Malzemeler;
Kurabiye Hamuru için;
*250 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
*3 adet yumurta sarısı
Kurabiye Hamuru için;
*250 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
*3 adet yumurta sarısı
*1 çay bardağı pudra şekeri,
*1 paket vanilya,
*1 paket kabartma tozu
*500 gr buğday nişastası
Çikolatalı sos için;
*Yaklaşık 400 gr kadar nutella
*3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
*2 adet yumurtanın beyazı
Üst kaplama için;
*Mısır gevreği
Hazırlanışı
1.Bütün hamur malzemelerini, karıştırıp azar azar nişasta eklenir ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
*1 paket vanilya,
*1 paket kabartma tozu
*500 gr buğday nişastası
Çikolatalı sos için;
*Yaklaşık 400 gr kadar nutella
*3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
*2 adet yumurtanın beyazı
Üst kaplama için;
*Mısır gevreği
Hazırlanışı
1.Bütün hamur malzemelerini, karıştırıp azar azar nişasta eklenir ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
2.hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
3. 150 derecede önceden ısıtılmış fırında, kurabiyelerin üstleri
hafifçe çatlamaya başlayana kadar, fazla pembeleşmeden pişirilir,pişen
kurabiyeleri fırından çıkarıp, iyice soğutulur.
4. Bu arada nutellla ve
sıvıyağı karıştırılır.. Eridikten sonra ılınmasını bekleyip içine yumurta
beyazlarını katarak mikserle hızlıca çırpılır.. Krema koyu bir boza kıvamında
olmalı.
5. Mısır gevreklerini yayvanca bir kaba alalım.
6.İyice soğuyan kurabiyeleri önce erimiş çikolatalı kreme
ardından da mısır gevreğine bulayalım
7.şimdiden afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder