17 Şubat 2010 Çarşamba

PADİŞAH PİLAVI YE 52 İÇİNDİR EFENDİM


Bu tarif gerçekten bir şölen yemeği.iranlı bir aile dostumuzda buna benzer bir yemek yapardı .ama onunkinde et yoktu. farklı baharatlar vardı diye hatırlıyorum.yapımı biraz zaman alsada mutlaka deneyin derim.ama dikkat edin çevirme sırasında yemeğin bir kısmını benim gibi elinize dökmeyin acısı bütün gece sürdü çünkü.

malzemeler:

  1. 500 gr dana kuşbaşı et
  2. 1 çorba kaşığı sirke
  3. yarım su bardağı konserve bezelye
  4. 2 haşlanmış ve küp küp doğranmış havuç
  5. 1 çorba kaşığı tereyağ
  6. 1 tatlı kaşığı tuz
  7. 1 çay kaşığı karabiber
  8. 2-3 patates
  9. 2 su bardağı pirinç
  10. 3 su bardağı kaynar su
  11. 1çorba kaşığı tereyağ
  12. 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  13. 1 kesme şeker
  14. 1 tatlıkaşığı limon suyu

yapılışı:

öncelikle kuşbaşı et yıkanıp düdüklüğe konur. Üzerine biraz su konup kaynatılır oluşan köpükler toplanır daha sonra etin üzerine çıkacak kadar su ve bir çorba kaşığı sirke eklenerek düdüklü tencerede bip çıktıktan sonra 30 dakika haşlanır. Haşlanan etler tavaya alınır tereyağ eklenir 1-2 dakikaka sotelenir üzerine havuç ve bezelye konup 5 dakika daha sotelenir. Tuz ve karabiber eklenir.Altı kapatılıp yemeğin yapılacağı tencerenin dibine yerleştirilir.Patatesler soyulur halka şeklinde kesilir. Kızgın yağda kızartılır.Yemeğin yapılacağı tencerenin kenarlarına yerleştirilir. Fazla gelen ortaya etlerin üstüne konur.Diğer tatafta pirinç yarım saat tuzlu sıcak suda bekletilir.Sürenin sonunda yıkanıp tavaya konur üzerine tereyağ ve sıvıyağ eklenerek kavrulur.Kavrulma işlemi bitince etlerin üzerine yayılır.3 su bardağı kaynar suyun içine tuz limon suyu ve şeker eklenerek karıştırılp yavaşca tencereye dökülür.Kısık ateşte pişirilir.15 dakika demlendirilir. servisten önce geniş bir tabağa ters çevrilir. şimdiden afiyet olsun

9 yorum:

Mutfaknotlari dedi ki...

canım ellerine sağlık nefisss görünüyor
maklubeye benziyor değilmi
canısı kadayıfı bugün yine yaptım artık ben yapmaktan bıktım ama inan çok seviliyor
kreması falan nefis oluyor
az sonra misafirlerim gelir iftara misafirim var
azıcık soluklanmak için oturdumm
öptümm görüşürüz yine

serpil'in mutfağı dedi ki...

slmlar sayfanızı bugün keşfettim harika görünüyor herşey.bende sayfama beklerim.benimkisi biraz daha acemi ama yeni yeni öğreniyorum.

lezzet-i mekan dedi ki...

merhaba alkım, adında virgül olan bayanın sitesiyle baya bir karışıklık yaşıyoruz bir çok mesajlarımız karıştı ve sinir oluyorum doğal olarak:) hatta o yüzden blogspottan bir adres bile aldım kendime, orayada tariflerimi ekledim ama daha cok blogcuda var tariflerim, zaman bulduğumda tüm tariflerimi blogspota yükleyeceğim ve blogcuyu kapatacağım. Bu arada bende izmirliyim, ama siz istanbulda yaşıyorsunuz sanırım. Blogspottaki adresim www.lezzetinyeri.blogspot.com bende seni arkadaş listeme ekliyorum canım, kolay gelsin iyi akşamlar sevgiler.

serpil'in mutfağı dedi ki...

evet ben öbür serpil im devamlı serpil hanımın sayfasıyla karışıyor.şimdi kaydoldum .dedimya acemiyim diye bazı şeyleri yeni öğreniyorumi

Mutfaknotlari dedi ki...

ŞEKERCİM
REÇELLER BLOGCUD DEVAM ETTİ KATILIM ÇOK OLMADIĞI İÇİN KALDI ÖYLECE
WWW.MELİSAMUTFAKNOTLARİ.BLOGCU.COM

lezzet-i mekan dedi ki...

canım, evet aslında bu karışıklık sayesinde seni tanımaktan mutluyum, cbox açayım canım senin için:) tekrar görüşmek üzere sevgiler.

birsence dedi ki...

tamam canım oldu bu tarif:))ellerine sağlık teşekkürler...

ANNEMİNELİ dedi ki...

Çok güzel görünüyor tadı çok güzel olacagına eminim.Ellerine sağlık,sevgi ve saygılarrr...

birsence dedi ki...

canım tarifini yayınladım ama etkinlik için yazında link verirmisin?etkinliğin nerde olduğu belli değil...

ÇİKOLATALI TURTA....