8 Ocak 2011 Cumartesi

BOŞNAK TATLISI


 

 
uzun süre boşnaklarla beraber çalıştım .gerçekten harika insanlardır. yemekleride bir harikadır.
boşnak tatlısıda onların bir lezzeti.mutlaka deneyin harika ötesi bir tatdır.
benden her bayramda ençok istenen tatlıdır bilginize....
malzemeler:
  • 1 teremyağ
  • 3 yumurta  sarısı
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 vanilya
  • 1 tutam tuz
  • 2 kaşık irmik
  • 1 kabartma tozu
  • aldığı kadar un
şerbeti
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 talı kaşığı limon suyu
üzerine
  • dr oertker kaymak tadında
  • 1 su bardağı süt
  • tarçın
yapılışı:
  • öncelikle şeker ve su tencereye konup kaynatılır.
  • limon suyu eklenip 5 dakika daha kaynatıldıktan sonra altı kapatılıp soğumaya bırakılır.
  • dr oetker kaymak tadına bir bardak sütle çırpılıp streçe sarılıp buzdolabına kaldırılır.
  • hamuru için eritilip iyice soğutulmuş  margarin içine un hariç tüm malzemeler konup karıştırılır.
  • un ve kabartma tozu yavaş yavaş eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
  • yuvarlanıp tepsiye dizilir.
  • 180 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirilir.
  • fırından çıkınca 5 dakika havalandırılır.
  • soğuk şerbet dökülerek üstü kapatılır.
  • benim tercihim bir gece beklemesidir ama 4-5 saat sonrada servise hazır oluyor.
  • servis için tabağa alınıp üzerine dilimlenmiş kaymak tadında krem şanti konup tarçınla süslenerek servis yapılır.
  • şimdiden bal şeker olsun...

1 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık canım sevgiler...

ISLAK KURABİYE