ev pidesi için hazırladığım iç malzemeden biraz kıyma kalınca ecim içim birşeyler yapayım dedim.bizim kız genelde yemeğin içinde et yemez bu aralar köfte ilede arası bozuldu...kıymayı bu şekilde yediriyorum bilginiz olsun...
malzemeler:
- 100-150 gr kıyma
- 1 soğan
- 1 avuç maydanoz,dereotu
- tuz,karabiber
- 1kaşık sıvıyağ
yapılışı:
- yağ tavaya konup yemeklik doğranan soğan eklenip kavrulur.
- içine kıyma eklenip iyice kavrulur.
- tuz,karabiberle tatlandırılır.
- altı kapatılıp dereotu ve maydanoz eklenip karıştılır.
- şimdiden afiyet olsun...
2 yorum:
ben üstüne bir de yumurta kırıveriyorum harika oluyor ellerinize sağlık....
kıymayal bir arada mis gibi kokmuştur canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Yorum Gönder