5 Ocak 2018 Cuma

HERŞEY PANELİ......


Pane en sevdiklerimden sanırım herşeyi  paneleyip yiyebilirim. buda o günlerden biri...
malzemeler:
  • tavuk göğüs
  • domates
  • brüksel lahanası
  • krema
  • galeta unu
  • tuz karabiber sarımsak
  • 2 kaşık tereyağ
yapılışı:
  • öncelikle brüksel lahanası temizlenip hafifçe haşlanır
  • domates kalın dilimler halinde doğranır
  • tavuk göğüs dilimlenir
  • kremanın içine tuz karabiber sarımsak konup karıştırılır
  • krema ikiye ayrılır.
  • birine tavuklar konup 10 dakika bekletilir
  • tavuklar kremadan çıkarılıp galate ununa bulanıp tereyağında kızartılır.
  • diğer kremayada brüksel lahası konup bulanınır galeta ununa konup tereyapında sotelenir.
  • domateste aynı işlemden geçirilip sıcak servis yapılır.
  • parmakların yenmesine dikkat edilir...
  • afiyet olsun

Hiç yorum yok:

HERŞEY PANELİ......

Pane en sevdiklerimden sanırım herşeyi  paneleyip yiyebilirim. buda o günlerden biri... malzemeler: tavuk göğüs domates brüksel laha...