Malzemeler:
- 150 gr. tereyağı ( oda sıcaklığında )
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3.5 - 4 su bardağı un
İç malzeme:
- 7-8 adet kuru incir
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tere yağı
- 1 çay bardağı ceviz
- Küçük bir çay bardağı su
Hazırlanışı:
- Un hariç diğer tüm hamur malzemesini bir kaba alın ve yoğurmaya başlayın. Bu esnada unu da azar azar ilave ederek yoğurmaya devam edin.
- Hamuru, streç filmle sarıp, buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin.
- Kuru incirleri yarım saat ılık suda bekletip, suyunu süzün ve küçük küçük doğrayın.
- Doğradığınız incirleri küçük bir tencereye alın, toz şeker, tereyağı ve suyu ilave edin, kapağını kapatın ve kısık ateşte 7-8 dakika pişirin. Piştikten sonra cevizi ilave edin. Soğumasını bekleyin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve arasına incirli içten birer kaşık koyarak, poğaça gibi kapatın ve birleşme yeri altta kalacak şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla dizin.
- Kurabiyeleri, önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.
- Pişen kurabiyelerin ilk sıcaklığı çıkınca üstlerine pudra şekeri serperek servis yapın.
- afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder