uzun süre boşnaklarla beraber çalıştım .gerçekten harika insanlardır. yemekleride bir harikadır.
boşnak tatlısıda onların bir lezzeti.mutlaka deneyin harika ötesi bir tatdır.
benden her bayramda ençok istenen tatlıdır bilginize....
malzemeler:
- 1 teremyağ
- 3 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 vanilya
- 1 tutam tuz
- 2 kaşık irmik
- 1 kabartma tozu
- aldığı kadar un
şerbeti
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 1 talı kaşığı limon suyu
üzerine
- dr oertker kaymak tadında
- 1 su bardağı süt
- tarçın
yapılışı:
- öncelikle şeker ve su tencereye konup kaynatılır.
- limon suyu eklenip 5 dakika daha kaynatıldıktan sonra altı kapatılıp soğumaya bırakılır.
- dr oetker kaymak tadına bir bardak sütle çırpılıp streçe sarılıp buzdolabına kaldırılır.
- hamuru için eritilip iyice soğutulmuş margarin içine un hariç tüm malzemeler konup karıştırılır.
- un ve kabartma tozu yavaş yavaş eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
- yuvarlanıp tepsiye dizilir.
- 180 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirilir.
- fırından çıkınca 5 dakika havalandırılır.
- soğuk şerbet dökülerek üstü kapatılır.
- benim tercihim bir gece beklemesidir ama 4-5 saat sonrada servise hazır oluyor.
- servis için tabağa alınıp üzerine dilimlenmiş kaymak tadında krem şanti konup tarçınla süslenerek servis yapılır.
- şimdiden bal şeker olsun...
1 yorum:
Ellerine sağlık canım sevgiler...
Yorum Gönder