29 Nisan 2013 Pazartesi

ÇAMAĞACI PATATES KAVURMASI

bazı tadları farklı şeyler şeklinde sunmayı seviyorum aslında bilinen şeyler sonuçta.....
malzemeler:
  • 7-8 tane patates
  • 1 soğan
  • 1 kaşık salça
  • 4-5 kaşık sıvıyağ
  • tuz,karabiber
  • yeşilsoğan
  • şamfıstığı tozu
yapılışı:
  • patatesler tuzlu suda haşlanıp ezilir.
  • sıvıyağda yemeklik doğranan soğan kavrulup patates eklenir.
  • iyice kavrulur.
  • tuz ve karabiber ve salça eklenip kavrulma tamamlanır.
  • ılınınca çam ağacı şeklindeki kalıba yerleştirilip 1-2 saat dinlendirilir.
  • ters çevrilip servis tabağına alınır süslenerek servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun.

2 yorum:

En İyi Yemek Siteleri dedi ki...

Merhabalar,
En iyi yemek sitelerini toparladığım bir yemek sitesi kütüphanesi oluşturdum:)
Listemde siz de varsınız, bilgilendirmek istedim.
Çalışmalarınızda başarılar...
Ziyaret etmek isterseniz:
En İyi Yemek Siteleri

yemek tarifleri dedi ki...

Güzel bir sunum olmuş ellerinize sağlık. Güzel yemek yapabilmek kadar sunumun da çok önemli olduğunu düşünenlerdenim. :)

ESKİLERDEN POTPORİLER...