malzemeler:
 1 su bardağı pilavlık bulgur
 1 soğan
 1 havuç
 1 yemek kaşığı salça
 1 yemek kaşığı tereyağ
 2-3 kaşık sıvıyağ
 tuz,1kesme şeker
 2 su bardağı sıcak su
 yarım demet dereotu
yapılışı:
 havuçlar soyulup küp küp doğranır.
 sıvıyağ tencereye konup havuçlar eklenir.hafif renk değiştirmeye başlayınca salça ve su eklenir.
- kaynamaya başlayınca bulgur ve tuz eklenip suyunu çekene kadar pişirilir.
- diğer tarafta tereyağ eritilip yemeklik doğranan soğan eklenip pembeleştirilir.
- pişen pilavla soğanlı tereyağ karıştırılıp iyice harmanlanır.
- servisten hemen önce dereotu serpilerek servis yapılır.
- şimdiden afiyet olsun
 
 
 
 
2 yorum:
Ellerine sağlık afiyetler olsun bereketi ile..
Sevgiler..
çok severim ben bulgur pilavının her türlüsünü,ellerine sağlık.
Yorum Gönder