13 Kasım 2010 Cumartesi

PEYNİRLİ KOL BÖREĞİ VE PİZZA BÖREK

lezzetli 2 börekle karşınızdayım.
BİRİ PEYNİRLİ KOL BÖREĞİ

malzemeler:
  • 4 yufka
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • yarım su bardağı sıvıyağ
iç malzeme:
  • 1 su bardağı peynir kırıntısı
yapılışı:
  • süt,yağ ve yumurta iyice çırpılır.
  • 1 yufka serilip sos sürülür yufka ikiye katlanır.sos sürülüp peynir serpilir.
  • yanlardan kıvrılarak rulo yapılır.
  • yuvarlak borcama ortadan başlıyarak sarılır.
  • diğer tüm yufkalara aynı şey yapılır.
  • kalan sos üzerine sürülerek 175 derede pişirilir.
2.BÖREK PİZZA BÖREĞİ
malzemeler:
  • 3 yufka
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • 2 sosis
  • 1 domates
  • 1 yeşil biber
  • ketçap
  • sos malzemesi yukarıdaki ile aynı
yapılışı:
  • sos hazırlanır.
  • domates sosis ve yeşil biber küçük küçük doğranır.
  • kaşar rendesi ile sosis domates ve yeşil biber karıştırlır.
  • yufka serilir sos sürülür.
  • ikiye katlanup yine sos sürülür sıgara böreği gibi kesilir.
  • geniş kısma kaşarlı karışım konup karışımın üzerine biraz ketçap sıkılır.(acılıyı öneririm)
  • sigara böreği gibi sarılıp tepsiye dizilir.
  • kalan sos üzerine sürülüp 175 derecede pişirilir.
  • şimdiden afiyetler olsun.
 

Hiç yorum yok:

ESKİLERDEN POTPORİLER...