26 Nisan 2012 Perşembe

ÇİKOLATA SOSLU ELMALI PASTA TOPLARI


Bu aralar iş yoğunluğumuz çok artmış durumda..mevsim değişimleri bizim için çok yoğun geçer her zaman...bu yüzden elmalar bitmeden yapmanız için hemşire hanımımın tarifini denemenizi öneririm.
 
malzemeler:
  • 4 elma
  • 2 paket petibör
  • tarçın
  • ceviziçi
  • vanilya
üzerine için
  • 1 paket çikolata sosu
  • 2 su bardağı süt
yapılışı:
  • petibör biskivi rondadan geçirilir.
  • elmalar rendelenip hemen tarçın ve ceviz içi ile karıştırılır.
  • öğütülmüş bisküviler yavaş yavaş elmalı karışıma eklenerek katı bir hamur elde edilir.
  • ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır.
  • borcama dizilir.
  • üzerindeki tarife göre hazırlanan çikolata sosu üzerine dökülüp ceviz parçaları serpilerek servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun
 

23 Nisan 2012 Pazartesi

KAŞARLI KÖFTE FIRINDA

 
dukan diyetinin en yoran tarafı sürekli protein almak...aynı şeyleri yemek zorunda kalınca farklı şeyler yapmak zorunda hissediyorsunuz....
malzemeler:
  • yarım kilo kıyma
  • 1 soğan
  • 1 avuç yulaf kepeği
  • nane,karabiber,tuz,sarımsak
  • 1 su bardağı kaşar
yapılışı:
  • kaşar hariç tüm malzemeler karıştırılıp iyice yoğrulur
  • yağsız tavada kızartılıp borcama dizilir.
  • üzerine kaşar rendesi eklenip fırında kaşar eriyene kadar pişirilir.
  • kırmızıbiber eklenerek servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun.

 

22 Nisan 2012 Pazar

18 Nisan 2012 Çarşamba

BÖĞÜRTLEN SOSLU SOĞUK PASTA



muhteşem bir tatlı hazırlaması 5-10 dakikayı geçmiyor lezzeti  ise pürlezzet...
malzemeler:
  • 2 paket krem şanti
  • 1 paket fındıklı hanımeller
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 muz
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı ceviziçi
  • 2-3 tane halley
  • 1 paket böğürtlen sosu
yapılışı:
  • 2 paket krem şanti ile sütle çırpılır.
  • halley iri parçalar halinde doğranır.
  • fındıklı hanımeller elle parçalanır.
  • muz doğranır.
  • tüm malzemeler şantinin içine konup karıştırılır.
  • içine streç serilmiş kalıba karışım dökülüp buzlukta en az 2 saat bekletilir.
  • kalıptan çıkarılıp üzerine böğürtlen sosu dökülerek servis edilir.
  • şimdiden afiyet olsun.

15 Nisan 2012 Pazar

SOĞANLI SİNİ KEBABI


 
Benim gibi pişmiş soğanla büyük bir aşkınız varsa acilen yapılması gereken bir tariftir derim. deneyin pişman olmazsınız.....
malzemeler:
  • 1 kilo dana kıyma
  • yarım kilo soğan (ay şeklinde doğranmış ve tuzla hafif ovulmuş)
  • 1 çay bardağı un
  • 1 adet soğan rendesi
  • 2 yumurta
  • 4 domates rendesi
  • sıvıyağ
yapılışı:
  • kıyma soğan rendesi,un,karabiber,kırmızıbiber,tuz,limon kabuğu rendesi yoğrulur.
  • yuvarlak borcamı yağla
  • köfte harcının yarısını su yardımıyla borcama yayılır 
  • üzerine domates rendesi sürülür.
  • soğanları yerleştirilir.
  • üzerine tekrar domates rendesi sürülür.
  • üzerine kalan kıymayı parça parça yerleştirilir.
  • üzerine tekrar domates rendesi dökülür.
  • hafif sıvıyağ gezdirilir.
  • mutlaka önceden ısıtılmış 2oo derecelik fırında 30 dakika pişirilir
  • şimdiden afiyet olsun.

13 Nisan 2012 Cuma

LİMONLU CHEESECAKE


harika ötesi bir limonlu cheesecake tarifiyle karşınızdayım. hem çok hafif hemde harika koku ve tadıyla yeyen herkesi mest eden bir tatlı...
tarifim belkide 15 yıllık.. izmirde çalışırken cemile hanımdan almıştım tarifi o zamandan beri başka tariflerde denesem favorim her zaman bu olmuştur...
ayrıca bu tarifimide MARİFETANE hatice elif e gönderiyorum. kolaylıklar.....
malzemeler:
  • 3 paket eti burçak
  • 3 kaşık süt
  • 75 gr erimiş teremyağ
  • yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
sos:
  • 5 yumurta
  • 2 pınar labne
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 bardak süt
  • 1 limon kabugu rendesi
  • 1 şişe droutker limon esansı
üzeri için
  • bögürtlen sosu
yapılışı:
  • taban için eti burçaklar rondo ile un haline getirilir.
  • içine yağ,süt ve ceviz içi konularak iyice karıştırılır.
  • kelepçeli kalıbın dibine yerleştirilip kaşıkla iyice bastırılır.
  • yumurta akları bir tutam tuzla cam bir kapta kar gibi olana kadar çırpılır.
  • yumurta sarıları şeker ile iyice çırpılıp içine un  süt ve labne eklenip çırpılır.
  • limon kabugu ve limon esansı eklenir.
  • en son yumurta akları eklenip spatula ile karıştırlır.
  • biskuvi tabanının üzerine dökülüp düzeltilir.
  • fırın tepsisinin içine kaynar su konup üzerine tel yerleştirilir.
  • kelepçeli kalıp telin üzerine konup 100 derecede 1-1,5 saat üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.
  • oda sıcaklığına gelince bir gece dolapta bekletilip ertesi gün böğürtlen sosu eşliğinde servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun..

11 Nisan 2012 Çarşamba

PASTIRMALI MAKARNA BÖREĞİ

uydurduğum yemeklerden biri daha.. beşamel sosu  makarnayı seviyorsanız bu böreğede bayılacaksınız.....ayrıca bu böreği ÇAY-KAHVE BAHANE ETKİNLİĞİNİ DÜZENLEYEN MARİFETANE(ELİF HATİCE) GÖNDERİYORUM.SEVGİLER
malzemeler:
  • 1 paket kelebek makarna
  • 3 kaşık tereyağ
  • 3 kaşık un
  • 1 litre süt
  • 2 su bardağı kaşar rendesi
  • 100 gr pastırma
  • tuz,karabiber
yapılışı:
  • makarna bol tuzlu suda haşlanılıp süzülür.
  • tencereye yağ konup un eklenir ve kavrulur.
  • süt iave edilerek boza kıvamında bir sos elde edilir.
  • tuz ve karabiber ile tadlandırılır.
  • süzülmüş makarna eklenip karıştırılır.
  • borcama makarnaın yarısı konur arasına pastırmanın yarısı ve kaşarın 1 su bardağı serpilir.
  • üzerine geri kalan makarna konup kalan pastırmalar yerleştirilir.
  • kaşar rendesi dökülüp fırında 10 dakika tutulur.
  • sıcak yada ılık servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun

9 Nisan 2012 Pazartesi

SALEPLİ VE KARAMEL SOSLU KURABİYE


tamemen uydutmalarımdan biri...kattım karıştırdım ortaya herkesin nasıl yaptın sorularını alan kurabiyem ortaya çıktı..
malzemeler:
  • 1 paket teremyağ
  • 1 paket karamel sosu
  • 3 paket saleppoşeti
  • yarım su bardağı ceviziçi
  • un
  • pudra şekeri
  • 10-12 tane bitter çikolata
yapılışı:
  • yumuşamış teremyağa karamel sosu salep eklenip yoğrulur.
  • un ve ceviz  eklenip yumuşak bir hamur yapılır.
  • yuvarlanır.
  • ortasına çikolata konup tepsiye dizilir.
  • 160 derecede pişirilir.
  • çıkınca üzerinde pudra şekeri dökülüp servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun.

7 Nisan 2012 Cumartesi

KAVRULMUŞ YILDIZ ŞEHRİYE PİLAVLI SALATA


aslında arpa şehriye ile yaptığım salatanın yıldız şehriyeli olanı...
lezzet yine 10 numaraydı...
malzemeler:
  • 1 su bardağı yıldız şehriye
  • 2 kaşık sıvıyağ
  • 1,5 su bardağı kaynar su
  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt
  • 2-4 dal yeşil soğan
  • 1 küçük kavanoz garnitür
  • 1 avuç dereotu
  • 1 diş sarımsak
  • 2 tane sosis
  • 2 kaşık mayonez
yapılışı:
  • tencereye konan sıvıyağ ve şehriye iyice kavrulur
  • sıcak su ve tuz eklenip pilav gibi pişirilir.
  • diğer malzemeler eklenip en son yoğurt sarımsak ve mayonez eklenip servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun.

4 Nisan 2012 Çarşamba

KUŞKONMAZLI BÖRÜLCE SALATASI

kardeşim için yaptığım uydurma bir salata...sadece kendi yiyip bize hiç vermemesi sanırım lezzeti hakkında size biraz bilgi verir sanırım...
malzemeler:
  • 1 kutu konserve kuşkonmaz
  • 1 kutu taze börülce
  • 1 çay bardağı mısır
  • 1 çay bardağı kapari
  • 3-4 tane bebek mısır
  • zeytinyağı
  • nar ekşisi
  • limon suyu
  • tuz
yapılışı:
  • tüm malzemeler karıştırılıp üzerine kapari dökülerek servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails