yediğim en lezzetli böreklerden biri...normalde üzerini galeta unuyla kaplarım ama eşim ne yazık ki galeta unlu yiyecekleri pek sevmiyor o yüzden üstüne yumurta sarısı sürdüm bence bu şeklide çok lezzetli oldu.
malzemeler
- 3 yufka
- 1 soğan
- 100 kıyma
- 1 çay bardağı demlenmiş ince bulgur
- 1 çay bardağı ceviz içi
- tuz karabiber
- 1 kaşık sıvıyağ
- ara malzeme
- 1 su bardağı sıvıyağ
- yarım su bardağı sıvıyağ
- yumurta akı
üstü için
- sarısı1 yumurta
yapılışı:
- sıvıyağ içinde yemeklik doğranan soğan kavrulur
- içine kıyma eklenip kavrulmaya devam edilir.
- altı kapatılıp bulgur ceviz tuz ve karabiber eklenip soğumaya bırakılır.
- yağ ve su iyice çırpılır.
- yufka serilip yağlı suy sürülür
- 3 parmak kalınlığında kesilir
- iç malzeme konup muska şeklinde sarılır
- ucuna yumurta akı sürülüp yapıştırılır.
- tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür.
- 180 derecede pişirilir
- şimdiden afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder