10 Ağustos 2008 Pazar

GALETA UNLU POĞACA

Malzemeler:
  1. 250 gr margarin
  2. 2 çaybardağı sıvıyağ
  3. 2 çay bardağı yoğurt
  4. 1 yumurta sarısı
  5. 2 kabartma tozu
  6. 2 çay kaşığı tuz
  7. un
iç malzeme:
  1. 1 çay bardağı zeytin ezmesi yada çekirdeği çıkarılmış zeytin
üstü için:
  1. 1 yumurta akı
  2. 1 subardağı galeta unu
yapılışı:
Hamur için tüm malzemeler karıştırılıp kulak memesi kıvamında yoğrulur.İçine 1 çay kaşığı zeytin ezmesi konur.Kapatılıp önce yumurta akına sonra galeta ununa batırılır. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.180 dereceli fırında 35-40 dakika pişirilir. şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

ÇİKOLATALI TURTA....