15 Ekim 2011 Cumartesi

ÖZEL SOSLU FIRIN TAVUK

özel sosum bu bir sır.....:)
şaka bir tarafa bu yazı böyle kalıvermiş aslında evet sos biraz farklı tavuğu hem yumuşak hemde üstünü çıtır yapıyor.
sos:
  • 1 yumurta sarısı
  • 3-4 kaşık yoğurt
  • 1 çorba kaşığı salça
  •  1 çorba kaşığı acılı ketçap
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 ezilmiş kesme şeker
  • 2-3 kaşık sıvıyağ
  • köri,kimyon,tuz,biberiye
yapılışı:
  • tavuk parçaları alınıp 10-15 dakika haşlanır.
  • iyice süzülüp sosa konur
  • en az 1 saat buzdolabında bekletin
  • tepsiye diz 200 derecede pişirin.
  • şimdiden afiyetler olsun

11 Ekim 2011 Salı

KAŞARLI MANTAR PANE

mantarlar süzülüp borcama konur.
üzerine bol kaşar rendesi ve bir kaç parça tereyağ komup fırınlanır.
şimdiden afiyet olsun.

5 Ekim 2011 Çarşamba

ŞAMFISTIKLI ÇİKOLATALI TURTA

aslında daha önce yaptığım çikolatalı turtayla aynı malzemeleri kullandım. sadece içine bol şamfıstığı
koyup yarısını kalıba döktükten sonra sosunun içine 1 su bardağı hindistan cevizi ekledim.
yiyenler için çok hoş ve lezzetli bir fark oluştu.
afiyetler olsun.... 

BEŞAMEL SOSLU ET SİNİTZEL

her zaman tavuklu olacak değil ya bu seferde eti beşamel soslu yaptım.muhteşem oldu.
malzemeler:
  • yarım kilo et sinitzel
  • 1 kaşık tereyağ
  • 1 kaşık un
  • 1 su bardağı süt
  • yarım su bardağı kaşar
  • tuz
  • sıvıyağ
yapılışı:
  • et şinitzeller sıvıyağda kızartılır.
  • un ve tereyağ kavrulup süt eklenir.
  • muhallebi kıvamına gelince borcama dizilmiş etlerin üzerine dökülür.
  • kaşar rendesi konup fırında 5 dakika tutulur.
  • servisten önce karabiber eklenir.
  • şimdiden afiyet olsun.

3 Ekim 2011 Pazartesi

YOĞURTLU BEBEK KABAK SALATASI

BENCE EN GÜZEL DİYET YEMEKLERİNDEN BİRİ:)
malzemeler:
  • 1 kilo küçük körpe kabak
  • 1 demet dereotu
  • tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • 2 su bardağı süzme yoğurdu
yapılışı:
  • kabaklar iyice yıkanıp uçlarındaki dikenli bölüm kesilip tencereye konur
  • üzerine su komup hafifce haşlanır.
  • iyice süzülüp  servis tabağına alınır.
  • sarımsaklar tuzla ezilip yoğurtla karıştırılır.
  • soyuyan kabakların üzerine dökülür.
  • dereotu ve zeytinyağı ile süslenir
  • şimdiden afiyet olsun

1 Ekim 2011 Cumartesi

PÜRE YATAĞINDA ET YAHNİ

Kızımın en sevdiği yemekle karşınızdayım...hem lezzetli hemde çok besleyici.harika bir misafir yemeği...pürem çok meşhurdur aslında. tarifi mutlaka deneyin derim
malzemeler:
  • 1 kilo dana kuşbaşı
  • 2 baş soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 diş sarımsak
  • 2 kaşık salça
  • sıcak su
  • tuz karabiber
  • 7-8 patates
  • 3 bardak süt
  •  2 kaşık tereyağ
  • 1su bardağı kaşar
yapılışı:
  • öncelikle kuşbaşı et yıkanıp düdüklü tencereye konup suyunu çekmesi sağlanır.
  • sıvıyağ,yemeklik doğranmış soğan ve rendelenmiş sarımsak eklenerek iyice kavrulur.
  • 2 kaşık salça eklenip bir ikikez çevrildikten sonra üzerine çıkacak kadar sıcak su eklenip tuz ve karabiberle tadlandırılır.
  • kabağı kapatılıp 45 dakika pişirilir.
  • bu sırada patatesler soyulup irice doğranır
  •  süt ve tereyağ eklenip patatesler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir.
  • altı kapatılıp kaşar parçaları konup kabağı kapatılıp 5 dakika beklenir.
  • daha sonra el blendırı ile iyice çırpılıp pürüzsüz bir hale getirilir.
  • tuz eklenip karıştırılır.
  • servis tabağına önce püre konup üzerine et konularak servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails