11 Eylül 2012 Salı

KREM KARAMEL KEKİ



 
 
bu keki yapmayan pek yoktur herhalde....ben yeni denedim ve bayıldım....bu kadar karışık olupta bu kadar lezzetli olmak ilginç aslında...tarif basit karıştır ve dök sonra onlar kendi aralarında anlaşıp sıralanıyorlar peşi sıra....
 
Malzemeler:
  • Yarıdan fazla su bardağı şeker (yakmak için)
  • Krem karamel için:
  • 500 gr süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 4 yumurta
  • vanilya
  • limon kabuğu rendesi
  • Kek için:
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 kabartma tozu
  • vanilya
  • limon kabuğu rendesi
*Kesinlikle kelepçeli kalıp kullanılmaz!
Hazırlanması:
  • Yarım su bardağı şekeri teflon tavada yakın ve ortası delik veya düz bir kek kalıbının tabanına yayın. (Kalıp yağlanmayacak)
  • Krem karamel için süte tüm malzemeleri katın ve mikserle güzelce çırpın. Bu karışımı da kek kalıbına boşaltı
  • keki hazırlayın. Önce yumurta ve şekeri iyice çırpın. Vanilya ve limon kabuğu rendesini katıp çırpmaya devam edin.
  • Süt ve sıvıyağıkatın.
  •  En son birlikte elediğiniz un+kakao+kabartma tozu karışımını da ekleyin ve keki de kalıba boşaltın.
  • Pastayı benmari usulü yani içi sıcak su dolu bir tepsinin içine oturtarak önceden ısıtılmış fırında 175C'de pişirin. Fırına göre pişme süresi kekten daha uzun sürebilir bir kürdanla kontrol edin.
  • Pişen pastayı dışarıda soğuttuktan sonra mutlaka bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün KENARLI bir tabağa ters çevirin. (bir bıçakla kenarları ayırın ve gerekirse kalıbın altını çok hafif ateşe tutun veya 10sn. kadar sıcak suya batırın
şimdiden afiyet olsun

1 yorum:

mehtap dedi ki...

ben yapmadım işte..Çok güzel görünüyor,eline sağlık..

ISLAK KURABİYE