18 Ağustos 2011 Perşembe

YOĞURTLU ARPA ŞEHRİYE SALATASI

bu aralar en favori salatam kendileri..genelde tüm yemeklerde özelliklede iftar yemeklerinde çok sık yapıyorum.hem hafif hemde lezzetli..içeri sadece size kalmış ben en çok beğendiğim şeklini yazıyorum.hayal gücüne çok açık bir salata ..herkese kolay gelsin..
malzemeler:
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 3 kaşık sıvıyağ
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • yarım demet yeşil soğan
  • yarım demet dereotu
  • 1 çay bardağı mısır
  • 1 parça ufak doğranmış gögüs eti(istenirse)
  • 2 kaşık mayonez
  • 1 kaşık tereyağ
  • tuz
  • 2 diş sarımsak
yapılışı:
  • tencereye sıvıyağ konup arpa şehriye eklenip rengi koyu kahve renk alana kadar kavrulur.
  • üzerine 2 su bardağı kaynar su ve tuz eklenip pilav gibi pişirilir.
  • suyunu çekince altı kapatılıp soğumaya bırakılır.
  • tereyağ eritilip içine küçük doğranmış gögüs eti eklenerek iyice kızarması sağlanır.
  • dereotu,yeşil soğan incecik kıyılır.
  • yoğurt ,sarımsakve mayonez iyice çırpılr.
  • soğuyunca tüm malzemeler karıştırılır.
  • şimdiden afiyet olsun.

1 yorum:

yildiz dedi ki...

Ellerinize saglik,yiyenlere afiyetler olsun.
Hayirli Ramazanlar diliyorum

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails