29 Nisan 2013 Pazartesi

ÇAMAĞACI PATATES KAVURMASI

bazı tadları farklı şeyler şeklinde sunmayı seviyorum aslında bilinen şeyler sonuçta.....
malzemeler:
  • 7-8 tane patates
  • 1 soğan
  • 1 kaşık salça
  • 4-5 kaşık sıvıyağ
  • tuz,karabiber
  • yeşilsoğan
  • şamfıstığı tozu
yapılışı:
  • patatesler tuzlu suda haşlanıp ezilir.
  • sıvıyağda yemeklik doğranan soğan kavrulup patates eklenir.
  • iyice kavrulur.
  • tuz ve karabiber ve salça eklenip kavrulma tamamlanır.
  • ılınınca çam ağacı şeklindeki kalıba yerleştirilip 1-2 saat dinlendirilir.
  • ters çevrilip servis tabağına alınır süslenerek servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun.

21 Nisan 2013 Pazar

KARDAN ADAM SALATASI....


uzun bir aradan sonra herkese merhabalar.....yoğun iş temposu,bazı sağlık sorunları kızın okulu derken elmanın kabuğunu boşlar oldum sanırım.....
aslında yemekler eğlenceler ve yaşgünü partilerimiz tüm hızıyla devam etmesine rağmen ya resimlemeyi unutuyorum
bu salata aslında her zaman yapılan bir salatanın farklı bir versiyonu umarım beğenirsiniz....
malzemeler:
  • 3 kabak
  • 3 havuç
  • 1 avuç dereotu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tane közlenmiş biber
  • 1 yaprak ıspanak
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 2-3 kaşık sıvıyağ
yapılışı:
  • kabak ve havuç soyulup rendelenir.
  • ayrı ayrı sotelenir.
  • soğuyunca karıştırılıp içine dereotu ,ceviz,1 diş sarımsak 2 kaşık yoğurt eklenip iyice karıştırılır.
  • karışımın üçte biri küçük bir kaseye konup servis tabağınabaş olarak konur.geri kalan karışım daha büyük bir kaba koyarak gövde yapılır.
  • geri kalan yoğurt ve sarımsak ile karıştırılıp tüm malzeme kaplanıp süslenir.
  • şimdiden afiyet olsun...

ESKİLERDEN POTPORİLER...