malzemeler:
- 3 sakız kabak
 - yarım demet yeşil soğan
 - yarımdemet dereotu
 - 1 çay bardağı ufalanmış peynir
 - 1 yumurta
 - 3-4 kaşık un
 - tuz,karabiber saımsak tozu,kırmızıbiber,kuru nane
 - sıvıyağ
 - yarım paket kabartma tozu
 
yapılışı:
- kabak rendelenir.
 - yeşil soğan,dereotu incecik doğranıp kabağa eklenir.
 - diğer malzemelerde eklenip harç hazırlanır.
 - sıvıyağ tavaya konup kızdırılır.
 - bir yemek kaşığı harçtan alınıp kızgın yağda önlü arkalı pişirilir.
 - havlu kağıdın üzerine alınıp fazla yağı süzülür.
 - sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapılır.
 - şimdiden afiyet olsun.
 
1 yorum:
çok leziz görünüyor ellerinize salık.
Yorum Gönder