2 Haziran 2011 Perşembe

FIRINDA KLASİK VE PATATESLİ HARÇLI PAÇANGA BÖREĞİ

paçanga böreğini fırında yapmak aslında daha sağlıklı ama benim tercihim kızartma yönünde..lezzeti daha çok ortaya çıkıyor gibi geliyor bana..
bu börekte iki farklı paçanga içi kullandım.birincisi standart iç
digeri ise patatesli.. ikiside harika oldular. patatesliyide mutlaka deneyin.ne yazıkki onunda kızarmış hali muhhhteşemmm oluyor....
malzemeler
  • 6 yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
klasik paçanga iç malzeme:
  • 100 gr çemensiz pastırma
  • 2 domates
  • 2 nyeşil biber
  • 1 paket dil peyniri
patatesli paçanga harçı malzemeleri:
  • 3-4 patates haşlanacak.
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 100 gr çemensiz pastırma
yapılışı:
  • dil peyniri uzunlamasına kesilir.
  • domates ve biber temizlenip her ikisini,de çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük olarak doğranır.
  • patatesli harçta patatesler haşlanıp ezilir.
  • sıcakken içine tereyağ,kaşar peynir konup karıştırılır.
  • 1 yumurta sarısı,1 su bardağı süt ve 1,5 su bardağı sıvıyağ iyice çırpılır.
  • bu karışımı sadece fırında yapacaksanız kullanın
  • eğer kızartacaksanız bir şey kullanmanız gerekmez.
  • 1. yufka serilip sostan dökülür.üzerine ikinci yufka serilir.
  • 8 parçaya bölünür.
  • dil peyniri,pastırma ve domates biber karışımından konularak yanlardan kapatılıp iri sigara böreği gibi sarılır.
  • patateslide ise patatesli harç konup üzerine pastırma yerleştirilip aynı şekilde kapatılır.
  • fırın tepsisine dizilip üzerine çırpılmış yumurta sürülüp 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • şimdiden afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

ESKİLERDEN POTPORİLER...