25 Nisan 2011 Pazartesi

TAZE OTLARLA KIYMA KAVURMASI

ev pidesi için hazırladığım iç malzemeden biraz kıyma kalınca ecim içim birşeyler yapayım dedim.bizim kız genelde yemeğin içinde et yemez bu aralar köfte ilede arası bozuldu...kıymayı bu şekilde yediriyorum bilginiz olsun...
malzemeler:
  • 100-150 gr  kıyma
  • 1 soğan
  • 1 avuç maydanoz,dereotu
  • tuz,karabiber
  • 1kaşık sıvıyağ
yapılışı:
  • yağ tavaya konup yemeklik doğranan soğan eklenip kavrulur.
  • içine kıyma eklenip iyice kavrulur.
  • tuz,karabiberle tatlandırılır.
  • altı kapatılıp dereotu ve maydanoz eklenip karıştılır.
  • şimdiden afiyet olsun...

2 yorum:

olsada yesek suzan dedi ki...

ben üstüne bir de yumurta kırıveriyorum harika oluyor ellerinize sağlık....

sevda dedi ki...

kıymayal bir arada mis gibi kokmuştur canım.ellerine sağlık.sevgiler.

ISLAK KURABİYE