pogacaya salça koymak geldi aklıma denemeye değer bence gelecek sefere daha fazla koyacağım birazda acı pulbiber yada acılı biber salçası bilmiyorum ama lezzetine lezzet kattığı ortada..
malzemeler:
- 250 gr tereyag
- 2 çay bardağı sıvıyağ
- 2 yumurta sarısı
- 1 tatlıkaşığı mahlep
- 2 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kabartma tozu
- 2 kaşık salça
- 2 kaşık sirke
- 2 paket kabartma tozu
- 5-6 bardak un
iç malzeme:
- 2 patates haşlamış
- 200gr kıyma 1 kaşık sıvıyağda bir küçükbaş soğanla kavrulmuş
- tuz,karabiber
üstü için:
- yumurta akı
- susam
- çörek otu
yapılışı:
- tüm malzemeler karıştırılıp hamur hazırlanır.
- iç malzeme için kavrulmuş kıymaya haşlanıp ezilmiş patates eklenip tuz ve karabiber ile tadlandırılır.
- hamurdan ceviz büyüklüğünden parçalar alınıp açılır.içine içmalzeme konup kapatılır.
- üzerine yumurta akı sürülüp susam veya çörek otu serpilerek 180 derecede pişirilir.
- şimdiden afiyetler olsun..
3 yorum:
ELLERİNE SAĞLIK... NEFİS OLMUŞLAR...
eminim lezzetli olmuştur.ellerine saglık.
alkım hanım meraba ben nebahat.sizi takipteyim ama ramazan bitecek hiç iftar sofrası yayınlamadınız tariflerinizi bekliyorum :)
Yorum Gönder