22 Şubat 2013 Cuma

ALACA.....

Bence kırmızı biberi birde böyle deneyin..bol kalorili olabilir ama muhteşem bir tad......hangi sofraya koysam ilk tükenen ve mutlaka tarifi alınan bir lezeet...soğukta tüketiliyor ama benim tavsiyem ılık servis edilmesi.....
malzemeler:
  • bir kavanoz közlenmiş kırmızıbiber (isterseniz kendinizde közleyebilirsiniz)
  • yarım bardak un
  • 1 yumurta
  • 1 paket krema
  • sıvıyağ
yapılışı:
  • kavanozdaki kırmızıbiberler süzülüp yıkanır.iyice süzülmesi beklenir.
  • bir tabağa un,diğer tabağa yumurta konur. yumurta iyice çırpılır.
  • biberler alınıp önce una sonra yumurtaya bulanıp kızartılır.
  • kızartılan biberler temiz bir tavaya konup üzerine krema dökülüp biberler kremayı çekene kadar kısık ateşte pişirilir.
  • şimdiden afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

ISLAK KURABİYE