27 Kasım 2010 Cumartesi

YALANCI MİDYE TAVA


Bu sıralar blog dünyasında çok sık gördüğüm bir tarif.hem tavuğu hem midyeyi seven biri olarak yapmamak ayıp olurdu bence.
bayram sofrası için yaptığım bir lezzetti.tadına bakınca neden daha önce denemedim diye çok hayıflandım benden söylemesi...
malzemeler:
  • 3 tavuk gögsü
  • 1 çay bardağı sirke
  • 2 yemek kaşığı kekik
  • 7-8 diş sarımsak
  • tuz
  • sıvıyağ
  • un
yapılışı:
  • tavuk gögüsleri 2 cm büyüklğünde parçalara ayrılıp yıkanır.bir kaseye konup üzerine sirke doğranmış sarımsak ve kekik eklenir.
  • iyice karıştırılıp buzdolabında en az 2 saat bekletilir.
  • süzülüp una bulanır.
  • bol kızgın yağa az miktarlarda atılarak kızartılır.
  • şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

ESKİLERDEN POTPORİLER...