13 Ağustos 2011 Cumartesi

ŞALÇALI POĞACA

pogacaya salça koymak geldi aklıma denemeye değer bence gelecek sefere daha fazla koyacağım birazda acı pulbiber yada acılı biber salçası bilmiyorum ama lezzetine lezzet kattığı ortada..
malzemeler:
  • 250 gr tereyag
  • 2 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 tatlıkaşığı mahlep
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kabartma tozu
  • 2 kaşık salça
  • 2 kaşık sirke
  • 2 paket kabartma tozu
  • 5-6 bardak un
iç malzeme:
  • 2 patates haşlamış
  • 200gr kıyma 1 kaşık sıvıyağda bir küçükbaş soğanla kavrulmuş
  • tuz,karabiber
üstü için:
  • yumurta akı
  • susam
  • çörek otu
  •  
yapılışı:
  • tüm malzemeler karıştırılıp hamur hazırlanır.
  • iç malzeme için kavrulmuş kıymaya haşlanıp ezilmiş patates eklenip tuz ve karabiber ile tadlandırılır.
  • hamurdan ceviz büyüklüğünden parçalar alınıp açılır.içine içmalzeme konup kapatılır.
  • üzerine yumurta akı sürülüp susam veya çörek otu serpilerek 180 derecede pişirilir.
  • şimdiden afiyetler olsun..

3 yorum:

GÜLSÜM dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK... NEFİS OLMUŞLAR...

Eylem dedi ki...

eminim lezzetli olmuştur.ellerine saglık.

Adsız dedi ki...

alkım hanım meraba ben nebahat.sizi takipteyim ama ramazan bitecek hiç iftar sofrası yayınlamadınız tariflerinizi bekliyorum :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails