26 Nisan 2015 Pazar

NUTELLALI VE MISIR GEVREKLİ NİSASTA KURABİYESİ


Malzemeler;
Kurabiye Hamuru için;
*250 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
*3 adet yumurta sarısı
*1 çay bardağı pudra şekeri,
*1 paket vanilya,
*1 paket kabartma tozu
*500 gr buğday nişastası
Çikolatalı sos için;
*Yaklaşık 400 gr kadar nutella
*3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
*2 adet yumurtanın beyazı
Üst kaplama için;

*Mısır gevreği
Hazırlanışı


1.Bütün hamur malzemelerini, karıştırıp azar azar nişasta eklenir ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
 
2.hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
 
3. 150 derecede önceden ısıtılmış fırında, kurabiyelerin üstleri hafifçe çatlamaya başlayana kadar, fazla pembeleşmeden pişirilir,pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp, iyice soğutulur.
 
4. Bu arada nutellla ve sıvıyağı karıştırılır.. Eridikten sonra ılınmasını bekleyip  içine yumurta beyazlarını katarak mikserle hızlıca çırpılır.. Krema koyu bir boza kıvamında olmalı.

5. Mısır gevreklerini yayvanca bir kaba alalım.

6.İyice soğuyan kurabiyeleri önce erimiş çikolatalı kreme ardından da mısır gevreğine bulayalım
 
7.şimdiden afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails