MALZEMELER:
- 3 patates
- 1 su bardağı ıspanak doğranmış
- 3 parça baby tavuk
- 3 kaşık labne peyniri
- 3 kaşık doğranmış soğan
- 3 adet pastırma
- 1 tatlı kaşığı erimiş tereyağ
- 2yeşil biber
- 2 kırmızı biber
- 3 domates rendesi
- 1 talı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 sarımsak
- 4 kaşık sıvıyağ
- tuz karabiber kırmızıbiber
PATATESLER SOYULUP
BOYUNA İKİYE BÖLÜNÜR. KAŞIKLA HER İKİ PARCADA KAŞIKLA OYULUR.VE TUZLU
SUDA HAFİFCE HAŞLANIR. DİĞER TARAFTA 2 KAŞIK SIVIYAĞIN İÇİNE2 KAŞIK DOĞRANMIŞ
SOĞAN KONUR2-3 DAKİKA PİŞİRİLİR İÇİNE İNCECİK DOĞRANAN BABY CHİKENLAR EKLENİP
HAFİFCE KIZARTILIR.ISPANAKLAR EKLENİP SOTELENİR.TUZ VE KARABİBER EKLENİP ALTI
KAPATILIR. LABNE PEYNİR EKLENİP KENARA ALINIR.HAFİFCE HAŞLANAN PATATESLERİN
İÇİNE ISPANAKLI KARIŞIM KONUP ÜSTÜ KAPATILIR. VE BİRLEŞİM YERİNE BİR PASTIRMA
KONUR.ÜZERİNE ERİTİLMİŞ TEREYAĞ KONUP YAĞLI KAGIDA SARILIP FIRINLANIR. GERİ
KALAN 2 KAŞIK YAĞDA KIRMIZI VE YEŞİL BİBER SOTELENİR. RENDE DOMATES ,SALÇALAR SARIMSAK
VE YARIM ÇAY BARDAĞI SU EKLENİP PİŞİRİLİR. FIRINDAN ÇIKARILAN BEŞİ BİR YERDE
DOMATES SOSUNUN ÜZERİNE YERLEŞTİRİLİP SERVİS EDİLİR AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder