30 Temmuz 2012 Pazartesi

KURUPATLICAN VE DOMATES KAVURMASI

sıcak yaz günleri için ideal bir tarifle karşınızdayım.İftardada oldukça iyi giden hafif bir yemek..bizim evde çok sevildi.umarım sizde beğenirsiniz...
malzemeler:
  • 7-8 tane kurutulmuş patlıcan
  • 10 tane kurutulmuş domates
  • 2-3 tane kurutulmuş biber
  • 1 soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2-3 kaşık sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • tuz,karabiber
yapılışı:
  • kurutulmuş sebzeler yıkanıp 15-20 dakika haşlanır.
  • süzülüp küçük küçük doğranır.
  • sıvıyağ içinde yemeklik doğranan soğan ve rendelenmiş sarımsak kavrulup doğranmış sebzeler eklenir.
  • iyice kavrulduktan sonra salça eklenip yarım çay bardağı sıcak su eklenip suyunu çekene kadar pişirilir.
  • ılık yada soğuk servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun.

28 Temmuz 2012 Cumartesi

ISPANAK KREMALI RENKLİ MAKARNA BÖREĞİ

merhabalar ramazan ayı hızla ilerlerken farklı bir makarna böreği tarifi vermek istedim sizlere umarım beğenirsiniz....
malzemeler:
  • 1 paket renkli makarna
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı peynir kırığı
  • yarım demet ıspanak
  • yarım bardak krema
  • tuz karabiber muskat
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • 1 küçük soğan
yapılışı:
  • ıspanaklar temizlenip kaynar suda 5 dakika haşlanır.
  • süzülüp iyice sıkılır.
  • 1 kaşık sıvı yağda incecik doğranmış soğan kavrulur.
  • ıspanak eklenip iyice kavrulur.
  • krema,tuz,karabiber ve peynirin bir kısmı eklenip pişirilir.
  • renkli makarna haşlanıp süzülür.
  • içine süt,sıvıyağ,çırpılmış yumurta ve peynirin geri kalanı eklenip iyice karıştırılır.
  • borcama makarnalı karışımın yarısı konur
  • araya ıspanaklı sos konup üzerine geri kalan makarna konur.
  • üzerine kaşar peynir rendesi konup 175 derecede pişirilir.
  • şimdiden afiyet olsun..

24 Temmuz 2012 Salı

TAHİNLİ RULO



hatice teyzemden öğrendiğim harika bir tarif.5 dakikada hazırlanıyor. mutlaka deneyin derim...

malzemeler:
  • 8 tane baklavalık yufka
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı şeker
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı ceviz içi
yapılışı:
  • tahin ve yağ karıştırılır.
  • 1.yufka serilip üzerine tahinli yağ sürülüp bol şeker ekilir.
  • 2.yufka üzerine konup tahinli yağ sürülüp şeker ekilir.
  • ince dövülmüş ceviz serpilip sıkı bir şekilde sarılır.
  • yağlı kağıt serilmi tepsiye konur.
  • diğer yufkalar bitene kadar aynı şekilde yapılır.
  • üzerine eritilmiş 1 yemek kaşığı tereyağ sürülüp 180 derecede üstü altın sarısı olana kadar pişirilir.
  • ılınınca tepsiden alınıp bir lokmalık dilimlenip servis yapılır. şimdiden afiyet olsun...



15 Temmuz 2012 Pazar

DİLEK KURABİYELERİ......




serpinin yaşgünü için denediğim yeni birşey daha ..dilek kurabiyeleri .....japon ve çin filimlerinde görüp hep merak ettiğim bir şeydi dilek kurabiyelri.. tarifini bulunca hemen deneyeyim dedim...öncelikle eşime birçok dilek yazdırdım...sonrada onları küçük şekilde katladım
 bu arada anlatmadan geçemiyeceğim kurabiyeleri pişirip salona götürdüm babam bir tanesini yemiş dilek kurabiyesi olduğunu bilmediği için büyük bir telaşla yanıma gelip ''kızım bunun içinden kağıt çıktı dikkat ette başkasınada çıkmasın '' dedi annemle bayağı bir güldük.canım babam ben zor durumda kalmayayım diye ne yapacağını şaşırmış kıyamam ben sana....
kurabiyeler diğer dilek kurabiyelerinden farklı olarak yenebiliyor.. tadı oldukça hoş....tarif dr.oetkere ait..


malzemeler:
  • 1.5 bardak un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 vanilya
  • 3 damla rom aroması
  • 1 tutam tuz
  • 50 gr yumuşak yağ
  • ince kağıtlara yazılmış bir sürü dilek
yapılışı:
  • tüm malzemeler karıştırılıp yoğrulur.
  • unlu bir zeminde 2 mm kalınlığında açılır.
  • kara şeklinde kesilir.
  • ortasına katlanmış dilekler konup üçgen şeklinde ikiye katlanır.
  • kağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip 180 derecede pişirilir.
  • şimdiden afiyet olsun...

BU ARADA BANA ÇIKAN DİLEK....HEP MUTLU OL......

PORTAKALLI PASTA

 serpin portakal ve gri giyineceği için pastada bu iki rengi ve tonlarını kullandım.pasta için iki ayrı pandispanya hazırladım 1 gün önce... genellikle yoğurtlu pandispanya tarifini kullanıyorum. hem kolay kesiliyor hemde nemli bir yapısı oluyor.pandispanyanın biri sadevanilyalı diğeri ise kakao ve portakal rendeli idi.kekleri ıslatmak için portakal suyu kullandım. ara krema olarakta 2 dolgu krema ve bir kremşantiyi çırpıp portakal gıda boyasıyla renklendirdim.herkesin çok beğendiği bir krema oldu.geri kalan ise hayal dünyası......afiyetler olsun efendim.....

5 Temmuz 2012 Perşembe

PORTAKAL BİR YAŞGÜNÜ


SERPİNİMİN DOĞUM GÜNÜ İÇİN HAZIRLADIĞIM PASTA...FARKLI İKİ PANDİSPANYA VE YENİ DENEDİĞİM BİR KREMAYLA MUHTEŞEM TADI OLAN BİR PASTA....KIZIMIN İSTEĞİYLE TÜM PASTA ÇİÇEK KELEBEKLERLE SÜSLÜ.....






KURABİYELERDE DE AYNI TEMA MEVCUT...


GÜZEL KIZIM NİCE YAŞLARA....SENİ SEVİYORUM...YENGEN.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails