20 Ağustos 2010 Cuma

KÖFTELİ BEZELYE

bezelyenin farklı bir sunumu tarif anneme ait.daha doğrusu doğduğumdan üniverite gidene kadar bezelyeyi yeme şeklim böyleydi .zeytinyağlı yada kıymalı şeklini üniversite yıllarında yada evlendikten sonra gördüm.
kızım bu haline bayıldı .nedendir bilmem cocuklar köfteli lezzetlere bayılıyor..
malzemeler:
yarım kilo bezelye
2 kuru soğan
250 gr kıyma
1 avuç pirinç
3-4 patates
3-4 kaşık sıvıyağ
2 kaşık salça
tuz
1 avuç un
yapılışı:
kıyma alınıp içine bir soğan rendelenir.
1avuç pirinç tuz ve karabiber eklenip yoğrulup misket köfteler yapılır.
una bulanır.
sıvıyağ tencereye konup bir soğan yemeklik doğranır.kavrulur.salça eklenip sıcak su eklenir.
bezelyeler eklenip30-35 dakika pişirilir.
köfteler ve irice doğranmış patatesler eklenip 15 dakika daha pişirilir.
şimdiden afiyet olsun.

2 yorum:

Lezzete dair ne varsa dedi ki...

bezelyenin her türlüsü yenir bence:))
çocuklar için iyi fikir kıymalı yapıyordum bende minik köfteler denemeye değer...
hayırlı ramazanlar...

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
Hayırlı sahurlar.

Saygılar.

ISLAK KURABİYE