11 Eylül 2014 Perşembe

9 Eylül 2014 Salı

KAŞIK PASTASI (MEZUNİYET PASTASI)


 saksı pastalarımdan artan keklerden yaptığım ve herkesin bayıldığı kekim....kekin tarifi için buraya bakın lütfen.
KREMASI:
  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket labne peyniri
ARA ISLATMA:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı nescafe
  • 1 kaşık şeker
  • 2 kaşık karamel sosu
ÜSTÜ İÇİN:
  • 3-4 kaşık nutella
  • 1 kaşık sıvıyağ
  • süs şekerleri
YAPILIŞI:
  • kek kareler şeklinde kesilip dikdörtgen borcama dizilir.
  • süt ,nescafe, şeker ve karamel sosu karıştırılıp kekler ıslatılır.
  • kreması için tüm malzemeler çırpılıp kekin üzerine dökülür.
  • sıvıyağ tavada ısıtılıp nutella eklenip eritilir.soğuyunca pastanın üzerine dökülür
  • süs şekerleri ile süslenip servis yapılır.
  • not:1 gece dolapta bekletilirse lezzeti çoook artar.
  • şimdiden afiyet olsun

7 Eylül 2014 Pazar

SAKSI PASTALARIM.....



bu pastaları reenin çiflik yemekleri proğramında izleyip bayılmıştım. nasip bu güneymiş gelen misafirlerin hepsi önce bunları gerçekten saksı içindeki çiçekler sandılar. masayı süslemek için yaptığımı... pasta olduğunu söylediğimde herkesin ifadesi gerçekten çok hoştu....bu pastanın yapımında kullandığım kekin arta kalanıyla kaşık pastamıda yaptım bilginize....
malzemeler:
KEK HAMURU:
  • 4yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 kaşık kakao
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • 2,5 bardak un
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı karanfil tozu(isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı tarçın(isteğe bağlı)
KREMA:
  • 1 paket krem şanti
  • 3 kaşık labne peynir
  • 1,5 çay bardağı soğuk süt
  • istenilen bir meyve ben muz kullandım

ÜSTÜ İÇİN:
  • çakıl taşı şekerleme
  • pipet
  • canlı çiçekler
yapılışı:
  • yumurta ve şeker iyice çırpılır.
  • diğer tüm malzemeler eklenip yağlanmış kare tepsiye dökülüp 180 derecede pişirilir.
  • bu sırada süt ,krem şanti çırpılır.
  • labne peyniri eklenip tekrar çırpılır.
  • dolapta kullanılana kadar bekletilir.
  • vazonun dibine kek parçaları konur üzerine kremadan 2-3 kaşık konup muz ,çilek vb gibi meyve konup 2 kaşık daha krema konur.
  • pipetler vazo boyunca kesilir ve kekin ortasına yerleştirilir.
  • kekin bir parçası ufalanıp kremanın üzerine konur.
  • pipetin içine çiçekler yerleştilir.
  • çakıl şekerlemeleri konup servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun.

4 Eylül 2014 Perşembe

2 Eylül 2014 Salı

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails