20 Aralık 2008 Cumartesi

2 KAŞIK YAĞLA PATLICAN OTURTMASI


Buda annem kaynaklı bir tarif.

malzemeler:


  • 3 kemer patlıcan

  • 2 kaşık zeytinyağ

  • 250 gr kıyma

  • 1 soğan

  • 3 domates

  • 1 kaşık salça

  • tuz,karabiber

  • 1 kesme şeker

  • 1 su bardağı sıcak su

yapılışı:


  • kemer patlıcanlar alaca soyulup tepsiye dizilir.üzerine bir peçete yardımıyla hafifce yağ sürülür.200 derecede pişmeye bırakılır.

  • diğer tarafta teflon tencereye soğan ve kıyma birlikte konularak kavrulur.

  • rendelenmiş domates salça,ve baharatlar eklenir.sıcak su eklenerek 5 dakika kaynatılır.

  • fırından alınan patlıcanlar tencereye dizilir.

  • üzerine kıymalı sos dökülür.

  • 10-15 dakika kısık ateşte pişirilip servis yapılır.

  • şimdiden afiyet olsun

8 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerine saglik canim annecigininde yuregine salik
nefis gorunuyor yemek patlicani cok severim:))soylemsi ayip:))

www.yenitadlar.blogcu.com

www.illedeyemek.com dedi ki...

mmm ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor...

www.illedeyemek.com

yildiz dedi ki...

Alkimcigim,güzel dileklerin icin tesekkür ediyorum.Safra kesemden ameliyat oldum.Simdi evdeyim,Tabii ki ameliyat sonrasi agrilarim var,dikislerimi daha duruyor.
Patlicani bu sekliyle ben de yapiyorum,daha hafif ve de saglikli oluyor.Ellerine saglik.Güzel bir haftaya baslaman dilegiyle,sevgiler...

sevimin sayfasi dedi ki...

cok lezzetli görünüyor
ellerine saglik

elma şekeri dedi ki...

Nefis görünüyor.Ellerine saglik...

Adsız dedi ki...

kimse tutmasın seni döktürüyorsun gene tütü masallah balım harika olmuş ellrine saglık
yıl bitsin bakalım bir yıl daha yaşlanıyoruz ve ben yine 2009 a kilolarımla giriyorum ühühü

Adsız dedi ki...

ik, kaşık yağla muhteşem bir lezzet olmuş.ellerine sağlık..

Adsız dedi ki...

Cok nefis görünüyor, ellerine saglik. Sevgiler.

ÇİKOLATALI TURTA....