krem karamel benim gibi bir karemel canavarının tabiiki favori tatlısı.. ama yapımı beni her zaman korkutmuştur çoğu zamanda bu nedenle dışarıda yemeyi tercih ederim...
1-2 başarısız denemeden sonra mutfak sırlarının tarifini denedim..gerçekten harika oldu. ben defterimde olması için buraya yazacağım ama siz isterseniz mutfak sırlarını ziyaret edin....
malzemeler:
- 6 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 litre süt
- 1 vanilya
- karamel için
- 1 su bardağı şeker
- 6-7 kaşık su
yapılışı:
- önce karameli yapmak için şeker ve su teflon tencereye konup ateşin harlı kısmına yerleştirilir.
- suyunu çekip rengi dönünce alınıp karamel kaplarına paylaştırılır.
- yumurta ve şeker iyice çırpılır
- vanilya eklenip 2 dakika daha çırpılır.
- süt eklenip çırpılmaya devam edilir.
- üzerinde oluşan köpük kepçeyle son damlasına kadar temizlenir.
- karamel kaplara paylaştırılıp borcama dizilir.
- kapların yarısına gelecek kadar kaynar su eklenip 175 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
- ortalama 1 saat...
- en az 12 saat eniyisi bir gece dolapta dinlendirilip servis yapılır.
- ben krem karamele fındığı çok yakıştırıyorum deneyin bence..
- şimdiden afiyet olsun..
- teşekkürler MUTFAK SIRLARI
1 yorum:
benimde en sevdiğim tatlılardan biridir ellerine sağlık canım...
Yorum Gönder