lezzetli 2 börekle karşınızdayım.
BİRİ PEYNİRLİ KOL BÖREĞİ
malzemeler:
- 4 yufka
- 1,5 su bardağı süt
- 1 yumurta
- yarım su bardağı sıvıyağ
iç malzeme:
- 1 su bardağı peynir kırıntısı
yapılışı:
- süt,yağ ve yumurta iyice çırpılır.
- 1 yufka serilip sos sürülür yufka ikiye katlanır.sos sürülüp peynir serpilir.
- yanlardan kıvrılarak rulo yapılır.
- yuvarlak borcama ortadan başlıyarak sarılır.
- diğer tüm yufkalara aynı şey yapılır.
- kalan sos üzerine sürülerek 175 derede pişirilir.
2.BÖREK PİZZA BÖREĞİ
malzemeler:
- 3 yufka
- 1 su bardağı kaşar rendesi
- 2 sosis
- 1 domates
- 1 yeşil biber
- ketçap
- sos malzemesi yukarıdaki ile aynı
yapılışı:
- sos hazırlanır.
- domates sosis ve yeşil biber küçük küçük doğranır.
- kaşar rendesi ile sosis domates ve yeşil biber karıştırlır.
- yufka serilir sos sürülür.
- ikiye katlanup yine sos sürülür sıgara böreği gibi kesilir.
- geniş kısma kaşarlı karışım konup karışımın üzerine biraz ketçap sıkılır.(acılıyı öneririm)
- sigara böreği gibi sarılıp tepsiye dizilir.
- kalan sos üzerine sürülüp 175 derecede pişirilir.
- şimdiden afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder