Pane en sevdiklerimden sanırım herşeyi paneleyip yiyebilirim. buda o günlerden biri...
malzemeler:
- tavuk göğüs
- domates
- brüksel lahanası
- krema
- galeta unu
- tuz karabiber sarımsak
- 2 kaşık tereyağ
- öncelikle brüksel lahanası temizlenip hafifçe haşlanır
- domates kalın dilimler halinde doğranır
- tavuk göğüs dilimlenir
- kremanın içine tuz karabiber sarımsak konup karıştırılır
- krema ikiye ayrılır.
- birine tavuklar konup 10 dakika bekletilir
- tavuklar kremadan çıkarılıp galate ununa bulanıp tereyağında kızartılır.
- diğer kremayada brüksel lahası konup bulanınır galeta ununa konup tereyapında sotelenir.
- domateste aynı işlemden geçirilip sıcak servis yapılır.
- parmakların yenmesine dikkat edilir...
- afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder