7 Şubat 2011 Pazartesi

TOPKAPI TAVUK

ne kadar hoş bir görüntü değil mi bazen sizede olurmu bilmem farklı tadlar ister canım.. bizim evde genelde türk mutfağı ağırlıklıdır aslında.. ecrinde güçlüde farklı lezzetlere fazla açık değillerdir.
bu yemek benim için  böyle kremalı soslara bayılan benim...onlarsa tereyağında kızarmış tavuk ve elma dilimi patatesle yetindiler o gece....:)
malzemeler:
  • 2-3 tane ince gögüs fleto
  • 1 kaşık tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu
  • 1 çay bardağı krema
  • karabiber
  • 1 yemek kaşığı mantar
  • 1 yemek kaşığı mısır
  • 3-4 kornişon turşu
yapılışı:
  • tavuk ince fletolar tereyağında kızartılır
  • diğer tarafta tereyağ eritilip mantar ilave edilip kavrulur. limon kabuğu eklenip 1-2 çevrilip krema eklenir.
  • krema kendini çekince altıkapatılıp karabiber mısır karıştırılıp fletoların üzerine dökülür.
  • turşu ve elma patatesle servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun.

1 yorum:

♥ Hasretli Lezzetler ♥ dedi ki...

elerine saglik canim.. afiye sifa olsun! sicacik sevgiler

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails