Malzemeler:
- 250 gr tereyağ
- 1 yumurta
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- vanilya
- kabartma tozu
- aldığı kadar un
- 3 yemek kaşığı un
- 8 yemek kaşığı tozşeker
- 2 yemek kaşığı kakao(isteğe bağlı)
- 2 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 50 gr margarin (tereyağ)
- bir miktar toz şeker
- bir miktar su
- renkli gıda boyaları
- Öncelikle ceviz kabuklarını hazırlayın bence en zor kısmı bu....
- Kurabiye hamurunu hazırlamak için bir kaba tereyağı, yumurta, tozşeker,, sıvıyağ ve yoğurdu koyun ve bütünleşene kadar karıştırın. Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip yumuşak ele yapışmayacak bir hamur elde edin.
- Ceviz kabuklarının dış kısmını kaplıyacak şekilde bu hamurdan alıp şekil verin. 200 derece fırında pişirin. Soğuduktan sonra dikkatli bir şekilde pişen kurabiyeleri ceviz kabuğundan ayırın.
- Kremayı hazırlamak için tencereye süt, un, tozşeker, kakao ve vanilyayı koyup pişirin. 2 yemek kaşığı pudra şekerini ve 50 gr margarini(oda sıcaklığında yumuşak) mikserle çırpın. Bu karışımıda kremaya ilave edin ve karıştırın.
- Krema soğuduktan sonra kurabiyelerin içine bu kremadan sürüp ikisini birleştirin.
- önce gıda boyası damlatılarak renklendirilmiş suya sonrada şekere bulayın....
- şimdiden afiyet olsun....
1 yorum:
Bu kurabiye lerin pişmiş hallerini çok merak ediyorum. Ellerine sağlık..
Yorum Gönder