30 Ocak 2011 Pazar

KARAMEL DEĞİRMENİ EŞLİĞİNDE BEYAZ SOSLU NESCAFELİ KEK


 
kotanylnin değirmenlerine bayılıyorum buda karamel ve vanilya içeriyor dondurma kek puding ve nescafe üzerinde harika oluyor bilginize...
malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket karamelli nescafe
  • 1 tatlı kaşığı nescafe toz
  • 2.5-3 bardak un
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
sos
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 beyaz çikolatalı sos
üzerine
  • karamel -vanilya değirmeni
yapılışı:
  • yumurta ve şeker 10 dakika çırpılır.
  • sütün içinde toz nescafe ve karamelli nescafe eritilir.
  • yumurtalı şekere karıştırılır.
  • yağ eklenip çırpılır.
  • un vanilya kabartma tozu eklenip yağlanmış kek kalıbına dökülür.
  • 175 derecede pişirilir.
  • kürdan testinden geçince fırından alınıp soğumaya bırakılır.
  • süt ve sos karıştırılıp pişirilir.
  • arasıra karıştırılarak soğutulur.
  • soğuyan kekin üzerine beyaz çikolata sosu dökülüp servisten hemen önce konatyl değirmeninden vanilya ve karamel dökülerek servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun.

3 yorum:

HASRET dedi ki...

nefis görünüyor! ellerine saglik.. sicacik sevgiler..

sevda dedi ki...

sabah sabah bayıldım doğrusu.kek nasılda güzel görünüyor.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.

YEMEK VAKTİ dedi ki...

karamel vanilya değirmenini sayende gördüm ..Hemen almak istiyorum.Kekte nefis görünüyor nede güzel kabarmış

ESKİLERDEN POTPORİLER...