14 Temmuz 2011 Perşembe

SEBZELİ PERDE PİLAVI

Misafirlerim için en çok yaptığım pilav oldu yalancı perde pilavı...
hem görüntü hemde lezzet olarak muhteşem oluyor....içine her seferinde başka bir pilav koyarak deniyorum.hepsi ayrı farklı bir lezzet oluyor...
malzemeler:
2 su bardağı pirinç
1 büyük boy havuç
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
1 paket knorr tavuk suyu
3 kaşık tereyağ
1 kesme şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
3 su bardağı kaynar su
1 yufka
1 su bardağı kabugu soyulmuş badem içi
1 tatlı kaşığı tereyağ
yapılışı:
pirinci bol tuzlu kaynar suda yarım saat bekletiyoruz.
sonra iyice yıkayıp eritmiş olduğumuz tereyağının içine koyup kavuruyoruz.
sıcak su şeker tavuk bulyonu ve limon suyunu ekleyip pilavımızı pişirmeye başlıyoruz.
suyunu çekmek üzereyken önceden haşlanıp doğranmış havuç ve bezelye eklenip pişirmeye deam edilir.
suyunu çeken pilavın altı kapatılıp demlenmeye bırakılır.
yuvarlak kelepçeli kalıp tereyağ ile iyice yağlanıp bademler yerleştirilir.
yufka yerleştirilir.
içine pilav konup sarkan yufkalarla üzeri kapatılır.
üzerine biraz tereyağ sürülüp fırında kızarana kadar pişirilir.
servisten önceters çevrilir.
şimdiden afiyetler olsun..


Hiç yorum yok:

ÇİKOLATALI TURTA....