1 Haziran 2014 Pazar

YALANCI İÇLİ KÖFTE BÖREĞİ

 
 
yediğim en lezzetli böreklerden biri...normalde üzerini galeta unuyla kaplarım ama eşim ne yazık ki galeta unlu yiyecekleri pek sevmiyor o yüzden üstüne yumurta sarısı sürdüm bence bu şeklide çok lezzetli oldu.
malzemeler
  • 3 yufka
  • 1 soğan
  • 100 kıyma
  • 1 çay bardağı demlenmiş ince bulgur
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • tuz karabiber
  • 1 kaşık sıvıyağ
  • ara malzeme
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • yumurta akı
üstü için
  • sarısı1 yumurta
yapılışı:
  • sıvıyağ içinde yemeklik doğranan soğan kavrulur
  •  içine kıyma eklenip kavrulmaya devam edilir.
  • altı kapatılıp bulgur ceviz tuz ve karabiber eklenip soğumaya bırakılır.
  • yağ ve su iyice çırpılır.
  • yufka serilip yağlı suy sürülür
  • 3 parmak kalınlığında kesilir
  • iç malzeme konup muska şeklinde sarılır
  • ucuna yumurta akı sürülüp yapıştırılır.
  • tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür.
  • 180 derecede pişirilir
  • şimdiden afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

ESKİLERDEN POTPORİLER...