bazı tadları farklı şeyler şeklinde sunmayı seviyorum aslında bilinen şeyler sonuçta.....
malzemeler:
- 7-8 tane patates
- 1 soğan
- 1 kaşık salça
- 4-5 kaşık sıvıyağ
- tuz,karabiber
- yeşilsoğan
- şamfıstığı tozu
yapılışı:
- patatesler tuzlu suda haşlanıp ezilir.
- sıvıyağda yemeklik doğranan soğan kavrulup patates eklenir.
- iyice kavrulur.
- tuz ve karabiber ve salça eklenip kavrulma tamamlanır.
- ılınınca çam ağacı şeklindeki kalıba yerleştirilip 1-2 saat dinlendirilir.
- ters çevrilip servis tabağına alınır süslenerek servis yapılır.
- şimdiden afiyet olsun.
1 yorum:
Güzel bir sunum olmuş ellerinize sağlık. Güzel yemek yapabilmek kadar sunumun da çok önemli olduğunu düşünenlerdenim. :)
Yorum Gönder