşlandığı bir lezzettir taşlık sote...sevdiği nadir şeyler olduğu için benim için önemli bir yemek sonuçta..taşlık tyapmakta beni en çoktemizleme işi yoruyor sanırım. gerçi temizlenmiş alıyorum ama yinede iyice yıkamadan rahat edemiyorum..
malzemeler:
  • yarım kilo taşlık
  • 2 soğan
  • 2 domates
  • 1 tane acı sivribiber
  •  1 çorba kaşığı salça
  • karabiber,tuz
  • kekik,acı biber
yapılışı:
  • taşlık iyice yıkanıp 10 dakika sirkeli suda bekletilir.
  • süzülüp düdüklü tencereye konup 15 dakika haşlanır.
  • tencereye  sıvıyağ konup yemeklik doğranan soğan eklenip kavrulur.
  • üzerine süzülmüş taşlık ve acı sivri biber eklenip iyice kavrulur.
  • salça eklenip 1-2 dakika daha kavrulup domates rendesi,tuz,karabiber ve bir su bardağı kaynarsu eklenir.
  • kapağı kapatılıp iyice pişirilir.
  • altı kapatılıp kekik eklenerek servis yapılır.
  • acı sivribiber yoksa acıkırmızı biberi ekleyin..
  • şimdiden afiyet olsun...

14 Temmuz 2011 Perşembe

SEBZELİ PERDE PİLAVI

Misafirlerim için en çok yaptığım pilav oldu yalancı perde pilavı...
hem görüntü hemde lezzet olarak muhteşem oluyor....içine her seferinde başka bir pilav koyarak deniyorum.hepsi ayrı farklı bir lezzet oluyor...
malzemeler:
2 su bardağı pirinç
1 büyük boy havuç
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
1 paket knorr tavuk suyu
3 kaşık tereyağ
1 kesme şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
3 su bardağı kaynar su
1 yufka
1 su bardağı kabugu soyulmuş badem içi
1 tatlı kaşığı tereyağ
yapılışı:
pirinci bol tuzlu kaynar suda yarım saat bekletiyoruz.
sonra iyice yıkayıp eritmiş olduğumuz tereyağının içine koyup kavuruyoruz.
sıcak su şeker tavuk bulyonu ve limon suyunu ekleyip pilavımızı pişirmeye başlıyoruz.
suyunu çekmek üzereyken önceden haşlanıp doğranmış havuç ve bezelye eklenip pişirmeye deam edilir.
suyunu çeken pilavın altı kapatılıp demlenmeye bırakılır.
yuvarlak kelepçeli kalıp tereyağ ile iyice yağlanıp bademler yerleştirilir.
yufka yerleştirilir.
içine pilav konup sarkan yufkalarla üzeri kapatılır.
üzerine biraz tereyağ sürülüp fırında kızarana kadar pişirilir.
servisten önceters çevrilir.
şimdiden afiyetler olsun..


13 Temmuz 2011 Çarşamba

ÇÖREKOTLU PEYNİRLİ MEZE

Çörekotunu bu aralar büyük bir tutkuyla bağlanmış durumdayım. neredeyse her yemeğimin üstüne ekliyorum.bu salata tamamen uydurma  ama muhteşem oldu ...deneyin kesinlikle sonuçtan çok memnun kalacaksınız.
malzemeler:
3-4 kaşık muratbey naturena misto krempeynir
2-3 kaşık süzme yoğurt
1 çorba kaşığı çörekotu
yarımpaket patates cipsi
yapılışı:
tüm malzemeler iyice karıştırılıp  servis tabağına konur.
ciple süslenerek servis yapılır.

10 Temmuz 2011 Pazar

CEVİZLİ SEMİZ OTU SALATASI

yemeğe gelen arkadaşlarımın iki tanesi diette olduğu için onlarında hoşlanabileceği şeyler yapmak istedim.bu salatada öyle oluştu.bu tarz bir salatayı roka ile yapıyorum. balıkla muhteşem oluyor.
malzemeler:
  • yarım demet semizotu
  • 1 domates rendelenmiş
  • 2-3 kaşık zeytinyağı
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı acı kırmızı biber
  • 1-2 kaşık nar ekşisi
  • tuz
  • yarım su bardağı iri yıkılmış ceviz
yapılışı:
  • semizotu yaprakları temizlenerek sirkeli suda 15 dakika bekletilir.
  • tekrar yıkanarak iyice süzün.
  • rendelenmiş domates ve sarımsak karıştırılır.
  • semizotunun üzerineacı pulbiber, tuz,nar ekşisive zeytinyağı eklenip karıştırılır.
  • domatesli sos eklenip cevizle servis yapılır.
  • şimdiden afiyetler olsun.

6 Temmuz 2011 Çarşamba

PEMBE DENİZ KIZI YAŞGÜNÜ 2011

PATATESLİ UNLU BÖREKLE BAŞLAYALIM EN İYİSİ..BU HAFTA SONU KIZIMIN KARDEŞİNİN YAŞGÜNÜYDÜ.MİNE ABLA HAZIRLIKLARA GÜNLER ÖNCESİNDEN BAŞLAYARAK HAVUZ BAŞINDA BİR DENİZALTI ŞEHRİ KURDU..
YEMEK HAZIRLIĞI İSE DUYGUYLA BANA AİTTTİ.
ÇOÇUKLAR HARİKA BİR GÜN GEÇİRDİLER..BİZLERDE BOL BOL YEDİK...
ŞİMDİ SİZİ O GÜNDEKİ SOFRAYLA BIRAKIYORUM İYİ SEYİRLER EFENDİM.....

MERCİMEK KÖFTESİ
YOĞURTLU ARPAŞEHRİYE SALATASI

KIYMALI SALÇALI POĞACA

PATATES SALATASI


KISIR

ZEYTİNYAĞLI DOLMA

MOZAİK KEK

SARMA
GÜLEN PEMBE SALATA
ISLAK KEK

ELMA VE KİVİ JÖLELİ DENİZALTI YARATIKLARI
MİSKET KÖFTE
NİSASTALI KURABİYE


 PİNYATAMIZ GERÇİ YIRTILMASI ZAMAN ALSADA BENCE MUHTEŞEMDİ...




 KIYMALI BÖREK
NEDENSE BU İKİ RESMİ BİR TÜRLÜ ÜST KISIMDA YAYINLAYAMADIM HERHALDE FİNALİ ONLAR YAPMAK İSTEDİ..NE DİYELİM O ZAMAN KÜÇÜK DENİZ KIZINA NİCE MUTLU YILLAR SENİ ÇOK SEVİYORUZ......

DOSTLARIM SOFRASI

günler sonra merhaba...işlerimin yoğunluğu beni sitemden biraz uzaklaştırsada yeniden dönmek çok güzel..
bu sofrayı sevgili iş arkadaşlarım için hazırladım....
masamızdakiler:

kabak beğendi

cevizli semizotu salatası

zeytinyağlı dolma

havuç patates

arpa şehriye salatası
kaparili gökkuşagı salatası
biber sarma

çörekotlu baharatlı peynir ezmesi

börülce pilaki

patatesli unlu börek
köfte

börülce salatası
sebzeli perde pilavı

pembe salata

özel soslu tavuk

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails