31 Temmuz 2013 Çarşamba

ARPA ŞEHRİYELİ MERCİMEK SALATASI


mercimek salatası yapmaya karar verip evdeki malzemelerin eksik olmasıyla ortaya çıkan yeni salatam.... bizim hoşumuza gitti bu sıcaklarda umarım sizde beğenirsiniz...
malzemeler:
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • yarım su bardağı arpa şehriye
  • 3-4 tane salatalık turşusu
  • 3-4 kaşık nar ekşisi
  • 2-3 kaşık sirke
  • 2-3 tane yeşil soğan
  • 3-4 kaşık zeytinyağı
  • tuz karabiber
  • marul
yapılışı:
  • mercimek haşlanıp süzülür .yağı ,sirkesi ,tuzu eklenir.
  • arpa şehriye bir yemek kaşığı yağda kavrulup pilav gibi pişirilir.
  • soğan turşu ve marul incecik doğranır.
  • tüm malzemeler karıştırılıp nar ekşisi ve karabiberle tadlandırılıp servis yapılır.
  •  şimdiden afiyet olsun

29 Temmuz 2013 Pazartesi

İFTAR MENÜSÜ 2 2013

 



2.İftar menüsüyle tekrar merhaba...ramazanın yaza gelmesi sıvı kaybını çok arttırdığı için daha hafif ve serinletici şeyler yapmaya çalışıyoruz.bu soframızda:
mercimek çorbası
karışık salata
cacık
sade pilav
güllaç ve
                                                 kıymalı ve sosisli sigara böreği
 
yahni
 
 
barbunya
 
 
ve nazar tatlısı....

afiyet olsun.....

27 Temmuz 2013 Cumartesi

İFTAR MENÜSÜ 1 2013

 
herkese merhaba öncelikle hayırlı Ramazanlar.....ilk iftar menüsüyle karşınızdayım....
 

arpa şehriyeli mercimek salatası

zeytinyağlı biber ve patlıcan dolması


rus salatası
karışık kızartma
sucuklu ve kaşarlı minik pideler

                                                           çilek soslu irmikli pasta


ayrıca
domates çorbası
patates ve tavuk kızartma
yoğurtlu kuskus salatası
makarna
karışık salata
şimdiden afiyet olsun.....

23 Temmuz 2013 Salı

CEVİZ SOSLU BORONİ...


 ıspanak boroninin farklı bir sunumu....afiyetler olsun efendim..herkese hayırlı ramazanlar...
malzemeler:
  • 1 demet ıspanak
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı yoğurt
  • tuz,karabiber muskat şeker
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 3-4 kaşık sıvı yağ
yapılışı:
  • ıspanaklar temizlenip birkaç su yıkanır
  • ıspanaklar çok az suyla haşlanır
  • iyice sıkılır
  • sıvıyağ içine soğan yemeklik doğranıp kavrulur.ıspanak eklenip kavrulmaya devam edilir.tuz,biber ve muskatla tadlandırılır
  • soğuyunca sarımsaklı yoğurtla karıştırılır.
  • diğer tarafta 1 kaşık yağda cevizer bir iki dakika kavrulur.içine kırmızı biber eklenir.
  • boroninin üzerine eklenerek servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails