malzemeler:
şu hamuru:
- 1,5 su bardağı su
 - 100gr margarin
 - 1 su bardağı un
 - 5 yumurta
 - yarım çay kaşığı tuz
 - yarım çay kaşığı şeker
 
iç kreması:
- 2,5 su bardağı süt
 - 2 çay bardağı şeker
 - 1 çay bardağı un
 - 2 tatlı kaşık nişaşta
 - 1vanilya
 - 2 yumurta sarısı
 
çikolata sosu:
- 1 yumurta
 - 1 yemek kaşığı tapeleme un
 - 5 yemek kaşığı toz şeker
 - 3 yemek kaşığı kakao
 - 350 gr süt(ben 500gr kullandım)
 - 1 kaşık tereyağ
 - limon kabugu ben koymadım
 
yapılışı:
- küçük bir tencerede suyu kaynatın
 - su kaynayınca yağı ekleyip eritin.
 - yağeriyince unu şekeri ve tuzu ekleyerek çırpma teli ile çırparak pişirin.
 - altını kapatıp 5-10 dakika soğutun.
 - karışıma yumurtaları tek tek ekleyerek her yumurtadan sonra el blendırı iyice çırpın.
 - karışımı buzdolabında 1 saat dinlendirin
 - tepsiyi hafifce yağlayıp 1 erçay kaşığı hamurdan koyun.(hamurları aralıklı yerleştirin)
 - 200 derece fırında 20 dakika pişirip ısıyı150 dereceye düşürün 25 dakika daha pişirin.fırın kapağını açmadan 15 dakika bekleyin.
 - ılınınca iç krema eklenip borcama dizilir.servisden hemen önce çikolata sosu dökülerek servis edilir.
 
İÇ KREMANIN YAPILIŞI:
- vanilya hariç tüm malzemeler karıştırılıp pişirilir.
 - altı kapatılıp vanilya eklenir ve mikserle çırpılır.
 
ÇİKOLATA SOSU YAPILIŞI:
- tüm malzemeler karıştırılıp pişirilir.
 - iyice soğutulur.
 - şimdiden afiyet olsun.
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder